Sports de ca Nostra

Real Club Polo CCE Sant Lluis‏

escuela-de-polo-1Si a l’inici d’aquesta temporada es posa en marxa la secció d’escacs del CCE Sant Lluís amb una gran acceptació entre els amants d’aquest esport, la Junta Directiva juntament amb un grup d’empresaris anglesos establerts a l’illa posaran en marxa, pendent de l’aprobació per part dels socis en la asamblea ordinària, del primer Club de Polo de l’illa.

Menorca, gran coneguda en el món sencer per les seves festes patronals i els seus cavalls, estarà unida amb la comunitat anglesa, una de les grans practicants d’aquest esport i amb el qual el CCE Sant Lluís ha mantingut converses des del passat mes d’agost després de les festes patronals amb aquest grup d’empresaris anglosaxons.

A falta d’algunes reunions amb diferents clubs hípics de l’illa per part del president, Rosendo Pons i de l’emissari angles que representa la societat inversora, al Camp Municipal de Ses Canaletes i en horari de diumenge a la tarda, per no afectar els trobades del cap de setmana dels nostres equips de futbol, ​​serà l’escenari dels entrenaments d’aquest equip que durant el primer any comptarà exclusivament amb jugadors anglesos establerts a l’illa.

Els emissaris anglesos, van visitar aquest passada Setmana Santa les instal·lacions del feu lluisser, on van poder comprovar el perfecte estat de la gespa artificial per poder practicar sense problemes aquesta apassionat esport.

Per a la propera temporada, s’espera donar les primeres passes a l’Escola de Polo que es creera per despertar l’interès en els més petits i intentar que aquest esport quedi vinculat per sempre a Sant Lluís i a la nostra Entitat.

Tot i que el polo es juga actualment en 77 països, només a Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xile, Espanya, Estats Units, França, Índia, Regne Unit, Mèxic, Pakistan i Uruguai és practicat en forma competitiva.

El polo va ser esport olímpic en 5 oportunitats (1900, 1908, 1920, 1924 i 1936). L’últim equip campió olímpic va ser la selecció argentina, que va aconseguir la medalla d’or en els Jocs Olímpics de Berlín 1936. Aquest equip estava format per Luis Duggan, Roberto Cavanagh, Andrés Gazzotti i Manuel Andrada, aquest ultim nascut a Menorca i amb residencia habitual al Pou Nou. 16102015_063831

El Campionat Mundial de Polo és el torneig a nivell de seleccions nacionals més important del món. Aquest campionat s’organitza des de 1987 cada 4 anys i els equips participants han de tenir un handicap de fins a 14 gols, per preservar la competitivitat de l’esport.

El Campionat Europeu de Polo és el torneig a nivell de seleccions nacionals més important d’Europa, sent organitzat per la Federació Internacional de Polo (FIP). El VII Campionat Europeu de Polo es va celebrar al setembre de 2010 a la localitat Austríaca de Ebreichsdorf, resultant guanyadora la selecció de França.

Los comentarios están cerrados.