El parc de la Mar acollirà aquest cap de setmana la FIT SALUT PALMA 2018, la Fira del Fitnes, la Salut i l’Esport

18 septiembre 2018 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Antoni Noguera: “La Fit Salut és un exemple, un referent i un símbol del que volem que sigui la nostra ciutat, una ciutat moderna, europea, eficient, creativa, verda; però sobretot una ciutat saludable gràcies a l’esport

 

Susanna Moll: “És sense dubte una experiència per a viure, per a aprendre i per a conèixer noves activitats i hàbits saludables, en definitiva, eines per a assolir una millor qualitat de vida”

 

És un esdeveniment gratuït i obert a tota la ciutadania amb un ampli ventall d’activitats esportives, tallers i exhibicions  

 

Palma, 18 de setembre de 2018. – El batle de Palma, Antoni Noguera, i la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, han presentat avui al parc de la Mar la FIT SALUT PALMA 2018, la Fira del Fitnes, la Salut i l’Esport, un esdeveniment esportiu organitzat per l’Institut Municipal de l’Esport (IME) que tindrà lloc al parc de la Mar els dies 22 i 23 de setembre de 10.30 a 14.30 i de 16.30 a 20.30 hores.

 

Noguera ha agraït  la  implicació de patrocinadors, entitats, federacions i voluntariat esportiu en aquest esdeveniment i ha destacat que “la Fit Salut és un exemple, un referent i un símbol del que volem que sigui la nostra ciutat, una ciutat moderna, europea, eficient, creativa, verda; però sobretot una ciutat saludable gràcies a l’esport”.

 

Per la seva banda, Moll ha convidat a tots els ciutadans a participar a la Fit Salut Palma 2018, “és sense dubte una experiència per a viure, per a aprendre i per a conèixer noves activitats i hàbits saludables, en definitiva, eines per a assolir una millor qualitat de vida”, ha explicat la regidora.

 

La FIT-Salut Palma 2018 és un esdeveniment gratuït, obert a la ciutadania, en què els assistents podran conèixer i practicar les diverses activitats que ofereixen les 100 entitats que col·laboren en l’organització. Integra els conceptes d’esport, salut i fitnes dins un ampli programa, variat i totalment gratuït, dirigit a tota la ciutadania, independentment de la seva edat, la capacitat o la condició física, amb l’objectiu de promoure la salut a través de l’activitat física, apropant l’esport i els hàbits saludables a tota la ciutadania per a aconseguir una millor salut i, per tant, qualitat de vida.

 

Aquest esdeveniment espera una participació d’unes 30.000 persones a les més de 1s’adscriu en la SETMANA EUROPEA DE L’ESPORT, una iniciativa de la Comissió Europea per a promoure l’esport i l’activitat física a tot Europa. El tema central de la campanya és «#BeActive», i anima totes les persones a ser actives durant aquesta Setmana i al llarg de tot l’any.

 

A l’acte hi han assistit també el director general d’Esports del Govern de les Illes Balears, Carles Gonyalons; la directora insular d’Esports del Consell de Mallorca, Margalida Portells; el director general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez; el Tinent Coronel de la Comandància General de Balears, José Luis Hernando; el director de la Fundació Respiralia, Carlos Pons; la RRPP i formadora de Fundació Rana, Patricia Moliné; el regidor del Partit Popular, Javier Bonet; el regidor de Ciutadans, Bartomeu Canyelles, i representants dels patrocinadors i col·laboradors que participen a l’esdeveniment.

 

Activitats per a tothom

 

La Fira ocuparà el parc de la Mar en tota la seva extensió, i de banda a banda del llac. Comptarà amb una passarel·la flotant de 36 metres, que comunicarà ambdós costats del parc. A més, es disposarà de les següents infraestructures: 5 escenaris per a classes de fitnes, gran envelat d’arts marcials, zona d’expositors d’entitats de l’àmbit esportiu i de la salut (medicina de l’esport, gimnasos, nutrició, activitats esportives), activitats en el medi aquàtic com pàdel surf, piragüisme, vela, … dues zones recreatives infantils, orientades a la promoció del joc i l’exercici físic adequat a cada edat; una zona especialment destinada als joves, en la qual podran practicar tennis, handbol, bàdminton, hoquei herba, rugbi, tir amb arc, tir olímpic, tir de fona, i més activitats a l’aire lliure com Nordic Walking, entrenaments funcionals, etc.

Entre d’altres activitats, es realitzaran tallers per a l’aprenentatge de les tècniques de recuperació cardiorespiratòria i de nocions pràctiques sobre primers auxilis per part del SAMU 061, amb caràcter gratuït.

Dissabte, a les 12 h, la campiona d’Europa de pàdel surf, Laura Quetglas, participarà al taller del llac de la zona 2, i l’horabaixa, a les 17 h, la fira rebrà la visita de l’equip Urbia Palma de Voleibol a l’envelat de l’IME. Per tancar la jornada de dissabte, a partir de les 20 h, 40 Mallorca presentarà la Fit Music Live, amb l’actuació Bruno Sotos en acústic.

Diumenge a les 11 h, a la zona 4 del palmerar, tindrem la concentració motera de Princesas del Asfalto, I si el vent ho permet, comptarem amb el vol captiu de globus aerostàtic a la zona 5,  de 19 a 21 h.

La Fira preveu de manera especial dos esdeveniments solidaris dins la seva programació:

  • La X Cursa Quilòmetres Solidaris contra la Fibrosi Quística, organitzada per la Fundació Respiralia i l’Associació Balear de Fibrosi Quística, que es durà a terme diumenge, de 10 a30 h a la zona de l’Escullera.
  • La Marxa solidària Nordic Walking Fundació Rana, que tindrà lloc a la zona 4, dissabte de 18 a 20 h, amb dues propostes: una ruta de 750 m i una altra de 4 km. S’hi pot participar amb bastons o sense. Els participants hi poden fer aportacions voluntàries de 3 € a benefici de Fundació Rana.

A la zona 1, dins l’horari d’obertura de la Fira, Manel García, autor del llibre «El velòdrom de Tirador» i Emilio de la Cámara Fuster, autor de «¿Cómo ser campeón del mundo a los 70 años?», acompanyat del seu protagonista, Emilio de la Cámara Perona, estaran a Fit Salut Palma 2018 per tal de donar a conèixer les seves obres i compartir els seus coneixements i experiències amb els assistents a la Fira del Fitnes, la Salut i l’Esport

L’AECC participarà a diferents activitats previstes per a dissabte i diumenge, amb motiu del Dia Mundial de la Investigació del Càncer, per a promoure la seva campanya de conscienciació “Mou-te per la investigació”. Dissabte a les 19 h a l’escenari infantil, diumenge 23 a les 11h a l’escenari del palmerar i a les 19 h a l’escenari del llac

Tota la proposta d’activitats que integra el programa de FIT-Salut Palma 2018 és possible gràcies a la participació dels centres de fitnes i les empreses del sector de la salut, a més de les entitats col·laboradores, i els patrocinadors i col·laboradors a l’esdeveniment.

 

L’IME  ha organitzat  aquest  esdeveniment  amb el  patrocini  de CASER, Mercapalma, Malla, Boxi, Riema, Quely,  Autovidal Kia i los 40 Mallorca; amb el suport de més de 100 entitats i empreses col·laboradores,  empreses del sector de la salut, associacions, clubs, voluntariat i treballadors que participen aquest cap de setmana a la Fira.

Comentarios cerrados