Sports de ca Nostra

Els candidats Maria Dolors Besné i John Tunks són les propostes del jurat per rebre la distinció Cornelius Atticus 2017

Maria Dolors Besné és la candidata femenina i John Neville Peter Tunks, el candidat masculí, elegits en la votació del jurat de l’edició vint-i-quatrena del Cornelius Atticus; dos candidats que la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, proposarà al Consell de Govern perquè siguin guardonats enguany amb la màxima distinció que atorga el Govern de les Illes Balears en el món de l’esport en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits (esportista, tècnic, promotor o dirigent). La gran novetat d’aquesta edició és que aquest any es crea la distinció de categoria femenina, a banda de la categoria masculina. Cal destacar que del total de 33 guardonats amb el Cornelius Atticus, atorgat des del 1996, només tres havien estat per a dones.
Una altra novetat d’aquesta edició és que per primera vegada hi ha hagut un Cornelius Atticus guardonat representant el jurat, així com dos representants de les federacions, elegits per l’Assemblea Balear de l’Esport, en lloc d’un com fins ara. Des de l’anterior edició, els defensors de candidats no poden formar part del jurat per així assegurar la transparència i objectivitat de la votació.
La proposta surt de la reunió del jurat de la distinció Cornelius Atticus, convocada aquest dimecres 7 de febrer a proposta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, decisió que ara haurà de ratificar el Consell de Govern.
Maria Dolors Besné de Tejada (1944), de 73 anys, s’inicià amb 18 anys en la pràctica del bàsquet en el Sindicadas de Palma. És la presidenta de la Federació Balear de Voleibol des del 2016 de la qual també ha estat gerent durant siete anys. També forma part de la junta directiva de la Reial Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB). Va ser entrenadora de diversos equips femenins de màxima categoria a Mallorca, així com directora tècnica del CD Jovent de la divisió de plata femenina.
Actualment és membre del comitè espanyol tècnic de la Reial Federació Espanyola de Bàsquet, així com també de la Federació Balear de Bàsquet. Alhora és delegada de l’Associació Espanyola d’Entrenadors de Bàsquet i presidenta d’aquesta associació en àmbit autonòmic.
John Neville Peter Tunks (1939) es va iniciar en el món de l’esport des de ben petit. A més d’atletisme també practicava tennis, modalitats esportives en les quals va destacar en edat juvenil. En època universitària, va continuar destacant en especialitats esportives com els 100 i 400 metres, el salt d’altura i el rugbi.
Des de 1965 comença a residir a Formentera, i és quan comença a treballar en la promoció de l’atletisme a l’illa. Cal destacar també la seva tasca com a membre fundador del Club de Tennis Formentera, així com impulsor de la Mini Marató Illa de Formentera. A partir del 1981 comença a alternar la residència entre Eivissa i Formentera. El 1998 rep per part del Consell Insular d’Eivissa el premi de Millor Persona Física i el 2002 és premiat per la promoció de l’esport a Formentera. En els darrers dotze anys de vida va competir en la categoria de veterà en les proves de velocitat i longitud on va aconseguir fins a 37 medalles en competicions estatals. En àmbit europeu i mundial, va ser set vegades finalista i bronze a Suècia (2005). La creació del Club Esportiu Espalmador va ser un dels seu darrers projectes. Va morir als 72 anys després d’haver dedicat més de 30 anys a la docència, la formació esportiva dels joves i la pràctica activa de l’esport.
El jurat del Cornelius Atticus està format per representants de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports per mitjà de la Direcció General d’Esports i Joventut (6 representants) i Consells insulars (4 representants), per federacions esportives amb dos representants (COLEF i AGEPIB), un guardonat amb el Cornelius Atticus, i la representació de mitjans de comunicació de les Illes Balears amb un total variable de entre 10 i 20 representants.
El jurat d’aquesta edició l’ha presidit la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i com a vicepresident el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons. Completen el jurat els següents vocals: Miquel Àngel Campomar, Miguel Ángel Lorenzo, Pep Abrines, Ángel Blanch, de la Direcció General d’Esports i Joventut; Margalida Portells (directora insular d’Esports del Consell Insular de Mallorca), Miquel Àngel Milla (cap de Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca), José Fernando Gómez (director insular d’Esport i Joventut del Consell Insular d’Eivissa), Jordi Vidal (conseller d’Esports del Consell Insular de Formentera), Antoni Pomar, en representació de les federacions esportives d’esports individuals, Raúl Fullana, en representació de les federacions esportives d’esports col·lectius, Damià Parpal (en representació del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física), Popi Matas (en representació de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de les Illes Balears), Josep Sanchis, en representació dels guardonats Cornelius Atticuls, i per part dels mitjans: Joan Forteza ( IB3), José Costa (RTVE Baleares), Francisco Muñoz (Onda Cero Mallorca), Javier Oleaga (Esradio97.1), Pedro Morlà (Cadena Ser), Albert Orfila (Ultima Hora), Rafael Sabater (Deportebalear), Javier Olona (Radio Balear), Sebastián Canals (Mallorcaesports), Juan Antonio Bauzà (Canal 4), Miguel Ángel Pons (COPE Menorca), Ricard Cabot (Diario de Mallorca) i Joan Mir (Ara Balears) .

Los comentarios están cerrados.