La importĂ ncia del(s) porter(s)

5 agosto 2012 | Por lorenzo | Categoria:

Sempre he sigut de la opiniĂł que un equip, com una casa, es comença pels ciments. I sempre he tingut la creença que tenir ben coberta la porteria en un equip de futbol Ă©s prioritari. No entenc un bon equip sense un porter de nivell. I no entenc un equip sĂČlid defensivament sense una porteria ben coberta que doni seguretat, confiança i punts.

Aquesta figura tant important, segurament la que millor enten la soletat de l’entrenador i la injustĂ­cia de carregar-li culpes que sĂłn del tot compartides perque ho pateix en primera persona tambĂ©, mereix un tracte diferencial; els porters sĂłn especials, diferents. I dintre de la figura del porter Ă©s tant important la d’aquell que mĂ©s participa, com la del que no ho fa tant si aporta competĂšncia, companyerisme i assumeix el seu rol amb professionalitat i fent equip.

Actualment, a nivell d’elit, sĂłn coneguts els casos de Pinto al Barça i Pepe Reina a la selecciĂł espanyola. Participen poc al camp, perĂČ sĂłn vitals fora d’ell per a la cohesiĂł del grup i per crear forts lligams amb tots els membres del grup. I mĂ©s en un moment, on crec que és tant important, o mĂ©s, una bona metodologia de treball com una bona gestió de vestidor i d’entorn per ser un equip fort.

Amb els anys, la gent es queda amb les cares mĂ©s conegudes o dels que mĂ©s han participat, perĂČ els companys i la resta de l’equip  mai obliden la aportació d’aquests jugadors perque saben de la seva impagable vĂ lua. Ho sabem
 per aixĂČ amb aquest primer escrit vull agrair a la primera persona que va visitar aquest blog i que tant ens va aportar i tant em va fer apendre, la seva honrada actitud. GrĂ cies Dani!.

TONI CASANO
INFORMA SPORTSDECANOSTRA.COM 

Comentarios cerrados