La VI edición del Trofeo Ciutat de Palma de Ciclismo en Pista reúne este año a más de 100 ciclistas

4 febrero 2014 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

P1010793 La prueba se celebrará el próximo día 8 en el Palma Arena y participarán ciclistas de reconocido prestigio nacional e internacional

El teniente de alcalde de Cultura y Deportes, Fernando Gilet, acompañado por el vicepresidente de la Federación de Ciclismo de les Illes Balears, Xavier Bonnin, ha presentado hoy la VI Edición del Trofeo Ciutat de Palma de Ciclismo en Pista que se celebrará el próximo sábado día 8 de febrero en las instalaciones del velódromo Palma Arena y que este año cuenta con la participación de 100 ciclistas locales, nacionales e internacionales.

 

Al acto de presentación de este trofeo también han asistido el director general de Deportes del Govern balear, Javier Morente, el presidente de la Penya Ciclista Establiments, Sebastià Muntaner, el director del área de relaciones institucionales BMN-Sa Nostra, Jordi Mulet y director del hotel Iberostar Royal,  Alejandro Barrios,

 

Fernando Gilet, tras reiterar los beneficios que genera al deporte la colaboración público privada, recordó que este trofeo Ciutat de Palma de Ciclismo en pista  “constituye el pistoletazo de salida del inicio de la temporada de cicloturismo en Palma y Mallorca, temporada que continuará con el congreso de Cycling Meeting y la Challenge Iberostar, entre otros eventos”.

 

El teniente de alcalde de Deportes añadió que “para Cort es una gran satisfacción poder dar continuidad a un torneo que cada año gana en solera  y genera un importante impacto deportivo para la ciudad. Quisiera destacar, además de la presentación del libro sobre el Guillem Timoner, la pluralidad de los deportistas que participan en carreras de alevines, cadetes, infantil, junior, master, principiantes y promesas”.

 

Por último, Fernando Gilet tuvo unas palabras de agradecimiento a la Penya Ciclista Establiments “cuyos organizadores, desde el primer día, creyeron en este proyecto ahora consolidado”. El regidor concluyó animando a todos los ciudadanos a que el próximo sábado acudan al Palma Arena a disfrutar de este evento deportivo.

 

El vicepresidente de la Federación de Ciclismo de Baleares, Xavier Bonnin recordó, por su parte, que este año, el trofeo contará con representantes de selecciones de la República Checa, Irlanda y de Estados Unidos, así como con la presencia de destacados ciclistas locales como Catalina Rayó, María del Mar Bonnin, Alberto Muntaner o Vicente Pastor.

 

La VI edición del trofeo ha logrado reunir, un año más, a reconocidos ciclistas del ámbito local, nacional e internacional, que competirán en las modalidades de velocistas, fondistas y féminas.

 

El trofeo Ciutat de Palma de ciclismo en pista se inicia a las 14:30 con el intento de superar el récord de la hora a cargo del ciclista Miguel Febrer Mesquida. Posteriormente se celebrarán las  pruebas clasificatorias en la modalidad de velocidad y las pruebas en las categorías de promesas, infantiles y alevines.

 

A media tarde está prevista la celebración de la prueba de scratch sub 23 élite y scratch féminas y otras carreras de diferentes modalidades como la prueba keirin tanto en su vertiente masculina como femenina.

 

A las siete de la tarde se presentará el libro “Timoner, una vida en pista”, libro escrito por Jaume Caldentey Bennàsar y Miquel Adrover Caldentey que muestra la biografía del ciclista mallorquín Guillem Timoner.

 

Por último, los asistentes a este trofeo podrán seguir las pruebas finales en las modalidades de keirin maculina y femenina y puntuaciones finales de alevín, infantil,cadete y junior, master y madison élite sub 23.

 

Pie de foto: (De izquierda a derecha): Jordi Mulet,  Xavier Bonnin, Fernando Gilet, Javier Morente, Alejandro Barrios y Sebastià Muntaner.

 

 

La prova se celebrarà el proper dia 8 al Palma Arena i hi participaran ciclistes de reconegut prestigi nacional i internacional

 

 

Palma, 4 de febrer de 2014.- El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, acompanyat pel vicepresident de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Xavier Bonnín, ha presentat avui la VI edició del Trofeu Ciutat de Palma de Ciclisme en Pista, que se celebrarà dissabte que ve, dia 8 de febrer, a les instal·lacions del Velòdrom Palma Arena i que enguany compta amb la participació de 100 ciclistes locals, nacionals i internacionals.

 

A l’acte de presentació d’aquest Trofeu també hi han assistit el director general d’Esports del Govern balear, Javier Morente, el president de la Penya Ciclista Establiments, Sebastià Muntaner, el director de l’Àrea de Relacions Institucionals de BMN-Sa Nostra, Jordi Mulet, i el director de l’hotel Iberostar Royal, Alejandro Barrios.

 

Fernando Gilet, després de reiterar els beneficis que genera a l’esport la col·laboració publicoprivada, ha recordat que aquest Trofeu Ciutat de Palma de Ciclisme en Pista “constitueix el tret de sortida de l’inici de la temporada de cicloturisme a Palma i Mallorca, temporada que continuarà amb el congrés de Cycling Meeting i el Challenge Iberostar, entre altres esdeveniments”.

 

El tinent de batlia d’Esports ha afegit que “per a Cort és una gran satisfacció poder donar continuïtat a un torneig que cada any guanya en solera i genera un important impacte esportiu per a la ciutat. Voldria destacar, a més de la presentació del llibre sobre Guillem Timoner, la pluralitat dels esportistes que participen en carreres d’alevins, cadets, infantil, júnior, màster, principiants i promeses”.

 

Finalment, Fernando Gilet ha tingut unes paraules d’agraïment a la Penya Ciclista Establiments, “els organitzadors de la qual, des del primer dia, varen creure en aquest projecte, ara consolidat”. El regidor ha conclòs animant tots els ciutadans que dissabte que ve acudeixin al Palma Arena a gaudir d’aquest esdeveniment esportiu.

 

El vicepresident de la Federació de Ciclisme de les Balears, Xavier Bonnín, ha recordat, per la seva banda, que enguany, el Trofeu comptarà amb representants de seleccions de la República Txeca, Irlanda i els Estats Units, així com amb la presència de destacats ciclistes locals com Catalina Rayó, Maria del Mar Bonnín, Alberto Muntaner o Vicente Pastor.

 

La VI edició del Trofeu ha aconseguit reunir, un any més, reconeguts ciclistes de l’àmbit local, nacional i internacional, que competiran en les modalitats de velocistes, fondistes i dones.

 

El Trofeu Ciutat de Palma de Ciclisme en Pista s’inicia a les 14.30 amb l’intent de superar el rècord de l’hora a càrrec del ciclista Miguel Febrer Mesquida. Posteriorment es faran les proves classificatòries en la modalitat de velocitat i les proves en les categories de promeses, infantils i alevins.

 

A mitjan horabaixa està prevista la celebració de la prova d’escratx sub 23 elit i escratx femení, i altres carreres de diferents modalitats com la prova keirin tant en el vessant masculí com en el femení.

 

A les set del vespre es presentarà el llibre Timoner, una vida en pista, escrit per Jaume Caldentey Bennàsar i Miquel Adrover Caldentey, que mostra la biografia del ciclista mallorquí Guillem Timoner.

 

Finalment, els assistents a aquest Trofeu podran seguir les proves finals en les modalitats de keirin masculí i femení i puntuacions finals d’aleví, infantil, cadet i júnior, màster i cursa a l’americana elit sub 23.

 

Peu de foto: (D’esquerra a dreta ): Jordi Mulet, Xavier Bonnín, Fernando Gilet,  Javier Morente, Alejandro Barrios i Sebastià Muntaner.
Premsa Ajuntament Palma

 

 

 

 

 

Comentarios cerrados