Sports de ca Nostra

Cort i la Fundació Atlético Baleares signen el conveni de subvenció de 500.000 euros per a renovar l’Estadi Balear

Cort i la Fundació Atlético Baleares signen el conveni de subvenció de 500.000 euros per a renovar l’Estadi Balear

 

La subvenció municipal anirà destinada a la renovació de la gespa i la il·luminació

 

Palma, 28 de maig de 2019.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i el president del Patronat de la Fundació Atlético Baleares, Ingo Volckmann, han signat avui el conveni regulador de la subvenció que l’Ajuntament de Palma concedeix a la Fundació per valor de 500.000 euros, per a la renovació de la gespa i la il·luminació elèctrica LED de l’Estadi Balear.

 

Al moment de la signatura també han estat presents la tinent de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll, i el misser de la Fundació, Antoni Diéguez.

 

La subvenció està finançada amb fons de Llei de Capitalitat procedent del Consell de Mallorca. Amb aquesta quantitat es rehabilitarà el terreny de joc on es desenvolupen els partits de futbol, amb un sistema de gespa, incloent rec, banquetes, maquinària de manteniment i altres elements. També servirà per instal·lar la il·luminació elèctrica de l’Estadi Balear, amb els bàculs, focus d’il·luminació del terreny de joc, el quadre elèctric i les canalitzacions. La Junta de Govern de la passada setmana havia aprovat aquest conveni.

 

L’IME ha facilitat a la gairebé totalitat de clubs de la ciutat de Palma infraestructures esportives gratuïtes per a la pràctica del futbol, destacant entre les cessions la de l’estadi Municipal de Son Moix. Així mateix, ha renovat a la inmensa majoria de camps de futbol la gespa i la il·luminació. La subvenció a la Fundació Atlètic Balears s’emmarca dins el Pla Estratègic de Subvencions.

 

El CD Atlètic Balears SAD disputava els seus partits a l’Estadi Balear des de la seva inauguració l’any 1960, quan va nèixer de la iniciativa popular. L’Ajuntament també és copropietari de l’Estadi, en tenir nou quotes.

 

L’any 2006 es van signar convenis entre la comunitat de propietaris PROCAMPO i l’IME per a la cessió de l’ús de l’Estadi per 10 anys prorrogables, i així mateix entre l’IME per i el CD Atlètic Balears per cedir al seu torn aquest ús al club pels mateixos 10 anys.

 

A consequència del deteriorament de l’edifici, i de les obres fetes per a la construcció d’un túnel en els seus voltants, l’estadai es va veure afectat fins que l’Ajuntament va haver d’acordar-ne el tancament el juny de 2013, de manera que no s’hi pot jugar al futbol i el club va perdre el seu terreny de joc.

 

 

 

Los comentarios están cerrados.