Medalla d’Honor al CD Consell pel seu Centenari, Distinci贸 del Consell de Mallorca

14 marzo 2018 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

El Consell de Mallorca ha decidit atorgar al Club Deportiu Consell, amb motiu del seu centenari, la Medalla d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca, en la seva categoria d’or. L’entrega de la distinci贸 al Consell i de la resta dels guardons ser脿, el 24 d’abril, en commemoraci贸 de la constituci贸 del Consell insular de Mallorca.

El club,聽que presideix Miquel Vidal, es va fundar ara fa 100 anys amb el nom d’Industrial Mari脿 (Consell encara no tenia municipi propi separat d’Alar贸).

Cap a 1924 l’equip es va organitzar dins de la Congregaci贸 Mariana del municipi, d’aqu铆 que adopt脿s el nom mixt de Foot-Ball Club Industrial Mari脿. Aquesta vinculaci贸 li va servir per aconseguir un camp propi, i en la temporada 1925-26 va disputar competici贸 oficial per primera vegada, ubicat a la segona categoria del Campionat Regional de Mallorca. A partir de la temporada 1930-1931, a causa del creixement de la competici贸, va ser situat en la tercera categoria. Durant aquests anys competeix de manera molt irregular i en m茅s d’una ocasi贸 se va haver de retirar de la competici贸.

Vesteix de arlequinat des de 1956, 煤nic equip de les Balears que competeix aix铆, i el tercer d’Espanya despr茅s del CE Sabadell i el CD Ebre de Saragossa.

Dos presidents de la Reial Federaci贸 Espanyola de Futbol han passat per les seves instal路lacions. Un, Pablo Porta, el 1974 per inaugurar oficialment el seu Camp Municipal. Un altre, 脕ngel Mar铆a Villar, que va venir el 2009 a inaugurar el 芦Aula d’Estudis禄.

Tamb茅 han passat per les seves instal路lacions 6 seleccionadors nacionals de futbol: Ladislao Kubala, Lu铆s Aragon茅s, Vicente del Bosque i Jos茅 Antonio Gran, espanyols, i Miljan Miljani膰 de Iugosl脿via i Ernesto 芦Pinotxo禄 Vargas, el seu actual Director Esportiu i entrenador, de Uruguai.

En el seu palmar猫s cal destacar els t铆tol de Campi贸 de Segona Regional les temporades 1959-1960 i 1968-1969, el t铆tol de Campi贸 de Tercera Regional 1999-2000, Campi贸 de la Lliga Mallorca 1953-1954 i Campi贸 de la Copa President 1959 -1960.

FFIB

Comentarios cerrados