Sports de ca Nostra

La FFIB dóna suport al Dia de la Dona

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el president Miquel Bestard ha escrit una carta de suport a les reivindicacions d’igualtat i respecte. Bestard apunta a la revolució del futbol femení a les Illes Balears i a la presència de les dones com a jugadores, àrbitres i directives de club, i aporta una decisió personal: «vull aprofitar aquest Dia de la Dona per anunciar que en la pròxima reunió de la Junta Directiva que presidesc, la setmana que ve, nomenaré quatre directives noves per formar part de la Junta, que actualment només en té una».

 

Aquest 8 de març de 2018 hem viscut un moviment mundial en favor de la igualtat entre homes i dones. Des de senyores conegudes internacionalment fins a les dones que tenim més a prop, dins la nostra pròpia família, s’han plantat davant la injustícia de considerar el gènere femení inferior o de tractar les dones irrespetuosament. Ha estat un “Dia de la Dona” especial, reivindicatiu i solidari.
Des de la Federació de Futbol de les Illes Balears volem manifestar el nostre suport incondicional a les dones en la seva lluita per igualar-se en els drets ciutadans.
El futbol federat ha viscut en els darrers anys una vertadera revolució amb la presència cada vegada més nombrosa de jugadores femenines. El futbol femení, gràcies a clubs pioners com el Collerense, és una realitat a les nostres illes, amb competicions a totes les categories i amb seleccions que competeixen amb dignitat. Fins i tot, podem afirmar que el futbol femení de Balears està per damunt de la mitjana espanyola, perquè en totes les seleccions absolutes espanyoles hi ha jugadores mallorquines convocades.
Per això dic que el futbol també és cosa de dones, i que des de la Federació seguirem estimulant la creació de més equips i més competicions, perquè tenen els mateixos drets per practicar el seu esport preferit. I seguirem donant suport a projectes com “Futbol per la Igualtat”, que volen visibilitzar i potenciar el futbol femení.
També cada vegada hi ha més dones àrbitres, dones entrenadores i dones directives de clubs, algunes presidentes. I en totes les ocupacions demostren que són tan vàlides com els homes.
Vull admetre però, que se mereixen més reconeixement per part nostra, perquè venim d’una societat masclista per inèrcia. Per tant, vull aprofitar aquest Dia de la Dona per anunciar que en la pròxima reunió de la Junta Directiva que presidesc, la setmana que ve, nomenaré quatre directives noves per formar part de la Junta, que actualment només en té una. Dues són de Mallorca i les altres dues, de Menorca i Eivissa. Serà un petit gest per admetre que el Futbol necessita la seva participació, com la necessita tota la societat.

Miquel Bestard
President de la FFIB

Los comentarios están cerrados.