Sports de ca Nostra

La FFIB reparteix 1.000.000 € entre els clubs

l futbol aficionat reb un petit percentatge (1%) dels drets audiovisuals que generen els clubs professionals de futbol en el negoci televisiu. Un Reial Decret regula aquesta aportació com a ajuda i promoció dels clubs que depenen de les Federacions Territorials. La FFIB ha decidit la forma de distribuïr aquesta ajuda de forma proporcional.

L’assignació que ha rebut la FFIB de l’1% dels ingresos pels drets d’explotació audiovisual de les competicions de futbol professional, segons el Real Decret-llei 5/2015, és de 467.000 €, corresponent a la temporada 2016-2017. La Federació de les Illes Balears dedica aquests doblers a l’ajuda i promoció del futbol aficionat.

Només poden accedir a aquestes ajudes els clubs que estiguin al corrent de les tributacions a Hisenda i a la Seguretat Social.

Les ajudes se distribueixen de la següent forma:

95.000 entre diversos clubs Femenins i de Futbol Sala (3 de 2ª Divisió Femenina; 1 de 2ªB de Futbol Sala; 10 de 3ª Divisió de Futbol Sala; i 2 de Juvenil Divisió Honor de Futbol Sala).

La resta se distribueix així:

Un 50% a repartir a parts iguals entre tots els clubs de la FFIB.

Un 30% a repartir a parts iguals entre les llicències que té cada club de la FFIB.

Un 20% a repartir a parts iguals entre les llicències de titulats (entrenadors, preparadors físics, metges, ATS i fisios) que tenen els clubs de la FFIB.

AJUDES ALS QUE HAN JUGAT LA COPA DEL REI

A més d’aquestes quantitats, i també segons el mateix Reial Decret Llei, els equips no professionals de les Illes Balears que hàgin participat en la Copa del Rei de l’actual temporada reben ajudes de 70.000 €, els de Segona B, i de 33.000 €, els de Tercera Divisió.

Una altra ajuda correspon als participants de la Copa del Rei per cada ronda que passen (el que més ha cobrat ha estat la SD Formentera que va arribar a octaus de final), mentres que tant RCD Mallorca com Atl. Balears varen quedar eliminats en segona ronda).

Los comentarios están cerrados.