Augus, a punto de ser el primer refuerzo

8 julio 2013 | Por lorenzo | Categoria: Real Mallorca

del-Mallorca-Segona-ha-que_ARAIMA20130708_0065_12El central zurdo de 28 años Augus García será, previsiblemente, el primer refuerzo del Mallorca para la temporada del descenso a Segunda. Agustín García Iñiguez Agus (Bonete, Albacete, 1985) tiene una dilatada experiencia en la división de plata, donde ha disputado 182 partidos defendiendo las camisetas del Celta, el Córdoba y el Alcorcón. Actualmente militaba en el equipo turco del Ordusport, donde todavía tiene dos temporadas más de contrato. La pérdida de categoría que ha sufrido el equipo turco ha hecho que la dirección le haya abierto la puerta para rescindir el contrato, así, el manchego tiene libertad para buscarse un nuevo club. Aunque se había apuntado la posibilidad de que el ficharé el Sporting de Gijón, la verdad es que la oferta del Mallorca ha convencido al futbolista, que ha hecho saber a su entorno el interés por incorporarse a los rojos. El anuncio podría hacerse efectivo de manera inminente.

Augus responde al perfil que busca el club: es un jugador con una larga trayectoria en Segunda y con solvencia defensiva. Y el equipo técnico del club ha fijado como prioridad contar con jugadores que conozcan la Segunda División. El manchego juega habitualmente en la posición de central izquierdo y, por tanto, entrará en competencia con el mallorquín Pedro Bigas. Si no hay un cambio radical de última hora, él será el primer refuerzo del Mallorca para la próxima temporada. Las negociaciones están tan avanzadas que hoy se podría anunciar oficialmente la contratación.

Gio, a punto

La llegada del nuevo jugador coincidirá con la partida de la estrella del equipo, Giovani dos Santos. El Mallorca, el jugador y el Villarreal están a punto de cerrar la operación porque el mexicano fiche por el club castellonense. La venta del jugador franquicia y del manchego Tomás Pina, que ya ha fichado por el Villarreal, a cambio de unos 10 millones de euros (no todos quedarían al club), permitiría a los rojos disponer de liquidez para efectuar otros fichajes.

De hecho, la salida de Gio ha convertido en una prioridad para el Mallorca para poder hacer realidad las peticiones del técnico, José Luis Oltra. A estas alturas, Mallorca y Villarreal han cerrado la operación y sólo falta que hagan lo mismo el club castellonense y el jugador, que había mostrado preferencia por otras ofertas, como la del Valencia, que jugará en Europa la próxima campaña . El Valencia, sin embargo, no dispondría de liquidez para hacer efectiva la operación y, por tanto, la posibilidad de que lo fiche el Villarreal gana opciones. Tanto es así que hoy mismo se podría hacer oficial la operación, porque el jugador y el club que preside Fernando Roig habrían avanzado en las negociaciones. El Valencia, en cambio, sí se podría llevar dos jugadores mallorquines, el portero Yeray Gómez y el delantero Abdón Prats, pero serían para su segundo equipo, el Valencia Mestalla, que milita en Segunda B, una categoría superior a la que se encuentra el filial del Mallorca.

A la salida de Giovani se sumará la del central brasileño Pedro Geromel, que ya ha manifestado su intención de rescindir su contrato, y la del delantero Marvin Ogunjimi, que podría ser cedido al fútbol italiano. Aunque se ejercita con el equipo, el Mallorca todavía no ha descartado la cesión de Javi Márquez si el centrocampista no se aviene a ajustar su elevada ficha. Márquez quiere quedar y el Mallorca también el vuelo, pero no puede asumir su sueldo con los modestos ingresos previstos para la temporada en Segunda. El lateral Antonio López, aunque cuenta para el equipo rojo, todavía no ha salido al césped de Son Bibiloni porque arrastra molestias.

La venta o cesión de jugadores permitiría que las entraran otros. El Mallorca todavía no habría descartado el fichaje del central del Alcorcón Jean Silvan Babén, pero su club de origen pide 600.000 euros para venderlo y la entidad que preside en funciones Lorenzo Serra Ferrer no podría pagar tanto. (arabalears)

 

El central esquerrà de 28 anys Augus García serà, previsiblement, el primer reforç del Mallorca per a la temporada del descens a Segona. Agustín García Iñiguez Agus (Bonete, Albacete, 1985) té una dilatada experiència a la divisió de plata, on ha disputat 182 partits defensant les camisetes del Celta, el Còrdova i l’Alcorcón. Actualment militava a l’equip turc de l’Ordusport, on encara té dues temporades més de contracte. La pèrdua de categoria que ha patit l’equip turc ha fet que la direcció li hagi obert la porta per rescindir-li el contracte; així, el manxec té llibertat per cercar-se un club nou. Tot i que s’havia apuntat la possibilitat que el fitxàs l’Sporting de Gijón, la veritat és que l’oferta del Mallorca ha convençut el futbolista, que ha fet saber al seu entorn l’interès per incorporar-se als vermells. L’anunci es podria fer efectiu de manera imminent.

Augus respon al perfil que cerca el club: és un jugador amb una llarga trajectòria a Segona i amb solvència defensiva. I l’equip tècnic del club s’ha fixat com a prioritat  comptar amb jugadors que coneguin la Segona Divisió. El manxec juga habitualment en la posició de central esquerre i, per tant, entrarà en competència amb el mallorquí Pedro Bigas. Si no hi ha un canvi radical de darrera hora, ell serà el primer reforç del Mallorca per a la propera temporada. Les negociacions estan tan avançades que avui se’n podria anunciar oficialment la contractació.

Gio, a punt

L’arribada del nou jugador coincidirà amb la partida de l’estrella de l’equip, Giovani dos Santos. El Mallorca, el jugador i el Vila-real estan a punt de tancar l’operació perquè  el mexicà fitxi pel club castellonenc.  La venda del jugador franquícia i del manxec Tomás Pina, que ja ha fitxat pel Vila-real, a canvi d’uns 10 milions d’euros (no tots quedarien al club), permetria als vermells disposar de liquiditat per efectuar altres fitxatges.

De fet, la sortida de Gio s’ha convertit en una prioritat per al Mallorca per poder fer realitat les peticions del tècnic, José Luis Oltra. A hores d’ara, Mallorca i Vila-real han tancat l’operació i només falta que facin el mateix el club castellonenc i el jugador, que havia mostrat preferència per altres ofertes, com la del València, que jugarà a Europa la  campanya vinent. El València, però, no disposaria de liquiditat per fer efectiva l’operació i, per tant, la possibilitat que el fitxi el Vila-real guanya opcions. Tant és així que avui mateix es podria fer oficial l’operació, perquè el jugador i el club que presideix Fernando Roig haurien avançat en les negociacions. El València, en canvi, sí que es podria endur dos jugadors mallorquins, el porter Yeray Gómez i el davanter Abdon Prats, però serien per al seu segon equip, el València Mestalla, que milita a Segona B, una categoria superior a la que es troba el filial del Mallorca.

A la sortida de Giovani se sumarà la del central brasiler Pedro Geromel, que ja ha manifestat la intenció de rescindir el seu contracte, i la del davanter Marvin  Ogunjimi, que podria ser cedit al futbol italià. Malgrat que s’exercita amb l’equip, el Mallorca encara no ha descartat la cessió de Javi Márquez si el migcampista no s’avé a ajustar la seva elevada fitxa. Márquez vol quedar i el Mallorca també el vol, però no pot assumir el seu sou amb els modests ingressos prevists per a la temporada a Segona. El lateral Antonio López, tot i que compta per a l’equip vermell, encara no ha sortit a la gespa de Son Bibiloni perquè arrossega molèsties.

La venda o cessió de jugadors permetria que n’hi entrassin altres. El Mallorca encara no hauria descartat el fitxatge del central de l’Alcorcón Jean Silvan Babén, però el seu club d’origen demana 600.000 euros per vendre’l i l’entitat que presideix en funcions Llorenç Serra Ferrer no podria pagar tant.

 

Comentarios cerrados