Sports de ca Nostra

10.000 corredors de 45 nacionalitats participaran aquest diumenge a la Palma Marathon Mallorca

Presentació PMMSusanna Moll: “La marató es desenvolupa a un entorn que atreu als corredors a superar un repte, una distància i un objectiu dins un magnífic circuit urbà: la badia, el centre històric de Palma i el parc de la Mar”

 

La Palma Marathon encapçala el rànquing de participació femenina de la competició nacional amb un 45% de corredores inscrites

 

Palma, 13 d’octubre de 2017.- Uns 10.000 corredors de 45 nacionalitats ompliran el Passeig Marítim i els carrers del cas antic aquest diumenge dins la Palma Marathon Mallorca. La competició ha estat presentada avui pel director general d’Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, Carles Gonyalons;  la tinenta de batle d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll; el president de la Federació Balear d’Atletisme, Gabriel Gili; el director comercial de Zafiro Hotels, Antonio Homar, i el director de la prova i gerent de Kumulus, David Thompson.

 

Moll ha destacat la repercussió internacional d’aquest esdeveniment, que compta amb el suport i la implicació de l’Ajuntament de Palma, i que es desenvolupa al millor escenari possible “un entorn que atreu als corredors a superar un repte, una distància i un objectiu dins un magnífic circuit urbà: la badia, el centre històric de Palma i el parc de la Mar”.

 

La prova, que permet participar en les distàncies de 10, 21 i 42 quilòmetres, està homologada oficialment per la Federació Internacional d’Atletisme i forma part del calendari de l’Associació Internacional de Maratons. La Palma Marathon es converteix enguany oficialment en Campionat d’Espanya de Veterans i congregarà entre 100 i 200 dels millors atletes nacionals de més de 35 anys.

 

També destaca el creixement de la participació femenina, que es situa al cap de les proves nacionals amb el 45% de corredores a les tres proves. En aquest sentit, Moll ha mostrat la seva satisfacció per “l’auge de la participació femenina a aquesta edició i que mostra una major implicació de la dona a l’esport i a l’activitat física, un impuls cap a la igualtat”.

 

L’edat mitjana dels participants és de 44 anys, el 36% són alemanys, el 21% són espanyols i el 17%, anglesos. La prova més participativa és la mitja marató, amb el 53 % de les inscripcions, seguida de la prova de 10 k, amb un 30% d’inscripcions, i de la marató, amb una participació del 17%.

 

Els organitzadors han previst activitats d’animació en el circuit per als corredors i també hi ha una oferta paral·lela com la breakfast run; la festa post marató, la marató expo i els cinc punts de hot post amb actuacions de dj’s, cheer leaders, batucades, etc.

 

Restriccions de trànsit

 

S’ha de recordar que amb motiu de la competició el diumenge 15 es produiran les següents restriccions de trànsit:

  • Passeig Marítim, des de Porto Pi fins a l’Avinguda Antoni Maura. Accés tancat des de les 8 a les14 hores
  • Centre de Palma: Accés tancat de 30 a 15 h.
  • Trams Passeig Marítim des d’Antoni Maura fins a Costa del Gas:
    • Direcció Andratx: Accés tancat de 2 a 18 hores.
    • Direcció Aeroport – Lluchmajor: Accés tancat de 7 a 16 h.

Los comentarios están cerrados.