Sports de ca Nostra

La Fundació per a l’Esport Balear inicia una campanya de captació de nedadors amb diversitat funcional

CapturaLa natació paralímpica és una de les disciplines esportives inclosa al programa dels Jocs Paralímpics d’Estiu, en la qual Espanya és una potència mundial.

Les persones amb diversitat funcional inicien la seva pràctica d’una forma terapèutica o rehabilitadora. Moltes comencen a interessar-se per la competició perquè obtenen una millora molt ràpida des del punt de vista de la mobilitat, perquè se senten integrades a un grup o pel su afany de superació i treball. Algunes aconsegueixen dedicar-se a la natació de forma professional, com les grans estrelles paralímpiques espanyoles.
Per a equiparar les capacitats dels/de les nedadors/es a la competició, existeix un sistema de classes que els agrupen en funció del seu tipus i grau de discapacitat.
Les classes S1 a S10 engloben a aquelles que tenen discapacitat física o parálisis cerebral. Les de l’S1 son les més afectades i les de l’S10 les més lleus. La classe S11 es reserva per als/a les nedadors/nedadores cecs, l’S12 i S13 per als/per a les que tenen discapacidad visual i l’S14 per a les persones amb discapacitat intel·lectual.
“Poques són les diferències als entrenaments de paralímpics i olímpics”
És fàcil integrar els clubs nedadors paralímpics de classes altes (discapacitat lleu), perquè no necessiten grans adaptacions. Pot ser més complicada, però no impossible, la integració de nedadors amb discapacitats més severes.
“És més gratificant entrenar paralímpics que a convencionals”
Als clubs de natació se realitzen entrenaments específics:
– per velocitat – per especialitat – per categories d’edat
Aquest sistema permet també integrar les persones amb discapacitat sense malmetre el ritme o dificultar el progrés del grup.
“Treballen, competeixen, rendeixen i, en molts casos, guanyen medalles paralímpiques”
Entre tots podem aconseguir que Espanya continuï al capdamunt de la natació paralímpica mundial.
Per assolir-ho, us animam a integrar els vostres equips amb nedadors amb discapacitat i a descobrir les pròximes estrelles de l’equip paralímpic espanyol.
Si ets una persona amb diversitat funcional interessada a fer natació, si coneixes a algú en aquesta situació, si formes part d’un club que vol integrar nedadors paralímpics o si t’agradaria rebre més informació, posa’t en contacte cridant alPríncipes de España Telf: 971 43 17 27 o escrivint un correu electrònic a natacioparalimpica@fudacioesportbalear.es

Los comentarios están cerrados.