Cartagena-Menorca Talaiòtica CCE Sant Lluis‏ ; (85-69) La primera part comdemna als blaus

9 marzo 2015 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

portada3-200x200El Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís va caure derrotat a Cartagena en la seu primer partit de lliga oficial fora de les Illes de la seva historia. 85-69 va ser el resultat final d’un partit que els murcians van sentenciar als primers 20 minuts.

Una lectura a les fredes estadístiques podria portar a engany, però es sintomàtica. Les mateixes canastes anotades de dos punts per els dos equips, 21, gairabé semblantes en tirs lliures, 15 i 10, però desde els 6.75 es marca la gran diferència. 11 anotats per el Bàsket Cartagena per 4 per el Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís. Però hi ha factors que no surten reflexats a les estadístiques, que també van marcar el taragnar del partit i la victòria justa local.

Un 14-2 d’inici va marcar, i molt, el partit. El Bàsket Cartagena es fèia l’amo del partit amb una gran defensa que impedia als blaus anotar amb certa facilitat. A n’això l’hem d’unir que la defensa lluissera no estèia del tot ajustada. 23-12 al final dels primers 10 minuts i partit costa amunt.

Els lluissers havíen d’apretar les dents en defensa per aturar la sangria anotadora local, que amb 11 triples i un 72% en tirs de camp fèien un partit gairabé perfecte. La tripleta Lledó-Espasa-Ballesta eren els amos absoluts del partit, i portàven al Cartagena al descans amb un clar 52-26.

Després del descans va arribar la màxima diferència local, 71-41, però a partir de l’equador del tercer perìode va aparèixer la millor versió del Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís. La defensa va començar a funcionar, Barbosa, Pitu i Dani van posar-se l’equip a l’esquena en atac i es va aturar la sangria local. El parcial del tercer quart va ser 23-22, per entrar als darrers 10 minuts 75-48.

El darrer període va esser el millor per els blaus, el que ha de servir per marcar el camí dels pròxims partits. Els homes de Joan M. Escala van endur-se aquest parcial, 10-21, de la manera que millor saben jugar, amb una bona defensa i atacs mes ordenats. Tot hi que el partit estèia perdut, van poder maquillar el marcador, i a l’hora agafar confiança per el futur.

Rafa Barbosa, amb 17 punts, màxim anotador del partit

Fitxa tècnica

UPCT Bàsket Cartagena 85 (23-29-23-10): Carselle 4, Hidalgo 2, Albadalejo 12, Ballesta 13, Espasa 13, Lledó 16, Costa 12, Campos 11, Alcaraz 2.

21/29 en tirs de 2. 11/27 en tirs de 3. 10/13 en tirs lliures. El.liminat per 5 faltes personals Costa.

Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís 69 (12-14-22-21): Pitu Jiménez 13, Mateo Pons, Cristian Balibrea, Dani García 14, Cice Mercadal 2, Carlos Gómez 1, Isma Seguí 4, Miki Ortiz 6, Rafa Barbosa 17, Xavi Payeras i Sergio Muñoz 12.

21/39 en tirs de 2. 4/15 en tirs de 3 i 15/20 en tirs lliures. Sense el.liminats.

Àrbitres

Perera A. i Escartí E.

Incidències

Partit disputat al Pavelló Municipal de Cartagena. El partit va començar amb 15 minuts de retard per problemes amb el marcador.

La pròxima jornada

El Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís tornarà a viatjar en la tercera jornada de la Lliga EBA. En aquesta ocasió el Power Electrònics Nou Bàsket Paterna serà el rival. El partit es jugarà dissabte dia 14 a partir de les 19.30 hores.