Sports de ca Nostra

Signat el primer conveni de seguiment esportiu de rugbi femení per a 2017

CapturaLa consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i el president de la Federació Balear de Rugbi, Carlos Castellanos, han signat aquest dijous un conveni per desenvolupar el programa de pretecnificació esportiva de rugbi femení per a 2017. Es tracta d’un acord pel qual la Fundació per a l’Esport Balear, ens depenent de la Direcció General d’Esports i Joventut, es compromet a iniciar de forma conjunta un programa de seguiment esportiu que faciliti un millora significativa en la qualificació tècnica, física i psicològica de les esportistes que practiquen rugbi a les Illes.

La Direcció General d’Esports desenvolupa el programa Posam Valors a l’Esport, i un dels valors a fomentar és la igualtat; precisament, dins la Fundació per a l’Esport Balear, es potencia l’àrea dedicada a esport i dona.
A través d’aquest conveni la Fundació col·labora amb les despeses de personal tècnic. A la signatura del conveni hi han estat presents el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Joan Noguera, a més de Marta Lliteras, coordinadora del programa de pretecnificació esportiva de rugbi femení.
Per la seva banda, la Federació Balear de Rugbi, haurà de presentar i executar un projecte esportiu elaborat d’acord amb les directrius marcades per la Fundació; fer constar la cooperació de la Fundació en totes les activitats que es duguin a terme mitjançant el desenvolupament del programa, i també en les informacions que publiquin els mitjans de comunicació i publicitat.
Amb l’objectiu de valorar l’execució del conveni, es constituirà una Comissió de seguiment, formada per una persona de la Fundació i una de la Federació.
La consellera Mateu ha remarcat la importància de signar un conveni que impulsi l’esport femení i, especialment, dintre d’un esport com el rugbi, on la representació és majoritàriament masculina. «La signatura d’aquest conveni suposa un símbol del que volem aconseguir des de la Conselleria, que és aportar uns valors esportius que suposin una eina de canvi per a la societat; en aquest cas, la igualtat entre homes i dones», ha remarcat Mateu.

Talls de veu adjunts

Los comentarios están cerrados.