L’IME allarga la vida Ăștil de la gespa de Son Fuster i estalvia 17.780 euros anuals

2 febrero 2016 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

0_96140_1Susanna Moll: «Aquest innovador projecte pilot als camps municipals del CF Son Oliva i CF San Francisco ha estat tot un Úxit i es posarà en marxa a altres camps municipals»

L’IME ha aplicat aixĂ­ la proposta del president del CF Son Oliva, Salvador Mateu, desprĂ©s d’analitzar la seva viabilitat

Palma, 2 de febrer de 2016.- L’Institut Municipal d’Esports (IME) ha posat en marxa un projecte pilot per alllargar la vida Ăștil de la gespa artificial dels camps municipals de Son Fuster, on juguen els CF Son Oliva i CF San Francisco. La regidora d’EducaciĂł i Esports, i presidenta de l’IME, Susanna Moll, ha assegurat que «aquest innovador projecte pilot als camps municipals del CF Son Oliva i CF San Francisco ha estat tot un Ăšxit».

Aquest sistema permet un estalvi de 17.780 euros a l’any en manteniment de la gespa municipal, en comparaciĂł amb el tradicional sistema de renovar la gespa cada deu anys.

En concret, aquest projecte pilot tĂ© un cost per camp de 20.000 euros, IVA inclĂČs i aconsegueix allargar la vida Ăștil de la gespa durant cinc anys. Per contra, la vida de la gespa d’un camp nou Ă©s de 10 anys i suposa una inversiĂł de 217.800 euros IVA inclĂČs.

El treball consisteix a descompactar, extreure i recebar el cautxĂș que hi ha sota de la gespa, de manera que, desprĂ©s d’aquest procĂ©s, s’aconsegueixen recuperar uns 4-5 cm de gespa en perfecte estat (gairebĂ© nou) i que estava ocult sota aquest cautxĂș compactat.

Aquest projecte neix d’una proposta que Salvador Mateu, president del CF Son Oliva, va fer arribar al Cap d’Àrea de Manteniment i Obres de l’IME, Alberto Serna, qui desprĂ©s analitzar-la i veure l’estalvi que suposaria, va encarregar el treball a l’empresa adjudicatĂ ria de la contracta de manteniment i reparaciĂł de l’IME (PYOCSA).

«L’IME començarĂ  en els propers quatre anys a renovar mitjançant aquest procĂ©s els camps de futbol que estiguin en mal estat, sempre que la disponibilitat pressupostĂ ria ho permeti», ha anunciat la regidora.

Comentarios cerrados