Sports de ca Nostra

El Govern incrementa amb més de 450 mil euros les inversions a les instal·lacions de Prínceps d’Espanya des del 2015

La consellera Fanny Tur i el seu equip visiten el poliesportiu que té la construcció del nou aulari entre les seves prioritats. Entre les actuacions més destacades ja realitzades, hi ha la reforma integral de les grades

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports avança en la reforma integral de les instal·lacions del poliesportiu Prínceps d’Espanya amb l’objectiu que s’hi pugui dur a terme i es pugui assegurar una activitat esportiva més segura i de més qualitat així com més accessible als seus usuaris. Les inversions que s’hi han fet han anat augmentat progressivament des del 2015, any en què s’hi varen invertir 1.088.000 €, els quals es varen mantenir en el 2016, una inversió que va augmentar fins a 1.300.000 € el 2017, i que enguany aquest progressiu increment arriba fins a 1.550.000 €. La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada del director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Josep Abrines, el director del poliesportiu Prínceps d’Espanya, Àngel Blanch, i membres del Patronat de la Fundació han visitat aquest dilluns matí les instal·lacions i equipaments del poliesportiu de Prínceps d’Espanya, que acull l’IES i el Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB), on ja s’han fet obres de millora i hi estan previstes durant aquest 2018 noves intervencions. Tots han fet un recorregut pels seus equipaments acompanyats dels mitjans de comunicació.
Entre les principals actuacions d’enguany, d’una quinzena de projectes que s’hi preveuen realitzar, cal destacar:
El nou IES CTEIB. Dins el 2018 es comptarà amb la llicència d’activitats (IBAVI), així com la redacció de l’avantprojecte, la redacció del projecte bàsic i el projecte d’activitats. Fins ara ja s’ha dut a terme el contracte obert de servei per a la redacció de l’avantprojecte, projecte bàsic, projecte d’execució i activitat, direcció d’obra i llibre de l’edifici, direcció d’execució de l’obra i coordinació de seguretat i salut per a la construcció del nou institut de secundària IES CTEIB. L’inici d’execució d’obra està previst a finals del 2018.
El cobriment de la piscina exterior de 50 metres. Enguany s’inicien els tràmits administratius que podrien estar enllestits el primer trimestre del 2019, ja que s’ha recuperat el projecte de cobriment per part de l’antiga Escola Balear de l’Esport (EBE) l’any 2009. Al projecte s’hi afegirien uns vestidors per a la piscina i el pavelló de gimnàstica artística davall de les actuals grades de la piscina. Actualment s’estan redactant els plecs tècnics del servei per la redacció del projecte dels nous vestidors, direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut i actualització del projecte de cobriment de la piscina. Totes dues són reivindicacions de fa anys.
Mentre que, durant el 2017, entre les principals millores que s’hi han fet, també una quinzena d’actuacions, destaca la reforma integral de les grades d’atletisme i reforma dels dos vestidors, davall les mateixes grades, per adaptar-los a persones amb discapacitat, així com també les grades. S’han instal·lat seients per poder complir amb les normatives d’espectacles públics. En aquests moments s’està executant l’obra, amb data aproximada de finalització el març de 2018.
Altres actuacions destacades de 2018 són:
  • Intervenció a la piscina coberta.
  • Intervenció a la platja, vas i vestidors.
  • Realització d’una nova recta d’escalfament amb sintètic i gespa artificial al seu perímetre, com a zona d’arrossegaments, entrenament de velocitat i tanques, així com espai de jocs d’iniciació a l’atletisme per a les escoles d’atletisme.
  • Dues noves pistes, situades a l’esplanada d’asfalt entre el pavelló de bàsquet i les sales de condicionament físic, substituiran dues pistes de bàsquet exteriors, i que són: dues pistes de street bàsquet 3×3, i una pista de volei platja, tennis platja i bàdminton platja, a més de la instal·lació de nova lluminària a les quatre pistes de tennis de terra batuda.
Altres actuacions destacades durant el 2017 han estat:
  • La instal·lació d’un nou sistema de filtratge de la piscina de 50 metres descoberta.
  • El manteniment i actuació a les pistes de tennis terra batuda. S’hi ha instal·lat reg per aspersió automatitzat i s’hi ha fet el pintat de les parets i murets perimetrals.
  • La instal·lació de sistema de control d’accessos a la piscina coberta mitjançant lector de targetes, i també a l’accés de la pista d’atletisme. També s’han reformat les rampes d’accés i dutxes dels vestidors masculí i femení de la pista d’atletisme.

Los comentarios están cerrados.