Basket Crònica 1ª Autonòmica Juvenil; CCE Sant Lluís‏-CB Es Castell (59-34)

26 marzo 2013 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Nova victòria del CCE Sant Lluís, 59-34, en el que ha estat un dels partits més complerts dels homes de Xavi Carreras, amb una gran intensitat defensiva, no deixant al rival, el CB Es Castell, obtenir possesions còmodes per anotar, i amb una clara millora, que es vé produint les darreres setmanes, en atac, només lastrat per el baix percentatge desde la línea de 6.25, 1 de 16, i el autèntic malson d’aquest equip, el tir lliure, un pobre 12 de 31. L’equip poc a poc es va entonant de cara a les Fases d’ascens a 1ª Nacional, i demostre que està en el bon camí.

El CB Es Castell es presentava a Ses Canaletes com un equip lluitador i incòmode per qualsevol rival de la categoria, no calia relaxar-se si no es volia patir més del compte per endur-se la victòria. És un equip amb una barretja de veterania i joventud que el pot fer perillós. A la calitat contrastada d’en Mas, exjugador lluisser, i en Cuenca, se li uneixen joves promeses del bàsquet menorquí, com son els júniors De Bustos i Payeras. Però el CCE Sant Lluís va sortir amb la lliçó apresa. Gran defensa, tant dels homes interiors com els exteriors i un atac ordenat van fer que l’única aventatge visitant fós al primer minut, 2-4. A partir d’aquí, un parcial de 17-3 liderat per en Cice Mercadal i en Sergio Muñoz van encaminar el partit. Al final del primer període 21-11.

Menció a part mereix la labor del capi a aquest partit. La targeta de presentació que son les estadístiques ja parla per sí sola, 27 de valoració. Però hi ha accions que mai sortiran a les fredes estadístiques però que resulten molt importants per l’equip. La seva defensa dels homes interiors, especialment d’en Mas, va ser espectacular.

El segon període va ser mes igualat, movent-se les diferències en torn als 10 punts per els lluisser fins l’ecuador del quart, 26-18 a 6 minuts del final. Els visitants fins el descans només anotàren 2 punts més, fruit d’una gran defensa lluissera que estiraria el marcador als 14 punts, 34-20.

Després del pàs per els vestidors va tornar l’alegria en el atac lluisser, només tacada per els tirs lliures, sempre els tirs lliures, és una de les grans taques d’aquest equip, i probablement l’ùnic “pero” que se li pot retreure. 19-6 de parcial en el tercer acte i partit sentenciat, 53-26 per entrar en el darrer període.

El darrer període que va estar de més, va arribar la relaxació per part local després d’un gran partit. Tot hi la relaxació es poden treure conclusions positives dels darrers deu minuts, com son els minuts dels que va poder disfrutar el júnior Josuah Teixidor
tècnica

CCE Sant Lluís 59 (21-13-19-6): Pau Cardona 5, Mateo Pons 2, Carlos Vaquero 2, Rafa Vidal 2, Cice Mercadal 11, Carlos Gómez 5, Josuah Teixidor 1, Miki Ortiz 8, Luisma Gil 2, Juan Murillo 10, Sergio Muñoz 11.

12/31 en tirs lliures, 22/49 en tirs de dos i 1/16 en tirs de tres. 36 rebots defensius, 27 ofensius. 12 faltes personals.

CB Es Castell 34 (11-9-6-8): Alemany, Cuenca 11, De Bustos 2, Sánchez 5, Carretero 4, Payeras 4, Martínez, Díaz, Mas 6, Carreras 2.