El Govern aprova el Codi d’脠tica Esportiva, al qual es compromet el personal de tecnificaci贸 esportiva

20 noviembre 2017 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo
El Consell de Govern ha aprovat el Codi d鈥櫭坱ica Esportiva que han de signar tots el membres del centre de tecnificaci贸 esportiva de les Illes Balears, que dep猫n de la Fundaci贸 per a l鈥橢sport Balear, adscrita a la Conselleria de Cultura, Participaci贸 i Esports del Govern de les Illes Balears; aix貌 茅s, el teixit que formen: esportistes, familiars, t猫cnics i personal t猫cnic de suport.
La Fundaci贸 per a l鈥橢sport Balear ha elaborat des de principis d鈥檃ny el Codi d鈥櫭坱ica Esportiva, revisat recentment, el qual ha rebut aportacions transversals de diverses 脿rees del Govern de les Illes Balears: de la Direcci贸 General d鈥橢sports i Joventut, de la Direcci贸 General de Participaci贸 i Mem貌ria Democr脿tica, de l鈥橧nstitut Balear de la Dona i de l鈥橭ficina de Defensa dels Drets del Menor.
La funci贸 social de la pr脿ctica esportiva s鈥檋a de fomentar en el reconeixement dels valors fonamentals c贸m s贸n: respecte, honestedat, responsabilitat, sentit del deure o just铆cia. En l鈥檈sport, l鈥櫭╰ica ha d鈥檕rientar l鈥檃cci贸 m茅s enll脿 dels aspectes estrictament reglamentaris. Aquest codi 猫tic 茅s un instrument orientador amb elements de discerniment i d鈥檃ctuaci贸 correcta i no neix amb l鈥檕bjectiu de fixar preceptes tancats i irrefutables sin贸 de servir com a guia d鈥檃cci贸 davant situacions i pr脿ctiques esportives de dubte o de dilema 猫tic.
Q眉estions com ara el dopatge en l鈥檃lt rendiment, els episodis cada vegada m茅s quotidians de viol猫ncia a les competicions esportives, els maltractaments a esportistes, les despeses desorbitades dels fitxatges o la perviv猫ncia de manifestacions sexistes s贸n nom茅s algunes de les moltes q眉estions que justifiquen una reflexi贸 猫tica sobre l鈥檈sport, sotmesa a l鈥檃plicaci贸 i el comprom铆s d鈥檜n codi d鈥櫭╰ica esportiva. Aquest document de refer猫ncia ha de formar part, de manera imprescindible, dels compromisos que assumeixin com a membres la comunitat esportiva del Centre de Tecnificaci贸 Esportiva de les Illes Balears (CTEIB).

Comissi贸 d鈥櫭╰ica
Per tal de vigilar el compliment d鈥檃quest codi, d鈥檃valuar-ne l鈥檃plicaci贸, d鈥檈nriquir-lo amb noves aportacions i d鈥檃ssessorar les persones es crea la comissi贸 猫tica del CTEIB, formada per sis persones: presid猫ncia (gerent de la Fundaci贸 per a l鈥檈sport balear o la persona en qui delegui), secretaria ( en representaci贸 de la Fundaci贸 per a l鈥橢sport Balear), vocalia (en representaci贸 de l鈥橧ES CTEIB; una persona en representaci贸 de l鈥檃ssociaci贸 de t猫cnics d鈥檃lt rendiment i de tecnificaci贸 de les Illes Balears; una persona en representaci贸 dels esportistes del CTEIB; una persona en representaci贸 de les federacions esportives de les Illes Balears que tenen programa de tecnificaci贸). Es reunir脿 quan hi hagi demandes en relaci贸 amb l鈥檃ctuaci贸 猫tica de qualque membre del centre. Aix铆 mateix, la comissi贸 t茅 dues funcions b脿siques m茅s: la revisi贸 peri貌dica i l鈥檈missi贸 d鈥檌nformes amb proposta de mesures de correcci贸 i de sancions per incompliment del codi 猫tic. En l鈥櫭爉bit de les Illes, fins aleshores tan sols hi havia el codi 猫tic de l鈥檈sport escolar a Menorca o el codi 猫tic recollit en el Pla estrat猫gic esportiu d鈥橢ivissa per al per铆ode 2012-2016. El dictamen 14/2009 del Consell Econ貌mic i Social sobre l鈥檈sport a les Illes Balears considerava essencial la introducci贸 d鈥檜n codi 猫tic de l鈥檈sport en edat escolar per貌 no feia extensiva aquesta exig猫ncia a l鈥檈sport d鈥檃lt rendiment tot i que explicitava la necessitat de refor莽ar els programes d鈥檌nformaci贸 sobre la perillositat del dopatge .

Comentarios cerrados