Sports de ca Nostra

El Govern presenta els criteris de selecció per accedir als seus 23 programes de Tecnificació Esportiva

CapturaEls criteris serveixen per seleccionar, el més objectivament possible, els talents esportius per a projectar-los \ Cada un dels 23 programes de tecnificació exigeix uns criteris específics

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha presentat avui els criteris de selecció per a la temporada 2017-2018 per poder accedir als diferents programes de tecnificació del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears del Govern.
El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Joan Noguera, i el seu director de Promoció i Patrocini, Biel Arrom, han presentat els criteris de selecció al poliesportiu Prínceps d�Espanya. Actualment el Govern de les Illes Balears, a través de la Fundació per a l’Esport Balear, ens adscrit a la Conselleria, desenvolupa 23 programes esportius, 3 d�esports col·lectius (bàsquet, rugbi i voleibol) i la resta d�esports individuals (atletisme, bàdminton, boxa, ciclisme, gimnàstica artística femenina, gimnàstica artística masculina, lluita, motociclisme, natació, natació per a discapacitats, natació sincronitzada, piragüisme, salts de trampolí, taekwondo, tennis, tir amb arc, tir olímpic, triatló, vela, i windsurf). Existeixen uns criteris de selecció específics per a cada programa de tecnificació. La intenció d’aquests criteris és localitzar i seleccionar, el més objectivament possible, els talents esportius de la Comunitat Autònoma. De l’aplicació dels criteris de selecció en sortirà el grup -per força, reduït- de joves que puguin formar part d’aquests programes.
Les pautes de selecció que s’especifiquen per a cada programa són resultat d’un profund estudi per part dels responsables tècnics i mèdics de la Fundació per a l�Esport Balear de la Conselleria. S’han tingut en compte paràmetres de cada especialitat, tal com els resultats esportius, el rànquing, la morfologia, i els indicadors que proporcionen les diferents proves biomèdiques, tècniques i físiques específiques de cada modalitat quan en són determinants per a la pràctica del seu esport. Una vegada aplicats els criteris es podran seleccionar, entre els joves aspirants a ingressar en els programes, aquells que potencialment s’ajusten més als perfils que els distints esports exigeixen i que permeten suposar una major projecció esportiva.
Hi ha un total de 270 places, la qual cosa suposa un augment d’un 2,6% respecte de la temporada 2016-2017 en què se’n van oferir 263.

Los comentarios están cerrados.