Sports de ca Nostra

Novament s’escapen dos punts a Son Malferit 

L’entrenador Manix Mandiola repetia l’onze del seu debut contra l’Elx, confiant novament amb Julio Delgado en detriment de Gustavo Alles, avui a la banqueta. L’ATB no disposava de Sergio Sánchez, recuperat molt just de la seva lesió i del nou fitxatge Marc Rovirola, recentment arribat. El Sabadell, rei de l’empat amb 15 duels empatats, arribava sense els centrals titulars i el seu golejador, Felipe Sanchón.  L’ATB aconseguiria el primer gol del partit al minut 15, després d’un penal comès sobre Julio Delgado, que gran part del partit el jugà a la dreta, a cama canviada amb Kike López avui a l’esquerre. La defensa del Sabadell fa falta dins l’àrea al gallec. La pena màxima la converteix en gol el pitxitxi Fullana. Sisè gol del capità que supera Oliva. Avançar-se al marcador alliberà per uns minuts l’ATB, amb un elèctric Julio Delgado i un segur i poderós Villapalos. El davanter rival Arturo, molt combatiu, es jugà l’expulsió en tenir groga per una falta i fer una segona acció en l’aire que colpeja Vallori. L’àrbitre li perdonà. Vallori estigué uns minuts a la primera part estès amb molt de mal a l’espatlla esquerre, mal que el faria ser substituït a la segona mitat. Al minut 39 gran passada de Villapalos que deixa tot sol a Hugo Díaz i el seu mà a mà l’envia alt del travesser en una vaselina quan ja es cantava el 2-0. Abans del descans el jugador del Sabadell Víctor seria expulsat amb vermella directa per una colzada a Manu.  A la represa l’ATB volia sentenciar el partit, aprofitant la superioritat numèrica. Bona passada de Fullana per alt a Hugo Díaz i el seu bon xut amb la dreta l’envia a córner el porter Roberto. Al 54 es produeix la jugada clau del partit. Falta de Manu sobre Arturo a la frontal que executa a la perfecció a l’escaire el capità del Sabadell Migue per empatar el partit. La grada es quedà gelada. Al minut 58, l’ATB, sense baixar els braços en cap moment, fa un una gran jugada col·lectiva entre Delgado, Canario i Kike i la combinació final la xuta Julio fora per molt poc. Gran ocasió i jugada d’equip. Al minut 65 una pilota penjada del Sabadell la remata Arturo fora. Al minut 73 bona jugada de Canario que és objecte de falta per part de Pol i el lateral veu la segona groga. Quedaven 17 minuts de partit i el Sabadell es quedava amb 9, però l’equip català mai perdria l’ordre defensiu. Precisament en aquella falta des de la frontal Kike està a punt de marcar però el porter Roberto fa una bona aturada. L’ATB ho seguia intentant, conscient de la superioritat, de la necessitat de la classificació i que el marcador corria ràpid. Fullana fa un bon xut alt des del punt de penal després d’una bona jugada de José Ruiz. Al 80 bona jugada individual de Julio Delgado que se’n va de la defensa però el seu xut l’atura Roberto. Al 86 de partit Arturo tengué l’única ocasió clara de partit (no de jugada aturada) en una cavalcada potent en què supera diversos rivals i xuta fluix a les mans d’Aulèstia després de recórrer dues terceres part de camp. Al minut 91 Biel Guasp seria expulsat per doble groga i no jugarà a Badalona, com tampoc Manu que va veure la cinquena targeta. Les dues darreres ocasions del partit serien de cap per a l’ATB, al 92 és Manu Farrando qui fa intervenir molt bé Roberto, que envia a córner. Al 93 Malik de cap l’envia alt. Al final un punt que sap a molt poc en la situació límit de l’equip.    Fitxa tècnica.  Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. José Ruiz, 3.Vallori (66’ 15. Malik) , 4. Manu Farrando, 5. Biel Guasp 6. Villapalos,  7. Canario, 8. Kike López,  9. Hugo Díaz (72’ 18. Alles), 10. Fullana © i 11. Julio Delgado.   Sabadell: 1. Roberto, 2. Óscar, 3. Pol, 4. Dani, 5. Migue ©, 6. Ángel, 7. Víctor, 8. Josu (84’ 15. Jeremy), 9. Capó, 10. Marc i 11. Arturo.  Gols: 1-0  Fullana de penal 15’.1-1 Migue 54’’.  Àrbitre:  Antonio Santos (comitè andaluz). Va amonestar als locals: Manu Farrando i expulsà per doble groga Biel Guasp. Va amonestar als visitants: Roberto, Capó, Marc i expulsà per doble groga a Pol al minut 73 i per vermella directa a Víctor al minut 45.  Incidències Partit corresponent a la jornada 27 a Son Malferit. 1.700 espectadors. Es guardà un respectuós minut de silenci per la mort de l’actor Joan Maria Melis, aficionat històric balearico. Manix Mandiola: “Hem intentat fer les coses bé, més ample el camp, hem tengut 3-4 ocasions molt bones però era el més normal contra un equip amb manco jugadors, no era fàcil perquè havia pocs espais però ens penalitza la falta de gol i sense gol, només marcam de falta i penal és difícil guanyar partits. Ells només han fet el gol de falta, teníem el partit controlat. No hem estat capaços de marcar a un equip amb 9. La falta d’encert a dalt, no hem passat problemes darrera, la falta és un gran gol. Pensava que podíem guanyar el partit perquè estàvem millor que el rival, amb el partit de cara amb el penal. Però quan un comença la lliga de forma desgraciada ho arrossega tot l’any. Hem de fer més de 40 punts com a mínim, hem de guanyar ja, cada partit és una final, anirem a Badalona a guanyar, no ens queda una altra. Estarem tocats un parell de dies però dimecres no queda una altra que pensar que no som tan dolents. No baixarem els braços, hem de guanyar dos partits seguits”.  Alberto Villapalos: “Al final aquest punt el valoram com que hem perdut dos, només ens valia la victòria i no hem aconseguit guanyar contra 9. Ens han marcat en la única jugada a porta, o encadenam dues victòries seguides o estam l’any que ve a 3a. Espitjam, teníem el segon, perdonam les ocasions i és el que ens ve passant tot l’any per no tancar el partit. Només ens val guanyar diumenge a Badalona, cada partit és una final per anar escalant llocs, o és impossible. Sabíem la gravetat de la situació i no canvia res, estam a 6 punts. Hem de retallar de 3 en 3. Ho tenim difícil però hem de confiar per noltros i per l’afició”.  

 

 

COMUNICADO DE PRENSA / CRÓNICA ATB-SABADELL


Nuevamente se escapan dos puntos en Son Malferit


CRÓNICA

El entrenador Manix Mandiola repetía el once de su debut contra el Elche, confiando nuevamente en Julio Delgado en detrimento de Gustavo Alles, hoy en el banquillo. El ATB no disponía de Sergio Sánchez, recuperado muy justo de su lesión y del nuevo fichaje Marc Rovirola, recientemente llegado. El Sabadell, rey del empate con 15 duelos empatados, llegaba sin los centrales titulares y su goleador, Felipe Sanchón.

El ATB conseguiría el primer gol del partido en el minuto 15, tras un penalti cometido sobre Julio Delgado, que gran parte del partido lo jugó en la derecha, a pierna cambiada con Kike López hoy en la izquierda. La defensa del Sabadell hace falta dentro del área al gallego. La pena máxima la convierte en gol el pichichi Fullana. Sexto gol del capitán que supera a Oliva. Avanzarse en el marcador liberó por unos minutos al ATB, con un eléctrico Julio Delgado y un seguro y poderoso Villapalos. El delantero rival Arturo, muy combativo, se jugó la expulsión al tener amarilla por una falta y hacer una segunda acción en el aire que golpea a Vallori. El árbitro le perdonó. Vallori estuvo unos minutos en la primera parte sobre el césped, con mucho dolor en el hombro izquierdo, molestias que le harían ser sustituido en la segunda mitad. En el minuto 39 gran pase de Villapalos que deja solo a Hugo Díaz y su mano a mano lo envía alto del larguero en una vaselina cuando ya se cantaba el 2-0. Antes del descanso el jugador del Sabadell Víctor sería expulsado con roja directa por un codazo a Manu.

En la reanudación el ATB quería sentenciar el partido, aprovechando la superioridad numérica. Buen pase de Fullana por arriba a Hugo Díaz y su buen disparo con la derecha lo envía a córner el portero Roberto. En el 54 se produce la jugada clave del partido. Falta de Manu sobre Arturo en la frontal que ejecuta a la perfección a la escuadra el capitán del Sabadell Migue para empatar el partido. La grada se quedó helada. En el minuto 58, el ATB, sin bajar los brazos en ningún momento, hace un gran jugada colectiva entre Delgado, Canario y Kike y la combinación final la chuta Julio fuera por muy poco. Gran ocasión y jugada de equipo. En el minuto 65 un balón colgado del Sabadell la remata Arturo fuera. En el minuto 73 buena jugada de Canario que es objeto de falta por parte de Pol y el lateral ve la segunda amarilla.

 

Quedaban 17 minutos de partido y el Sabadell se quedaba con 9, pero el equipo catalán nunca perdería el orden defensivo. Precisamente en aquella falta desde la frontal Kike está a punto de marcar pero el portero Roberto hace una buena parada. El ATB lo seguía intentando, consciente de la superioridad, de la necesidad de la clasificación y que el marcador corría rápido. Fullana hace un buen disparo alto desde el punto de penalti tras una buena jugada de José Ruiz. En el 80 buena jugada individual de Julio Delgado que se va de la defensa pero su disparo lo detiene Roberto. En el 86 de partido Arturo tuvo la única ocasión clara de partido (no de jugada parada) en una carrera potente en la que supera varios rivales y chuta flojo a las manos de Aulestia tras recorrer dos terceras parte de campo. En el minuto 91 Biel Guasp sería expulsado por doble amarilla y no jugará en Badalona, ​​como tampoco Manu que vio la quinta tarjeta.

Las dos últimas ocasiones del partido serían de cabeza para el ATB, el 92 es Manu Farrando quien hace intervenir muy bien a Roberto, que envía a córner. En el 93 Malik de cabeza la envía alto. Al final un punto que sabe a muy poco en la situación límite del equipo.

Ficha técnica.

Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. José Ruiz, 3.Vallori (66 ’15. Malik), 4. Manu Farrando, 5. Biel Guasp 6. Villapalos, 7. Canario, 8. Kike López, 9. Hugo Díaz ( 72 ’18. Alles), 10. Fullana © y 11. Julio Delgado.

Sabadell: 1. Roberto, 2. Óscar, 3. Pol, 4. Dani, 5. Migue ©, 6. Ángel, 7. Víctor, 8. Josu (84 ’15. Jeremy), 9. Capó, 10. Marco y 11. Arturo.

Goles:

1-0 Fullana de penalti 15′.

1-1 Migue 54′.

Árbitro: Antonio Santos (comité andaluz).

Amonestó a los locales: Manu Farrando y expulsó por doble amarilla Biel Guasp.

Amonestó a los visitantes: Roberto, Capó, Marc y expulsó por doble amarilla a Pol en el minuto 73 y por roja directa a Víctor en el minuto 45.

Incidencias

Partido correspondiente a la jornada 27 en Son Malferit. 1.700 espectadores. Se guardó un respetuoso minuto de silencio por la muerte del actor Joan Maria Melis, aficionado histórico balearico.

Manix Mandiola: «Hemos intentado hacer las cosas bien, más ancho el campo, hemos tenido 3-4 ocasiones muy buenas pero era lo más normal contra un equipo con menos jugadores, no era fácil porque había pocos espacios pero nos penaliza la falta de gol y sin gol, sólo marcamos de falta y de penal, es difícil ganar partidos. Ellos sólo han hecho el gol de falta, teníamos el partido controlado. No hemos sido capaces de marcar a un equipo con 9. La falta de acierto arriba, no hemos pasado problemas, la falta es un gran gol. Pensaba que podíamos ganar el partido porque estábamos mejor que el rival, con el partido de cara con el penalti. Pero cuando uno empieza la liga de forma desgraciada lo arrastra todo el año. Debemos hacer más de 40 puntos como mínimo, tenemos que ganar ya, cada partido es una final, vamos a ir a Badalona a ganar, no nos queda otra. Estaremos tocados un par de días pero el miércoles no queda otra que pensar que no somos tan malos. No bajaremos los brazos, tenemos que ganar dos partidos seguidos«.

Alberto Villapalos: «Al final este punto el valoramos como que hemos perdido dos, sólo nos valía la victoria y no hemos conseguido ganar contra 9. Nos han marcado en la única jugada a puerta, o encadenamos dos victorias seguidas o estaremos el año que viene en 3ª. Empujamos, teníamos el segundo, perdonamos las ocasiones y es lo que nos viene pasando todo el año por no cerrar el partido. Sólo nos vale ganar el domingo en Badalona, ​​cada partido es una final para ir escalando puestos, o es imposible. Sabíamos la gravedad de la situación y no cambia nada, estamos a 6 puntos. Debemos recortar de 3 en 3. Lo tenemos difícil pero tenemos que confiar por nosotros y por la afición«.

Los comentarios están cerrados.