Sports de ca Nostra

CCE Sant Lluís ; Per una EBA digna, competitiva i econòmicament sostenible

ebaEl passat dia 3 de maig ens aixecàvem amb un titular sorprenent, per la desconeixença que teníem del tema: “Una liga de dos niveles, opción para gestar la EBA balear”. El Diari Menorca ens informava –gràcies per fer-ho al manco vosaltres- de la decisió que, unilateralment, havia pres el president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears (FBIB), Jaume Estarellas. “La FBIB madura integrar a los equipos de Primera y a los de EBA en la misma competición para el curso 14/15”, un subtítol d’impacte. I el desenvolupament de la informació encara més. Sobretot perquè al CCE Sant Lluís –com a nou equip de la categoria des del 13 d’abril- ningú no havia manifestat, exposat, ni consultat aquesta possible opció. En canvi, segons es dedueix del text periodístic, sembla que algun equip de Primera Divisió Nacional ja n’estava al corrent. La FBIB decideix. Segur? Qui és la FBIB? El president o els clubs que la formen i la nodreixen d’esportistes i econòmicament.

Davant la gravetat de la situació –la creació d’un nou espai i model competitiu balear sense consulta prèvia-, el CCE Sant Lluís va contactar durant la setmana posterior amb el CB Pla de Na Tesa i el CB Andratx, immersos encara en plena competició EBA i amb opcions de pujar de categoria. Consensuats els interessos esportius i econòmics dels tres clubs i d’acord amb els presidents Francisco García i Carlos García, el nostre mandatari Rosendo Pons manté una reunió el dissabte dia 10 amb el president Estarellas a la seu de la FBIB. La proposta traslladada pels tres clubs al màxim representant autonòmic és atesa, recollida i Jaume Estarellas la fa arribar a la Comissió Delegada d’EBA que es reuneix el dimarts 13.

El text de la proposta elevada és el següent:

Jaime Estarellas , como Asambleísta de la FEB, presenta la siguiente propuesta avalada por los Clubs que actualmente tiene la categoría de EBA (Opentach básquet Pla-C.B. Andraitx – Giwinie) y el recién ascendido a la categoría de EBA Insotel Hotels & Resorts C.C.E. Sant Lluís.

PROPUESTA 1)

Integrar, vía petición a la Federación Catalana- Aragonesa de Básquet, a los equipos de las Islas Baleares de la categoría EBA en la conferencia C de la misma, entendiéndose siempre desde la primera jornada de la competición.

PROPUESTA 2)

Integrar , vía petición a la Federación Valenciana-Murciana de Básquet, a los equipos de las Islas Baleares de la categoría EBA en la conferencia E de la misma, entendiéndose siempre de la primera jornada de competición”.

Els termes en què ho ha fet ens els reservem, de moment.

Publicada la notícia i l’interès dels tres clubs d’integrar-se principalment en el grup català-aragonès pel seu atractiu competitiu i, sobretot, perquè reduiria notablement l’apartat del pressupost destinat als desplaçaments, reben el suport oficial i institucional del director general d’esports del Govern Balear, Javier Morente, i el conseller del Consell Insular de Menorca, Juanjo Pons. Donat que el temps se’ns tira al damunt i que el pacte competitiu ha d’estar acordat abans del dia 31 de maig -en què es celebra l’Assemblea General de la Federación Española de Baloncesto-, que no reben resposta de la FBIB, ni detectem cap moviment al respecte, els tres clubs decidim fem una petició oficial pel conducte reglamentari a Jaume Estarellas, en data de dilluns 19. La següent:

Benvolgut Jaume Estarellas,

En nom del CB Pla de Na Tesa, el CB Andratx i el CCE Sant Lluís i en qualitat de màxim representant del nostre esport a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com a president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears (F.B.I.B.), ens dirigim a la seva persona per formular la següent petició:

Atesa la situació que envolta la realitat competitiva del nostre esport en la categoria de Lliga EBA.

Atès que som conscients i coneixedors de primera mà que com a president de la nostra Federació se’n fa càrrec d’aquesta situació.

Atès que aquesta situació va ser tractada en la reunió que vam mantenir el passat dia 10 de maig, dissabte, a la seu de la F.B.I.B.

I atès que, com a assembleista de la F.E.B. (Federación Española de Baloncesto), va presentar la proposta de competició entregada en l’esmentada reunió i avalada per aquests tres clubs, que actualment tenen la categoria de EBA.

Sol•licitam que demani amb caràcter urgent una reunió amb el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa. Que en aquesta trobada vostè exposi, argumenti i defensi la integració dels equips de Lliga EBA de les Illes Balears a la Conferència C (Catalunya i Aragó) de la categoria. Que d’aquesta reunió surti una solució consensuada i satisfactòria per a les dues parts, amb els acords i compromisos pertinents.

Esperant resposta i notícies d’aquesta petició”.

Els tres clubs esperam notícies d’aquesta reunió, i dels possibles acords als que es puguin arribar,  per poder decidir conjuntament si son o no assumibles per les nostres entitats.

A la vegada, som informats que el conseller Juanjo Pons ha remès al president de la FBIB aquest dimarts 20 un comunicat en què reitera el seu suport, com a Consell Insular de Menorca, cap a les tres entitats, per el bé del bàsquet balear en general i menorquí en particular.

Aquests són els passos que a dia d’avui hem fet el CB Pla de Na Tesa, CB Andratx i CCE Sant Lluís per aconseguir la nostra integració en una EBA digna, competitiva i econòmicament sostenible. El temps, com sempre, juga en contra dels nostres interessos, però confiam que les gestions del president de la FBIB arribin a bon port, en benefici del bàsquet balear. I en el cas concret del CCE Sant Lluís, incorporar-nos a la Conferència C (Aragó i Catalunya) ens permetria salvar la doble insularitat i el problema de connexió aèria amb la península.
Premsa CCE Sant Lluís

Los comentarios están cerrados.