Sports de ca Nostra

Lliçó magistral de Joan Sastre a l’escola nova de Porreres

Dins el cicle «L’ex-alumne, el teu referent» que te lloc aquests dies al CEIP  Escola Nova de Porreres avui ha estat el torn per «Xerrada amb Joan Sastre Vanrell. L’elit del món del futbol».

El defensa porrerenc del Rcd Mallorca ha començat demanant a alguns del assistents que era per ells el món del futbol: ha començat per un nin que avui matí havia participat al partit 100 contra 11 organitzat per la Fundació Reial Mallorca i ha acabat fent la darrera pregunta a la seva mare.
A continuació ha fet un repàs a la seva trajectòria esportiva analitzant que suposava per ell el futbol a cada una de les seves etapes. Primer a Porreres; lo important que va ser quan el seleccionador balear va anar a veure un partit que ell jugava i se va proposar fer el millor partit possible. Aquí se li començaren a obrir les portes i poc a poc va anar pujat. Joan que havia arribat jugant al futbol 11 al seu poble va fitxar pel Sant Francesc, acompanyant-lo els seus pares als entrenaments, fins que als 13 anys va fitxar pel Rcd Mallorca i va començar a pujar a la furgoneta que duia els jugadors del Llevant de Mallorca. Als 16 i 19 anys va jugar amb la selecció espanyola. Va recordar que als 16 anys va passar a forma art del filial i va anar a viure amb una família a Ciutat ja que no hi havia opció per estudiar el batxiller a la seva zona. També va recordar les mil peripècies que va sofrir per aconseguir anar a jugar un partit amb la selecció espanyola a Lepe. No tot ha estat color de rosa, també ha passat mals moments com el que va passar quan va caure lesionat.
El seu germà juga amb el Porreres i l’any passat tot dos varen pujar de categoria i el seu màxim desig és repetir el mateix: pujar el Porrreres a preferent i el Mallorca a primera.
Va reconèixer que sempre se fitxava amb el que deia Dani Alves amb el FC Barcelona encara que també va explicar que els condicionaments de joc son distints als seus
Va acabar l’acte amb la signatura de fotografies de «la bala de Porreres» als seus seguidors mes incondicionals
MATIES ADROVER para Sportsdecanostra

Los comentarios están cerrados.