Sports de ca Nostra

Medalla d’Honor al CD Consell pel seu Centenari, Distinció del Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha decidit atorgar al Club Deportiu Consell, amb motiu del seu centenari, la Medalla d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca, en la seva categoria d’or. L’entrega de la distinció al Consell i de la resta dels guardons serà, el 24 d’abril, en commemoració de la constitució del Consell insular de Mallorca.

El club, que presideix Miquel Vidal, es va fundar ara fa 100 anys amb el nom d’Industrial Marià (Consell encara no tenia municipi propi separat d’Alaró).

Cap a 1924 l’equip es va organitzar dins de la Congregació Mariana del municipi, d’aquí que adoptàs el nom mixt de Foot-Ball Club Industrial Marià. Aquesta vinculació li va servir per aconseguir un camp propi, i en la temporada 1925-26 va disputar competició oficial per primera vegada, ubicat a la segona categoria del Campionat Regional de Mallorca. A partir de la temporada 1930-1931, a causa del creixement de la competició, va ser situat en la tercera categoria. Durant aquests anys competeix de manera molt irregular i en més d’una ocasió se va haver de retirar de la competició.

Vesteix de arlequinat des de 1956, únic equip de les Balears que competeix així, i el tercer d’Espanya després del CE Sabadell i el CD Ebre de Saragossa.

Dos presidents de la Reial Federació Espanyola de Futbol han passat per les seves instal·lacions. Un, Pablo Porta, el 1974 per inaugurar oficialment el seu Camp Municipal. Un altre, Ángel María Villar, que va venir el 2009 a inaugurar el «Aula d’Estudis».

També han passat per les seves instal·lacions 6 seleccionadors nacionals de futbol: Ladislao Kubala, Luís Aragonés, Vicente del Bosque i José Antonio Gran, espanyols, i Miljan Miljanić de Iugoslàvia i Ernesto «Pinotxo» Vargas, el seu actual Director Esportiu i entrenador, de Uruguai.

En el seu palmarès cal destacar els títol de Campió de Segona Regional les temporades 1959-1960 i 1968-1969, el títol de Campió de Tercera Regional 1999-2000, Campió de la Lliga Mallorca 1953-1954 i Campió de la Copa President 1959 -1960.

FFIB

Los comentarios están cerrados.