Sports de ca Nostra

Clubs de Palma donen suport a la diversitat a l’esport a la presentació de l’exposició “El armario deportivo abre sus puertas”

 

L’IME ha presentat avui l’exposició a vuit grans clubs palmesans a Son Moix i els ha facilitat material didàctic per tal de promoure la tolerància, el respecte i l’acceptació de diversitat de rols

 

Susanna Moll: és una passa més per a combatre els prejudicis a l’esport amb esportistes que són un model i un referent per a la societat, que poden transmetre la diversitat i així treballar la tolerància entre tots”

 

 

Palma, 29 de juny de 2018.- Directius i esportistes de vuit grans clubs palmesans han assistit avui matí a la presentació de la exposició “el armario deportivo abre sus puertas” a un acte de suport per la tolerància i el respecte a la diversitat afectivosexual i de gèneres a l’esport i l’educació física.  L’acte ha tingut lloc al Palau Municipal d’Esports Son Moix.

 

La tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll, i el director general d’Esports Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez, han fet entrega del material didàctic que conté l’exposició als representants dels clubs per a facilitar recursos pedagògics en matèria de diversitat i fomentar així la tolerància i el respecte entre els esportistes.

 

Moll ha agraït als assistents el seu suport a la iniciativa “és una passa més per a combatre els prejudicis a l’esport amb esportistes que són un model i un referent per a la societat,  que poden transmetre la diversitat i així treballar la tolerància entre tots”, ha dit la tinenta de batle.

 

A l’acte han assistit el tècnic del Club Voleibol Urbia Palma, Marcos Dreyer; el cap de Relacions Institucionals del Palma FutSal, Pepe Moreno; el director general de l’Iberojet Palma Bàsquet, Jordi Mulet; el president de l’UD Collerense, Tolo Verd; el president del JS Hotels Ciutat CIDE, Toni Figuera, el directiu del CD Atlético Baleares, Vicenç Amengual, i representants del Club Xelska i directius del RCD Mallorca .

 

També han assistit a la presentació esportistes dels diferents clubs: la capitana de l’UD Collerense, Pili Espadas; la gimnasta del Club Xelska, Claudia Colom; el jugador del CD Atlético Baleares, Biel Guasp, i la jugadora del nou equip femení del club, Marina Tugores. Cathy Boswell, or olímpic a Los Ángeles 84 i protagonista de l’exposició, també ha volgut convidar a la ciutadania a visitar la mostra a través d’un audiovisual.

 

La mostra, cedida per la Federació Andalusa ARCO IRIS, recull la diversitat afectivosexual i de gèneres en l’esport i l’educació física, on més de 400 esportistes d’elit surten de l’armari per la visibilitat LGTBIQ.

 

Amb aquesta exposició, de setze panells, l’IME posa l’abast de la ciutadania recursos didàctics i eines per tal d’impulsar la tolerància, el respecte i l’acceptació de la diversitat de rols, d’identitat de gènere i d’orientacions afectivosexuals a l’esport. Cal destacar, que cada vegada més esportistes joves en actiu es converteixen en referents positius en la societat a mostrar-se obertament com Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals.

 

A més dels  panells que visibilitzen a esportistes LGBTI de 26 esports diferents, l’exposició compta amb altres 7 panells temàtics: la importància de Sortir de l’Armari, l’evolució dels Jocs Olímpics, conceptes bàsics sobre Diversitat Sexe-Genèrica, la pràctica de l’Educació Física, recomanacions per al Periodisme Esportiu, el paper de Afició, Clubs i Equips, i exemples d’Actituds i accions positives.

 

Cal recordar, que l’exposició recorrerà quatre instal·lacions esportives i romandrà durant tres setmanes a cada una d’elles: el proper dia 17 de juliol s’instal·larà a Son Hugo, el 7 d’agost a Germans Escales i el 28 d’agost a Rudy Fernández. Finalitzarà el 23 de setembre a Fit Salut Palma al parc de la Mar, on estarà durant els dos dies de l’esdeveniment.

 

Los comentarios están cerrados.