Sports de ca Nostra

LA CARA B: La història del club de futbol de Son Gotleu, el Palma-Bellver

carab1Aquest dimecres vespre, a IB3 Televisió, al segon programa de La Cara B, el documental Planeta Bellver.

VER ENLACE DEL VIDEO DE IB3TV

El Palma-Bellver és un club de futbol de Son Gotleu amb més de 100 nins i nines d’entre 4 i 15 anys, en el qual coincideixen jugadors de moltes nacionalitats i races. Són Gotleu ha estat escenari durant els últims anys de revoltes de carrer protagonitzades per africans i gitanos, a més de la crisi econòmica i la droga, que l’han copejat durament.

Per això, els motius que mouen Fina, la presidenta del Club Palma-Bellver, a seguir endavant amb el seu projecte de club es basen a treure els nins del parc i dels carrers de Son Gotleu i dels perills que comporten.

Per això, en el Club Bellver hi caben tots els nins: els que juguen bé a futbol i els que hi juguen malament, els que tenen diners per pagar la fitxa i els que no en tenen. Fina, personalment, s’encarrega moltes vegades de pagar la fitxa als nins que no poden abonar-les, perquè puguin seguir jugant a allò que més els agrada: el futbol.

La presidenta s’ha hagut d’enfrontar a molta gent, ha escoltat insults dirigits als seus nins en altres camps de  futbol i ha deixat moltes coses pel camí per tirar endavant el seu club, un gresol de races en el qual tots conviuen sense cap problema, amb companyonia i esportivitat: gitanos, africans, sud-americans, asiàtics i espanyols. Així és el Planeta Bellver.

La Cara B explica històries humanes de glòries i de derrotes, de triomfs i de vitals relacionades amb el món de l’esport. Històries d’esportistes, alguns d’anònims, uns altres de mig desconeguts i també d’altres que tenen o han tengut certa notorietat.

Los comentarios están cerrados.