Sports de ca Nostra

El Trofeu Ciutat de Palma de Patinatge Artístic bat rècord de participació a la seva XXa edició

Antoni Noguera: “El patinatge és un esport majoritàriament femení i visibilitzar-lo és una manera de visibilitzar l’esforç de les dones”

La competició té caire solidari i les aportacions de les entrades es destinaran a Zaqueo i Es Refugi

El Trofeu incorpora enguany una nova categoria de principiants per a impulsar i motivar els nivells d’iniciació

 

Palma, 18 d’octubre de 2017.- Avui matí s’ha presentat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Palma el Trofeu Ciutat de Palma de Patinatge Artístic, que tindrà lloc aquest cap de setmana al Pavelló Municipal Joan Seguí de Son Rapinya. A la seva 20a edició el Trofeu congrega 305 esportistes de 14 clubs de les Illes Balears i Catalunya, un rècord de participació, que augmenta un 44% respecte de l’edició de l’any passat, quan es varen comptabilitzar 171 patinadors de 13 clubs. Aquesta cita esportiva és el segon trofeu de partinatge artístic oficial a nivell nacional en nombre de participants.

 

Amb l’objectiu d’impulsar i motivar els nivells d’iniciació enguany s’incorpora una nova categoria a la competició, principiants. Així doncs, els patinadors estan repartits en quatre categories: 58 en Elit Nacional, 28 en Absoluta Autonòmica (nivell intermig), 112 en aptitud-iniciació (per a iniciats), i 107 en principiants, que varen competir el passat 8 d’octubre.

 

A l’acte de presentació han intervingut el batle de Palma, Antoni Noguera; la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear, Fanny Tur; la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll,  i el president de la Federació de Patinatge de les Illes Balears, Sebastià Rico. Hi ha assistit també el director general d’Esports, Sergio Rodríguez, i un grup de patinadors i patinadores entre els quals es trobaven els actuals campions de Balears i la campiona d’Europa de patinatge.

Noguera ha donat la benvinguda a la competició als esportistes i ha destacat el suport municipal als esports minoritaris o amb una majoria de participació de dones “el patinatge artístic és un esport majoritàriament femení i visibilitzar-lo és una manera de visibilitzar l’esforç de les dones”. El batle ha assenyalat que és un “esport preciós” i com a anècdota ha recordat la cançó que va dedicar Antònia Font a aquest esport, Calgary 88.

 

El jurat del Ciutat de Palma està integrat per tres jutges nacionals (de Catalunya i Balears), tres autonòmics de Balears i dos de Catalunya, a més d’un altre en pràctiques. També n’hi haurà dos calculadors autonòmics i un anotador de Balears.

 

Les sessions d’aquest trofeu es celebraran al Pavelló Joan Seguí de Son Rapinya entre aquest divendres 20 i el diumenge 22 d’octubre. Divendres estan previstos els entrenaments oficials i dissabte, de 9 a 14 h i de 16 a 21.30 hores, es durà a terme la competició del nivell aptitud-iniciació, absoluta autonòmica i elit en les categories aleví, infantil, cadete i juvenil.

 

El diumenge la competició es desenvoluparà entre les 9 i les 10,40 hores a càrrec dels esportistes d’elit en la resta de categories, senior, només dansa i parelles de dansa i patinatge artístic. Finalment, a partir de les 11,45 hores, començarà la desfilada dels participants, la cerimònia de cloenda i el lliurement de trofeus i medalles als guanyadors en totes les categories.

 

Aquest XX Trofeu Ciutat de Palma de Patinatge Artístic té un caràcter solidari, atès que la recaptació de les entrades es repartirà entre les entitats Zaqueo i Es Refugi de Palma. El cost de les localitats és de cinc euros el bonus de tres dies per als menors i de quinze euros per als adults.

 

 

Los comentarios están cerrados.