Sports de ca Nostra

El Govern regula els barems dels resultats esportius que qualificaran els esportistes d’alt nivell de les Illes Balears

esportsAquesta regulació permetrà la publicació de la primera llista d’esportistes d’alt nivell de la història \ Fins al 28 de febrer es poden presentar sol·licituds per a la primera llista que sortirà el mes d’abril

Dissabte 11 de febrer 2017 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l’ordre de la consellera de Transparència, Cultura i Esports, de 9 de febrer de 2017, per la qual es regulen els barems dels resultats a les proves esportives que s’han de tenir en compte per a la qualificació de la condició d’esportista d’alt nivell de les Illes Balears, així com els models de sol·licituds i de certificats i els terminis per presentar.
Aquesta regulació servirà de base a la Direcció General d’Esports i Joventut per a la publicació, per primera vegada en la història de la comunitat autònoma, de la primera llista d’esportistes d’alt nivell de les Illes Balears.
Per determinar si una persona esportista de les Illes Balears és d’alt nivell o no ho és, s’ha de tenir en compte el millor resultat presentat per aquesta en el moment de fer la sol·licitud. El resultat s’ha d’avaluar considerant l’àmbit de la competició, les característiques del campionat i de la modalitat esportiva, la posició aconseguida, la categoria d’edat corresponent a la competició, el nombre de components de l’equip en proves no individuals, el nombre de països —en el cas d’algunes competicions—, i el nombre de proves en campionats amb diverses proves.
Només es poden presentar resultats esportius aconseguits, com a màxim, sis mesos abans de la data de presentació de la sol·licitud. Excepcionalment, i només per a la publicació de la primera llista d’esportistes d’alt nivell de les Illes Balears, es permet la presentació de resultats aconseguits durant l’any anterior a la publicació del Decret 91/2015, i de resultats esportius vigents en competicions oficials d’àmbit mundial, europeu o nacional.
Anualment, els mesos d’abril i octubre, mitjançant una resolució de la consellera de Transparència, Cultura i Esports, s’han de publicar les llistes d’esportistes d’alt nivell de les Illes Balears.
El termini per a la presentació de sol·licituds per formar part de la llista d’esportistes d’alt nivell de les Illes Balears ja està obert i finalitza el pròxim dimarts 28 de febrer. Les sol·licituds presentades fins a aquesta data constituiran la primera llista que es publicarà el mes d’abril.
Les sol·licituds presentades entre l’1 de març i el 31 d’agost serviran per confeccionar la llista del mes d’octubre.
Per tramitar la sol·licitud de reconeixement d’esportistes d’alt nivell de les Illes Balears es pot fer en aquest enllaç.

Los comentarios están cerrados.