Sports de ca Nostra

1.100 persones participen a la I Marxa per Igualtat Nordic Walking Ciutat de Palma

.20160313_105606– Èxit de la primera edició de la Marxa per la Igualtat – Nordic Walking Ciutat de Palma, a la qual ha participat 1.100 persones inscrites i uns centenars d’espontanis que s’han sumat a la marxa que, organitzada per l’Ajuntament de Palma i l’Institut Municipal de l’Esport, pretén visibilitzar l’esport femení.
Així a la marxa han participat entre d’altres les esportistes Blanca Gil (Millor jugadora del món 2005, 2007 i 2008 de waterpolo), Lorena Homar (Campiona de natació, diploma paralímpics als JJOO Londres 2012) i Esther Morales (Campiona de natació, tres bronzes paralímpics a Atenes 2004 i Pequín 2008). Totes tres han llegit el manifest per la igualtat i la participació de la dona en l’esport del Consejo Superior de Deportes. Abans de la sortida, s’ha llegit també, a càrrec de la directora general d’Igualtat de Palma, Lucía Segura, un manifest del Consell de Dones de Palma defensar “un major nombre de dones implicades en tots els aspectes de l’activitat física i l’esport: la direcció i la gestió, l’entrenament, l’arbitratge, el periodisme, la formació, la recerca i la pràctica esportiva”
Un total d’onze quilòmetres per a tots els públics des de Cort fins al Palma Aquàrium: tot i que també es podia fer només fins al Molinar (3,3 km.), o fins al Carnatge (7 km.), on hi havia també punts d’arribada amb avituallament.
Aquesta activitat participativa forma part del programa d’actes de PalmaDona, “amb l’objectiu de potenciar i visibilitzar l’esport femení a tots el nivells a la nostra ciutat”, ha explicat la regidora d’Esport de Palma, Susanna Moll, mentre el regidor d’Igualtat, Aligi Molinar ha destacat que “encara hi ha moltes coses que reclamar en matèria d’igualtat entre homes i dones, i per a això necessitam a tota la societat per fer passes efectives”.
Més de 80 persones han col·laborat com a voluntàries en l’organització i animació de la marxa, per a la qual el Consell de Mallorca i les associacions de Nordic Walking han posat bastons de marxa a disposició dels inscrits. A més, els participants han pogut prendre de forma gratuïta el bus de l’EMT presentant el seu dorsal, i han disposat d’una hora gratuïta al pàrquing del Parc de la Mar. A l’arribada al Palma Aquàrium hi havia activitats d’animació per a tots els públics.

 

Gabinet de Comunicació

Ajuntament de Palma

Los comentarios están cerrados.