La FFIB dĂłna suport al Dia de la Dona

9 marzo 2018 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el president Miquel Bestard ha escrit una carta de suport a les reivindicacions d’igualtat i respecte. Bestard apunta a la revoluciĂł del futbol femenĂ­ a les Illes Balears i a la presĂšncia de les dones com a jugadores, Ă rbitres i directives de club, i aporta una decisiĂł personal: «vull aprofitar aquest Dia de la Dona per anunciar que en la prĂČxima reuniĂł de la Junta Directiva que presidesc, la setmana que ve, nomenarĂ© quatre directives noves per formar part de la Junta, que actualment nomĂ©s en tĂ© una».

 

Aquest 8 de març de 2018 hem viscut un moviment mundial en favor de la igualtat entre homes i dones. Des de senyores conegudes internacionalment fins a les dones que tenim mĂ©s a prop, dins la nostra prĂČpia famĂ­lia, s’han plantat davant la injustĂ­cia de considerar el gĂšnere femenĂ­ inferior o de tractar les dones irrespetuosament. Ha estat un “Dia de la Dona” especial, reivindicatiu i solidari.
Des de la FederaciĂł de Futbol de les Illes Balears volem manifestar el nostre suport incondicional a les dones en la seva lluita per igualar-se en els drets ciutadans.
El futbol federat ha viscut en els darrers anys una vertadera revolució amb la presÚncia cada vegada més nombrosa de jugadores femenines. El futbol femení, gràcies a clubs pioners com el Collerense, és una realitat a les nostres illes, amb competicions a totes les categories i amb seleccions que competeixen amb dignitat. Fins i tot, podem afirmar que el futbol femení de Balears està per damunt de la mitjana espanyola, perquÚ en totes les seleccions absolutes espanyoles hi ha jugadores mallorquines convocades.
Per aixĂČ dic que el futbol tambĂ© Ă©s cosa de dones, i que des de la FederaciĂł seguirem estimulant la creaciĂł de mĂ©s equips i mĂ©s competicions, perquĂš tenen els mateixos drets per practicar el seu esport preferit. I seguirem donant suport a projectes com “Futbol per la Igualtat”, que volen visibilitzar i potenciar el futbol femenĂ­.
També cada vegada hi ha més dones àrbitres, dones entrenadores i dones directives de clubs, algunes presidentes. I en totes les ocupacions demostren que són tan vàlides com els homes.
Vull admetre perĂČ, que se mereixen mĂ©s reconeixement per part nostra, perquĂš venim d’una societat masclista per inĂšrcia. Per tant, vull aprofitar aquest Dia de la Dona per anunciar que en la prĂČxima reuniĂł de la Junta Directiva que presidesc, la setmana que ve, nomenarĂ© quatre directives noves per formar part de la Junta, que actualment nomĂ©s en tĂ© una. Dues sĂłn de Mallorca i les altres dues, de Menorca i Eivissa. SerĂ  un petit gest per admetre que el Futbol necessita la seva participaciĂł, com la necessita tota la societat.

Miquel Bestard
President de la FFIB

Comentarios cerrados