COMUNICAT OFICIAL SECCIO DE BASQUET CCE SANT LLUISâ€

14 agosto 2014 | Por lorenzo | Categoria:

LIGA EBA“A noltros també ens hauria agradat optar a la desena plaça del Subgrup A de la Conferència E de la Lliga EBAâ€

En relació al correu electrònic rebut pel CCE Sant Lluís, el passat dilluns dia 11 d’Agost, de part –i firmat- del president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, el senyor Jaume Estarellas, que diu textualment:

“Adjunto os remito escrito de la Comisión Delegada de la FEB, para la aceptación del Club Almería en la Liga EBA Grupo E-A.

Me tendríais que mandar vuestra opinión y los motivos por el cual la hacéis. Cuanto antes posible mejor ya que tenemos poco tiempoâ€.

Un escrit que la Balear remet a la nostra entitat arran del rebut a Palma via Federación Española de Baloncesto, i que diu el següent:

“Conforme os hemos informado con anterioridad, la Comisión Delegada ha aceptado la inscripción del equipo Almería Basket en el subgrupo A de la Conferencia E de la Liga EBA condicionado su inscripción final a la aceptación por unanimidad de las Federaciones Autonómicas que integran esta Conferencia, Comunidad Valenciana, Región de Murcia e Islas Baleares, de su inclusión en la misma.

En consecuencia, concedemos de plazo hasta las 13:00 del próximo miércoles 13 de agosto para que remitáis vuestra aprobación/rechazo a la inclusión del equipo Almería Basket en la Conferencia E de la Liga EBA. En el caso de recibirse la aprobación unánime de todas las Federaciones Autonómicas, este equipo será el equipo número 10 de este subgrupo.

Agradecemos, en la medida de lo posible dadas las fechas, no agoten el plazo concedido para remitir su pronunciamiento con objeto de poder cerrar las inscripciones de esta Conferenciaâ€.

Atesa la urgència de la petició federativa, la Comissió de Bàsquet de la Junta Directiva del CCE Sant Lluís es reuneix el dimarts capvespre, dia 12 d’Agost, per estudiar i valorar la sol•licitud i pren, per unanimitat, la decisió d’acceptar l’Almería Basket a la Liga EBA “E†Subgrupo A.

De manera que la mateixa nit del dia 12 d’Agost, el CCE Sant Lluís envia un correu electrònic dirigit al president de la FBIB comunicant-li la nostra decisió afirmativa envers el plantejament fet per la Federación Española.

Després de prendre aquesta decisió la Comissió, també per consens, vol fer una sèrie de consideracions respecte a aquest cas que tant s’assimila al hem defensat en els últims tres mesos:

– El “sí†a l’Almería Basket respon al fet que és una bona oportunitat per poder veure un equip més d’una altra Comunitat Autònoma, que millora el nivell de la competició i incrementa les oportunitats de donar a conèixer i fomentar la marca Menorca a la resta d’Espaya a través del nostre projecte. També consideram que l’Almería Basket es va guanyar un dret esportiu i com a club no ens podem negar a una petició justa.

– Tanmateix, volem fer algunes reflexions. La situació que viu l’Almería Basket és gairebé idèntica a la que ha passat el nostre club fa prop de 3 mesos. Juntament amb el Bàsquet Pla i el CB Andratx, el CCE Sant Lluís va presentar una proposta a la FBIB el dia 23 de maig perquè la traslladés i defensés a l’Assemblea General de la Federación Española de Baloncesto. L’objectiu, simple i just, fer valer els drets esportius adquirits pels tres clubs i ser inclosos dins el grup Català-Aragonès o si no en el Valencià-Murcià des de la primera fase de la competició. Atès que a les Illes Balears no es podia crear un subgrup propi per manca d’equips. Aquesta proposta no va ser ni presentada a la Assemblea General de la Federación Española de Baloncesto per part del nostre president, Jaume Estarellas, tot al•legant sense haver-ho consultat que no seria acceptada.

– L’Almería Basket ha demostrat que no feia falta passar per la Assemblea General federativa per aconseguir el mateix objectiu que ens havíem plantejat. Simplement amb una bona defensa dels seus interessos per part del president de la Federación Andaluza de Baloncesto, José Cara, ha bastat per ser atès per part de la Comissió Delegada de la Federación Española de Baloncesto i obtenir l’acord de la competició

– Aquesta mateixa defensa es la que ens hauria agradat tenir a noltros per part dels nostres dirigents –president, delegat i assembleistes-, fent que aquesta desena plaça del subgrup A de la Conferència E hagués estat adjudicada als representants balears amb drets esportius d’EBA. El que sospitàvem –i vam poder constatar amb diferents contactes i documentació- és que des de la Federació Balear interessava més defensar la creació d’un fals grup EBA a les illes, per davant dels interessos dels tres únics clubs que tenien drets esportius EBA a la nostra Comunitat Autònoma. Aquest invent amb gasosa –quedà clar vistes les bases de competició i el seu desenvolupament-, anomenat presumptuosament Grup EBA i defensat només des de la seu federativa balear, és simplement la mateixa Primera Nacional de sempre, amb un canvi de nom i el corresponent increment en els preus d’inscripcions, fitxes i arbitratges. Al voltant d’uns 1200 euros per club. Un negoci de caràcter poc esportiu.

– Després de refrescar la memòria del què han estat els tres darrers mesos de argumentació infructuosa per part del CCE Sant Lluís, la postura d’aquesta junta directiva no pot ser altra que la d’aprovar la inclusió de l’Almería Basket al subgrup A de la Conferència E de la Lliga EBA. Voldríem, des d’aquesta inesperada situació sorgida a les darreres dates, que suposi una bona oportunitat perquè els dirigents de la FBIB prenguin nota de com es gestionen els drets esportius dels clubs propis.

En definitiva, el president de la Federación Andaluza de Baloncesto, José Cara, ha mostrat quin es el camí als nostres dirigents, que no pot ser altre que la defensa dels interessos dels clubs propis. Un exemple envejable.

JUNTA DIRECTIVA DEL CCE SANT LLUÃS

 

 

XUS ROTGER
SECCIO DE BASQUET DEL CCE SANT LLUIS.

Comentarios cerrados