ELS CLUBS I LA FFIB DEMANARAN UNA MORATÒRIA A LA REGULARITZACIÓ LABORAL

6 febrero 2015 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

2624Els representants dels estaments federatius (clubs, jugadors, entrenadors) es mostraren d’acord amb aquesta negociació, reiterant que estarien disposats a aturar el futbol de competició si no s’arriba a un acord, sempre cercant el consens amb les federacions de la resta d’Espanya.

 

A la reunió informativa convocada per la FFIB sobre la llei d’emprenedors que vol aplicar el Govern, els clubs acordaren demanar una moratòria per negociar un règim especial.

El president Miquel Bestard va explicar als assistents (representants dels clubs i dels estaments federatius) que la norma laboral que vol aplicar el govern espanyol a tots els clubs d’esport base té preocupades a totes les federacions. Els clubs de futbol i les federacions territorials són de les més afectades, com ho demostra la suspensió de competicions de futbol prevista a Astúries.

L’assessor laboral de la FFIB, Pere Brunet, va explicar la normativa laboral vigent de la Llei de Emprenedors, i la pretensió de fer contractes laborals a temps parcial als col·laboradors dels clubs.

La proposta oficial demana:  «que se fomente por parte de las Administraciones Públicas con competencias en la materia, así como por las distintas federaciones deportivas la utilización del contrato de trabajo a tiempo parcial en la actividad desarrollada en el seno de los clubs y entidades sin ánimo de lucro con sus trabajadores (deportistas, entrenadores, masajistas y otros colectivos que acompañan a los primeros), ante la imposibilidad de poder obviar el carácter laboral existente en las relaciones entre los colectivos indicados con los clubes y entidades de los que dependen e indicadas anteriormente».

Davant aquestes exigències, els representants dels clubs expressaren el seu convenciment que si això s’aplicàs amb aquests termes, representaria la desaparició de molts de clubs de futbol base.

Els presents expressaren majoritàriament la seva disposició a aturar les competicions futbolístiques a les Illes Balears com a mesura de pressió.

El president Bestard, en nom de la FFIB, va proposar com a alternativa demanar una moratòria en l’aplicació de la llei, per tenir temps de negociar un règim especial per als clubs i entitats esportives sense ànim de lucre.

Els representants dels estaments federatius (clubs, jugadors, entrenadors) es mostraren d’acord amb aquesta negociació, reiterant que estarien disposats a aturar el futbol de competició si no s’arriba a un acord, sempre cercant el consens amb les federacions de la resta d’Espanya

federacionfederacion

 

Comentarios cerrados