COMENÇA LA II EDICIÓ DEL CONGRÉS DE FUTBOL BASE PROPOSANT UNA “APA” A CADA CLUB

2 febrero 2019 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

• L’any passat va néixer el Congrés per eradicar casos de violència com el d’Alaró
• Enguany la FFIB proposarà crear una mena d’APA a cada club
• La temporada 2017/18 els àrbitres tragueren més de 160 targetes blanques per fair play

La Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) celebra aquest cap de setmana la II edició del Congrés del Futbol Base. Dura dos dies i avui s’ha dut endavant la primera jornada, inaugurada pel president de la FFIB, Miquel Bestard, el president organitzador del Congrés, Rafel Roig i el psicòleg esportiu, Àlex García. Miquel Bestard ha agraït als prop de 80 assistents la seva presència, a la vegada que ha recordat “que el futbol base és molt més que córrer i marcar gols, és fomentar els valors i que els joves creixin com a persones”.
Per part seva, Rafel Roig, ha recordat que aquest congrés “va néixer per reaccionar davant els tristos esdeveniments ocorreguts a Alaró, que no es poden tornar a repetir”. Álex Garcia ha dit que hi ha estudis que demostren que els joves futbolistes quan se’ls enquesta tenen com a referents “futbolistes famosos, companys d’equips que destaquen més que ells o entrenadors però mai als seus pares. Això ens ha de servir per reflexionar”.
Avui ha destacat la primera conferència a càrrec a Catalina Cebrián, vocal de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca, baix el títol “El col·lectiu organitzat de famílies en el futbol”. Cebrián ha fet una exposició cronològica de com nasqueren a Espanya aquestes associacions, l’any 1963, anant-se generalitzant a partir del 1970 amb diferents canvis de nom (APA, APiMA, APMA…fins arribar a AFA, associació de famílies d’alumnes, atesa la diversitat de famílies de la societat actual). Catalina Cebrián ha explicat les funcions d’aquestes associacions i com s’organitzen en el seu dia, encoratjant als clubs a que duguin endavant la possibilitat de crear-ne una perquè el bon comportament a les grades sigui un èxit. Cebrián ha dit que “s’ha d’aconseguir que els joves es compartint igual de bé a una escola a ca seva que a un camp de futbol, han de mantenir la mateixa bona conducta”. Segons l’experta, “és viable crear una APA a cada club, sempre que es marquin unes pautes i funcions com es fa al Consell Escolar, s’hauria de fer una mena de Consell de Club”.
Primer Congrés
La primera edició se va celebrar al juny de 2017 i serví per fer un Codi Ètic i va néixer fruit d’una feina intensa en quedar tota la societat i el món del futbol consternats pels greus i violents incidents a Alaró. Ara és el moment de reforçar aquesta feina impulsant un segon encontre on la gran novetat serà proposar als clubs que organitzin una mena d’APA per tal que pares i mares estiguin en contacte amb els delegats i es pugui controlar i cridar l’atenció si qualque progenitor no es comporta adequadament a la grada. El compromís de la FFIB per eradicar la violència del futbol és màxim.
Demà serà el torn d’Alfredo Lorenzo, director Integritat y Seguretat de la RFEF, durà endavant la conferència “Els valors del futbol a la gespa i a la grada”, a les 12:30 hores.
Coordinadors de taula
Els coordinadors de taula per moderar les temàtiques: Salvador Fornés (àrbitres), Dani Vaquer (entrenadors), Biel Gelabert (delegats), Amedeo Espadaro (directius), Javi Herreros (mares i pares) i Llorenç Salvà (comitè jurídic). Durant les dues jornades hi haurà taules de debat per dur endavant conclusions que ajudin a potenciar un bon comportament als camps de futbol.
Targetes blanques
El Congrés es clausurarà demà a les 14:00 hores amb l’entrega de diferents distincions a les millors targetes blanques de la temporada 2017/18. Recordem que la FFIB va crear la temporada passada la targeta blanca que els àrbitres tragueren a jugadors, aficions, delegats, entrenadors, etc… que demostressin fair play i un bon comportament. En total, entre futbol base i futbol sala els col·legiats mostraren la targeta blanca en més de 160 ocasions i ara la FFIB ha fet un recull dels motius de cada una d’elles i distingirà les accions que han de sevir d’exemple per a tothom, per categories, de prebenjamí a cadet i amb representació de tot el futbol balear. Jugadors que aturaren una jugada a punt de marcar en veure el porter rival en terra, que reconegueren i corregiren a l’àrbitre que una acció era culpa seva, penals xutats fora voluntàriament en no ser justos, entrenadors que decidiren jugar amb manco jugadors perquè el rival no completava l’onze inicial són alguns exemples admirables.

FFIB

Comentarios cerrados