Sports de ca Nostra

1r llistat de 171 esportistes d’alt nivell Illes Balears

Captura117 són del Centre de Tecnificació Esportiva

S’ha presentat al poliesportiu Prínceps d’Espanya el primer llistat d’esportistes d’alt nivell de les Illes Balears. La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, l’ha presentat acompanyada del director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l’esport Balear, Joan Noguera. És la primera vegada a la història de les Illes Balears que s’ha elaborat aquest llistat, conscients del deute històric que tenia el Govern amb els esportistes de les nostres illes. Ha estat una de les prioritats de la Conselleria fer-ho realitat. La consellera Fanny Tur, ha volgut agrair a l’anterior director general d’Esports a l’actual i a les dues conselleres anteriors, també als tècnics, treballadors, federacions i pares i mares que han fet possible que avui en dia aquest llistat sigui una realitat. També ha fet un reconeixement als 171 esportistes que conformen aquesta llista per la seva trajectòria i per portar el nom de les Illes Balears arreu. Són un clar exemple de valors en l’esport, un dels impulsos de la Conselleria a través de la campanya “Posam Valors a l’Esport”. L’elaboració d’aquest projecte ha estat un procés llarg que començà amb el Decret 91/2015, pel qual es regulava la condició d’esportista d’alt nivell a les Illes Balears. Aquest llistat suposa el reconeixement de la condició d’esportista d’alt nivell, fet que permet als seus integrants accedir a una sèrie de drets, beneficis i obligacions que fins ara no els hi eren reconeguts. El director general d’Esports, Carles Gonyalons, ha anomenat alguns dels beneficis que suposa formar part d’aquest llistat, com l’accés a ajudes econòmiques, però sobretot aquests beneficis van encaminats en poder fer compatible el rendiment esportiu amb els estudis i la vida laboral. En aquest primer llistat d’esportistes d’alt nivell de les Illes Balears hi ha un total de 171 persones, esportistes tan destacats com: Melani Costa, Youba Sisskho, Miguel Angel Fidalgo, Maria Bover, Joan Munar, Joan Lluís Pons, Alejandro Sánchez, Joan Mir, Aina Colom i Cinthia Rodríguez, entre molts d’altres. Del total d’esportistes que conformen la llista, actualment 63 integren algun dels programes de tecnificació de les Illes Balears, i 54 hi ha passat en algun moment de la seva trajectòria esportiva, en total 117 esportistes han estat o són integrants d’un dels programes de tecnificació del Centre de Tecnificació de les Illes Balears (CTEIB).

Los comentarios están cerrados.