芦Mujer, discriminaci贸n y deporte禄

22 marzo 2018 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Mar铆a Jos茅 L贸pez aborda la necessitat d鈥檜n nou marc jur铆dic per a les esportistes al llibre 鈥淢ujer, discriminaci贸n y deporte鈥

Mar铆a Jos茅 L贸pez Gonz谩lez, advocada experta en dret esportiu, ha presentat avui el llibre 聽鈥淢ujer, discriminaci贸n y deporte鈥 al Centre de Cultura Sa Nostra

Susanna Moll:Tenim la necessitat d’avan莽ar legislativament i elaborar un marc jur铆dic esportiu on es reconeguin els drets laborals de les lligues professionals i on es defensin els drets de les esportistes en igualtat de condicions鈥

Palma, 21 de mar莽 de 2018.- La tinenta de batle d鈥橢ducaci贸 i Esports de l鈥橝juntament de Palma, Susanna Moll, ha presentat avui聽 horabaixa al Centre de Cultura Sa Nostra la confer猫ncia a c脿rrec de l鈥檃dvocada experta en dret esportiu i autora de 鈥淢ujer, discriminaci贸n y deporte鈥, Maria Jos茅 L贸pez Gonz谩lez.

Aquest acte s鈥檈mmarca dins el programa Palmadona de l鈥橧nstitut Municipal de l鈥橢sport i ha comptat amb l鈥檃ssist猫ncia del director general d鈥橢sports de l鈥橝juntament de Palma, Sergio Rodr铆guez.

 

Moll ha donat la benvinguda a l鈥檃cte i ha destacat l鈥檈xtens curr铆culum de la ponent dins l鈥櫭爉bit institucional, social i de la solidaritat, que la situa entre les advocades m茅s destacades en dret esportiu a nivell nacional. La regidora tamb茅 ha manifestat 鈥渓a necessitat d’avan莽ar legislativament i elaborar un marc jur铆dic esportiu on es reconeguin els drets laborals de les lligues professionals i on es defensin els drets de les esportistes en igualtat de condicions鈥, ha dit.

 

Entre d鈥檃ltres c脿rrecs, actualment, Maria Jos茅 L贸pez Gonz谩lez, 茅s membre de les comissions J煤ridica i de Dona i Igualtat de G猫nere del COE, secret脿ria general i assessora jur铆dica de l’Associaci贸 Espanyola de Jugadores de Futbol (AEJF) i de l’Associaci贸 de Jugadores de B脿squet (AJUB), tamb茅 茅s col路laboradora ass铆dua de mitjans com iusport.com i El Siglo de Europa, i el grup editorial Grupo Z.

El llibre 鈥淢ujer, discriminaci贸n y deporte鈥, 聽amb pr貌leg del president del Comit猫 Ol铆mpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va ser presentat el passat mes de novembre al COE. Aborda la precarietat laboral com un fet generalitzat en l’esport femen铆 espanyol, que contribueix a l’emigraci贸 de grans esportistes per a competir en altres pa茂sos. Aquesta 鈥渙cupaci贸 marr贸鈥, com la defineix l’autora, est脿 massa generalitzada a l’esport practicat per dones, en el que 鈥渆s reconeix per la praxi com un mercat laboral inexistent, sotm猫s, en ocasions, a un altre tipus de relacions laborals que no tenen res a veure amb les peculiaritats existents en l’脿mbit de l’activitat esportiva鈥.

L鈥檃utora dedica l鈥檕bra 聽a 鈥渢antes dones que no es conformen i es comprometen鈥 i ha agra茂t 鈥渓a complicitat de deu grans esportistes que han donat els seus testimonis鈥 entre els que destaquen els de la campiona ol铆mpica a Rio Mireia Belmonte; el de les exjugadores de b脿squet Elisa Aguilar i Marina Ferragut; el de l’exjudoca Ana Carrascosa; el de la biatleta Victoria Padial; el de la jugadora de futbol Laura del R铆o; el de la capitana de l’equip femen铆 de golf a Rio Marta Figueras-Dotti, i el de la presidenta de l’Associaci贸 de Jugadores de futbol sala, Natalia Orive, entre d鈥檃ltres.

 

Comentarios cerrados