Sports de ca Nostra

L’IME allarga la vida útil de la gespa de Son Fuster i estalvia 17.780 euros anuals

0_96140_1Susanna Moll: «Aquest innovador projecte pilot als camps municipals del CF Son Oliva i CF San Francisco ha estat tot un èxit i es posarà en marxa a altres camps municipals»

L’IME ha aplicat així la proposta del president del CF Son Oliva, Salvador Mateu, després d’analitzar la seva viabilitat

Palma, 2 de febrer de 2016.- L’Institut Municipal d’Esports (IME) ha posat en marxa un projecte pilot per alllargar la vida útil de la gespa artificial dels camps municipals de Son Fuster, on juguen els CF Son Oliva i CF San Francisco. La regidora d’Educació i Esports, i presidenta de l’IME, Susanna Moll, ha assegurat que «aquest innovador projecte pilot als camps municipals del CF Son Oliva i CF San Francisco ha estat tot un èxit».

Aquest sistema permet un estalvi de 17.780 euros a l’any en manteniment de la gespa municipal, en comparació amb el tradicional sistema de renovar la gespa cada deu anys.

En concret, aquest projecte pilot té un cost per camp de 20.000 euros, IVA inclòs i aconsegueix allargar la vida útil de la gespa durant cinc anys. Per contra, la vida de la gespa d’un camp nou és de 10 anys i suposa una inversió de 217.800 euros IVA inclòs.

El treball consisteix a descompactar, extreure i recebar el cautxú que hi ha sota de la gespa, de manera que, després d’aquest procés, s’aconsegueixen recuperar uns 4-5 cm de gespa en perfecte estat (gairebé nou) i que estava ocult sota aquest cautxú compactat.

Aquest projecte neix d’una proposta que Salvador Mateu, president del CF Son Oliva, va fer arribar al Cap d’Àrea de Manteniment i Obres de l’IME, Alberto Serna, qui després analitzar-la i veure l’estalvi que suposaria, va encarregar el treball a l’empresa adjudicatària de la contracta de manteniment i reparació de l’IME (PYOCSA).

«L’IME començarà en els propers quatre anys a renovar mitjançant aquest procés els camps de futbol que estiguin en mal estat, sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti», ha anunciat la regidora.

Los comentarios están cerrados.