Sports de ca Nostra

PalmaDona, un mes d’homenatge a l’esport femení‏

untitledL’IME finalitza el seu programa amb la clausura de l’exposició fotogràfica “Salvament i Socorrisme. 50 anys per la Igualtat

 

El programa PALMADONA de l’IME ha recollit, a través de diferents esdeveniments, l’important paper de la dona al món de l’esport

 

 

Palma, 14 d’abril de 2016. L’Institut Municipal de l’Esport (IME) de l’Ajuntament de Palma finalitza el programa PalmaDona amb l’exposició fotogràfica “Salvament i salvament. 50 anys per la igualtat”, que romandrà oberta fins el 16 d’abril al Centre de Cultura Sa Nostra. Aquesta iniciativa va partir de la necessitat de posar en valor, fer visible i homenatjar l’important paper que desenvolupa la dona a l’esport, i donar-hi suport . L’IME ha realitzat al llarg d’un mes una sèrie d’esdeveniments esportius, exposicions, taules rodones i conferències que responen a un dels seus principals objectius, potenciar i premiar l’esport femení.

 

L’IME pretén que aquesta fita sigui anual, per a consolidar els objectius que estableix la Declaració de Brighton (1994), que recull la necessitat de les institucions d’assegurar a les dones l’oportunitat de participar a l’esport, d’incrementar-hi la participació femenina a tots els nivells, funcions i rols; garantir que els coneixements, les experiències i els valors de les dones contribueixen al desenvolupament de l’esport, fomentar-hi el reconeixement de la participació femenina i animar les dones a reconèixer-ne el valor intrínsec.

 

El 6 de març el programa PalmaDona va donar el sus amb la I Cursa Popula Palmadona. Aquesta prova, no competitiva, va acollir més de 2.200 participants al Parc de la Mar. Va esser apadrinada per tres campiones de projecció i reconeguda experiència esportiva; Blanca Gil, millor jugadora del món de waterpolo el 2005, 2007 i 2008; Marta Lliteras, campiona d’Europa de rugbi XV (2010) i Esther Morales, tres bronzes paralímpics a Atenes i Pequín.

 

El 13 de març va sortir de Cort la I Marxa per la igualtat Nordic Walking Ciutat de Palma. El recorregut, amb tres nivells de distància, va finalitzar al Palmaquarium  i va reunir més de 1.100 participants.

 

Conferències i taules rodones

 

Esther Morales va moderar la taula rodona “Som dona, som campiona. La vida a dalt i a baix del podi”, que va tenir lloc el 14 de març al Centre de Cultura Sa Nostra. Tretze grans esportistes hi varen compartir les seves experiències i reflexions sobre la vida que existeix més enllà de la competició, els seus projectes personals, acadèmics i professionals.

 

El programa també va acollir la Conferència de salvament i socorrisme, que va tenir lloc el 18 de març a l’auditori del Centre de Cultura Sa Nostra. L’acte va anar a càrrec d’Inés González Díaz, presidenta de la Comissió de Dona i Esport de la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme (RFESS); hi varen intervenir la campiona del món 4 x 50 combinada Isabel Costa Portilla, i l’esportista internacional Itziar Abascal Rivero, bronze en rescat amb taula al campionat del món de Montpeller.

 

El 30 de març l’IME va reunir a Caixafòrum vuit gestores esportives destacades a la taula rodona “Dones influents en la indústria de l’esport a Espanya”. De la mà de la periodista esportiva i directora general de l’Associació d’Esportistes Olímpics, M. Carmen Izquierdo, les ponents varen reflexionar sobre la importància del paper de la dona en llocs de decisió de l’esport.

 

El 5 d’abril, a Caixaforum Palma, Amaya Valdemoro i Marta Fernández varen presentar el projecte de la Federació Espanyola de Bàsquet “Universo mujer 2018: inspiration women. Más mujer, más progreso”. Un programa integral únic de promoció de la dona a través dels valors de l’esport.

 

Exposicions

El 21 d’abril el batle de Palma, José Hila, va inaugurar l’exposició “Siempre adelante, mujeres deportistas”, que va comptar amb dues padrines de luxe, la medallista Brigitte Yagüe i la campiona en ciclisme de muntanya, Marga Fullana. L’exposició ens va acostar 69 dones esportistes d’alt nivell.

 

L’exposició fotogràfica “Salvament i socorrisme. 50 anys per la igualtat.” es va inaugurar el 18 de març al Centre de Cultura Sa Nostra i romandrà oberta fins el 16 d’abril. Les fotografies estan dividides en tres blocs: evolució històrica, salvament i socorrisme professional, i salvament i socorrisme, esport humanitari.

Dins el programa PalmaDona, l’IME també ha col·laborat amb la fira anual EXPO BSB, orientada a la dona, la família, a un estil de vida saludable i a la cursa 261 Women’s Marathon, que va tenir lloc dia 10 d’abril al parc de la Mar.

Gabinet de Comunicació
Ajuntament de Palma

Los comentarios están cerrados.