Sports de ca Nostra

L’Institut Municipal de l’Esport promou l’esport com a eina educativa, de valors i de formació de les persones

.imeL’Institut Municipal de l’Esport (IME) ha presentat  avui el nou disseny de la seva identitat corporativa, una nova imatge que destaca la tasca de la institució amb un nou eslògan corporatiu “ensenya, aprèn, mou-te!”.  La presentació ha anat a càrrec de la tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll; el director general d’Esports, Sergio Rodríguez, i el gerent de l’IME, José Maria González.

LOGOS

Aquest mes d’octubre han iniciat la seva activitat les escoles municipals esportives. Per aquest motiu l’IME ha volgut llançar el nou logotip en el moment en què totes les activitats estan a ple rendiment; les setze modalitats esportives i les activitats de natació, psicomotricitat, tennis i fit dance infantil, com també les d’adults, que a hores d’ara es duen a terme a les instal·lacions municipals.

 

Susanna Moll ha assenyalat que “l’esport és una potent eina educativa per a afrontar molts de reptes socials: millorar la convivència, la tolerància, la salut i l’autoestima a través de la transmissió de valors” i ha destacat que “l’esport ha d’anar de la mà de l’educació, amb l’aprenentatge, l’ensenyança i la motivació. Aquest és el concepte que l’equip directiu de l’IME ha volgut incorporar a la nova imatge corporativa amb un eslògan que posa en valor l’esforç i el treball de monitors, entrenadors, pares, mares, alumnes i de totes les persones que s’impliquen directa i indirectament  a l’activitat física a Palma”.

 

El gerent de l’IME, José María González, ha destacat la tasca dels treballadors i ha agraït la feina diària que es realitza des dels diferents departaments i les instal·lacions per a garantir la pràctica esportiva des de totes les vessants, i ha afirmat que “aquesta nova imatge gràfica incorpora el missatge que volem traslladar als usuaris i usuàries i als ciutadans i ciutadanes de Palma: la promoció de l’esport com a eina educativa, de valors i de formació de persones”.

 

El disseny del nou logotip no ha suposat cap cost a l’IME, ja que s’ha desenvolupat amb recursos propis. Quant a la seva aplicació i amb l’objectiu de minimitzar-ne els costs, el canvi de logotip s’incorporarà de manera progressiva dins l’àmbit digital, així com també en les noves promocions i en la substitució dels elements publicitaris i de marca que es troben en pitjors condicions.

 

El nou logotip s’ha retolat al centre de la pista  i a la piscina del Palau Municipal d’Esports Son Moix i a la part posterior d’un autobús de la línia 8 de l’EMT, on romandrà durant 1 mes.

 

Línies estratègiques per al 2017

 

Susanna Moll ha presentat les línies estratègiques de l’IME per a 2017 i ha afirmat que aquestes actuacions “responen a principis d’igualtat, proximitat, inclusió, promoció i sostenibilitat”. També ha explicat que es continuarà treballant en matèria d’accessibilitat des de l’àmbit d’infraestructures i d’activitat física, amb la incorporació de grups adaptats a les diferents discapacitats.

 

En matèria d’igualtat s’impulsarà la promoció i la visibilitat de l’esport femení amb la segona edició de Palmadona, un programa dedicat a la dona que es desenvoluparà durant el mes de març i que inclourà diferents esdeveniments esportius, exposicions, tallers, jornades i conferències.

 

L’IME promourà l’esport per a tothom apropant jornades d’activitats inclusives als barris amb el programa de Barridiades i treballant amb les entitats socials per a facilitar la participació i l’accés  a l’activitat física. Així mateix, també s’han programat sis rutes de nòrdic walking saludable als barris, on es treballa la incorporació d’hàbits saludables dels ciutadans amb la col·laboració de la Direcció General de Salut Pública i Participació.

 

Dins l’objectiu de la transmissió de valors per a la formació integral es treballa amb els programes esportius de les escoles esportives municipals. Durant el mes de maig s’organitzarà l’esdeveniment de les cloendes de les setze modalitats esportives d’aquestes escoles, que es duen a terme a les instal·lacions municipals i a col·legis públics, per a donar visibilitat i recolzar la tasca dels infants i dels tècnics durant el curs.

 

Emmarcat dins l’àmbit educatiu, l’IME iniciarà el programa de “l’esport a l’escola” amb l’objectiu d’apropar els beneficis de l’activitat física i la formació en valors als infants dins els centres educatius.

 

Dins la línia de promoció es donarà suport a les entitats, associacions i clubs per a desenvolupar actuacions de promoció esportiva a través de subvencions per a l’organització d’esdeveniments. També es durà a terme la FIT SALUT 2017 en el mes de setembre en el Parc de la Mar, un esdeveniment gratuït i obert a la ciutadania per a potenciar l’esport, el fitnes i els hàbits saludables.

 

Per a concloure la intervenció Moll ha explicat que “continuarem amb el treball de millora de les instal·lacions municipals, impulsant les energies renovables, i la promoció esportiva amb esdeveniments ja consolidats com a la Cursa dels Reis, la Diada Ciclista de Sant Sebastià i els trofeus Ciutat de Palma”.

 

 

 

Los comentarios están cerrados.