El Gimnàstic de Tarragona es declara en preconcurs de creditors

2 agosto 2014 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol Nacional

576_1387312727jm_andreuAquest dissabte al vespre, el Nàstic de Tarragona ha anunciat que la Societat Anònima Esportiva del club grana ha presentat davant el Jutjat Mercantil de Tarragona, la comunicació preconcursal que estableix l’article 5.3 de la Llei concursal. El motiu, segons el comunicat emès, no és altre que «la situació econòmica i financera del Gimnàstic de Tarragona SAD».

Dit d’una altra manera, el Nàstic s’ha declarat en situació preconcursal. Es tracta d’una fase prèvia a declarar-se en concurs de creditors. És a dir, allò que antigament es deia suspensió de pagamants. Això vol dir que l’estat d’insolvència de la SAE grana supera els límits marcats per la llei. És a dir, els diners que l’entitat tarragonina té prevista cobrar no arribaria per pagar el deute que arrossega el club, que oscil·la entre els 6 i els 7 milions d’euros. Ara, la cúpula grana té entre tres i quatre mesos per renegociar i refinançar el deute. Si no ho aconsegueixen, el concurs de creditors serà una realitat. Tot i això, el preconcurs gairebé mai evita la declaració final del concurs de creditors, el nomenament d’un administrador i la intervenció dels jutjats.

Però, en què afectarà aquesta mesura en el dia a dia del club presidit per Josep Maria Andreu? Ara per ara, bàsicament en l’embargament dels ingressos que hi hagi d’ara en endavant, entre ells, la subvenció de l’Ajuntament que la mateixa Hisenda va bloquejar a causa del deute del club. Els beneficiaris d’aquest embargament són els creditors, que bàsicament són Hisenda, Seguretat Social i les entitats bancàries amb les quals el Nàstic té deutes pendents.

 

http://t.naciodigital.cat/delcamp/esportsdelcamp/index.php?id=2705

Comentarios cerrados