Sports de ca Nostra

«Mujer, discriminación y deporte»

María José López aborda la necessitat d’un nou marc jurídic per a les esportistes al llibre “Mujer, discriminación y deporte”

María José López González, advocada experta en dret esportiu, ha presentat avui el llibre  “Mujer, discriminación y deporte” al Centre de Cultura Sa Nostra

 

Susanna Moll:Tenim la necessitat d’avançar legislativament i elaborar un marc jurídic esportiu on es reconeguin els drets laborals de les lligues professionals i on es defensin els drets de les esportistes en igualtat de condicions”

 

Palma, 21 de març de 2018.- La tinenta de batle d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, ha presentat avui  horabaixa al Centre de Cultura Sa Nostra la conferència a càrrec de l’advocada experta en dret esportiu i autora de “Mujer, discriminación y deporte”, Maria José López González.

 

Aquest acte s’emmarca dins el programa Palmadona de l’Institut Municipal de l’Esport i ha comptat amb l’assistència del director general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez.

 

Moll ha donat la benvinguda a l’acte i ha destacat l’extens currículum de la ponent dins l’àmbit institucional, social i de la solidaritat, que la situa entre les advocades més destacades en dret esportiu a nivell nacional. La regidora també ha manifestat “la necessitat d’avançar legislativament i elaborar un marc jurídic esportiu on es reconeguin els drets laborals de les lligues professionals i on es defensin els drets de les esportistes en igualtat de condicions”, ha dit.

 

Entre d’altres càrrecs, actualment, Maria José López González, és membre de les comissions Júridica i de Dona i Igualtat de Gènere del COE, secretària general i assessora jurídica de l’Associació Espanyola de Jugadores de Futbol (AEJF) i de l’Associació de Jugadores de Bàsquet (AJUB), també és col·laboradora assídua de mitjans com iusport.com i El Siglo de Europa, i el grup editorial Grupo Z.

 

El llibre “Mujer, discriminación y deporte”,  amb pròleg del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va ser presentat el passat mes de novembre al COE. Aborda la precarietat laboral com un fet generalitzat en l’esport femení espanyol, que contribueix a l’emigració de grans esportistes per a competir en altres països. Aquesta “ocupació marró”, com la defineix l’autora, està massa generalitzada a l’esport practicat per dones, en el que “es reconeix per la praxi com un mercat laboral inexistent, sotmès, en ocasions, a un altre tipus de relacions laborals que no tenen res a veure amb les peculiaritats existents en l’àmbit de l’activitat esportiva”.

L’autora dedica l’obra  a “tantes dones que no es conformen i es comprometen” i ha agraït “la complicitat de deu grans esportistes que han donat els seus testimonis” entre els que destaquen els de la campiona olímpica a Rio Mireia Belmonte; el de les exjugadores de bàsquet Elisa Aguilar i Marina Ferragut; el de l’exjudoca Ana Carrascosa; el de la biatleta Victoria Padial; el de la jugadora de futbol Laura del Río; el de la capitana de l’equip femení de golf a Rio Marta Figueras-Dotti, i el de la presidenta de l’Associació de Jugadores de futbol sala, Natalia Orive, entre d’altres.

 

Los comentarios están cerrados.