Sports de ca Nostra

Miquel Bestard: «A la Federació tenc un bon equip»

capturaLa Revista «Dies i Coses», de Santanyí, ha publicat una extensa entrevista amb el president de la FFIB, Miquel Bestard, en la qual toca moltes qüestions d’actualitat. El periodista Maties Adrover era l’entrevistador.

# «A la Federació, com a qualsevol empresa, sense un bon equip no vas enlloc. Jo tenc un bon equip i tots els estaments anam de la mà».
# «El Mallorca faria be de fermar en Brandon, perquè és un jugador que arribarà a l’èlit del futbol espanyol».
# «El Formentera ha donat alegria a molta de gent»
# «Hem d’esperar que acabi el procés electoral de la Federació Espanyola per sebre cap on hem de partir».

Miquel Bestard Cabot va néixer a Bunyola dia 9 de novembre de 1942. De 1958 a 1961 va jugar en els juvenils del San Javier per passar al Bunyola de 1961 a 1982. A l’equip del seu poble va jugar ns als quaranta anys essent a lo darrer jugador, capità i entrenador. Ell se de neix com “un futbolista d’àrea, un poc pesat, però tècnicament no era dolent i sobre tot marcava molts de gols”. Després de retirar-se i entrenar tres anys al Bunyola va passar a ser seleccionador balear 17 anys a diverses categories aconseguint ser campió d’Espanya aleví, juvenil (2) i subcampió amb els cadets i de segon entrenador medalla d’or amb la selecció espanyola a la Universíada de Palma i Meridian Cup sub-19. Va compartir sis anys la funció de seleccionador i la de president del Comitè Territorial d’entrenadors Des de 2004 és el president de la F.F.I.B. Apro tant la disputa del tradicional partit de nadal entre membres de la federació i premsa varem mantenir amb ell la següent conversa:

Quin balanç feis d’aquest 2016 que acaba de nalitzar?
-El balanç és positiu en tots els sentits. Lògicament sempre hi ha cosetes que no encaixen, com poden ser resultats d’equips com és el del Mallorca que és un referent i no son positius. Per la resta segona B, tercera, regional, futbol base ha estat un any dolç: de pots problemes i sobretot bastants alegries, que és el que hem de desitjar a tothom.

Ha començat un nou mandat de quatre anys. Quins son els projectes que posar-ha en marxa aquest nou mandat?
-Lo primer de tot és intentar conservar tot el que hem fet. Sempre dic hem de treballar plegats, hem de construir tots junts el dia a dia i crec que tots aquests anys hem fet moltes de coses , però aquesta temporada que ve ens sortirà alguna cosa que no pensam, però com dic el primer punt és l’unió per aconseguir molts d’objectius tots plegats. Per exemple arrel de les eleccions a la Federació Espanyola hi ha un moment per part de tothom,. Tots se moven, tots ofereixen i lògicament al nal quan han acabat les eleccions tot acaba. Hem d’esperar que acabi tot aquest procés de l’espanyola per sabre exactament per on hem de partir.

Quins son els secrets per ser tants anys president i que tot vagi tan uït, que hagi fet que no hagi sortit oposició ni gent crítica?
– Gràcies per el que me dius. Lo fonamental per dirigir una empresa, una federació és tenir un bon equip, sense equip no vas enlloc. Jo tenc un bon equip de personal que l’hem anat polint i lo més important és que tots els estaments anam de la ma: Comitè d’àrbitres, Comitè d’entrenadors, futbolistes, clubs, tots anam de la ma de cara a escoltar-me a jo que som el que duc la bandera davant, creure que jo soc capaç de fer-ho be i tot això es el que ajuda a que hi hagi aquesta tranquil·litat, aquesta pau.

Per altra banda, fa uns dies a la Conselleria se va presentar el programa “Posam valors a l’esport per fomentar els valors a través de l’esport” al que col·laborarà la vostra federació. Ens pot explicar en que consistirà?
-Nosaltres ja vàrem dur a l’Assemblea quatre propostes que ens va dur el Director General d’Esports per sumar valors. Recordaràs que quan arribes a una diferència de deu gols ja no se conten, el tema de la targeta blanca a on l’àrbitre re exi els detallates que passin per després poder rebre un premi. Suma valors crec que és el que estam fent tota la vida nosaltres. Una de les coses que m’omplen és que tots els equips tenen un entrenador titulat o un monitor amb la funció que toca. Això no és el mateix futbol d’abans en que , amb tot el respecte, tenien el pare, la mare, la padrina, el tio, el cosí, que entrenaven i era molt difícil anar endavant. Actualment el tenir a tots els equips un entrenador titulat ajuda a que els nins pugin i el nostre futbol cresqui.

A la nostra comarca (Santanyí) tenim en Brandon, el màxim golejador del R. Mallorca però que a vegades és el més criticat com quan va ser expulsat al descans a Sòria. Com veu el futur de Brandon, el veu al Mallorca o el veu al Sevilla o un altre equip fora de la nostra illa?
-Tota la vida he estat una persona que m’he xat molt amb els futbolistes. Vaig ser molts d’anys seleccionador i no és just fer un equip de futbol, és un seguiment constants dels futbolistes que tu vols al teu equip. Jo sempre he dit i dic que moltes vegades els equips de futbol no son capaços de fer-ho i no ser per què . Te puc parlar del cas de Marco Asensio. En Brandon és un jugador que arribarà a l’elit del futbol, baix el meu punt de vista perquè quan tu veus un jugador dins un camp de futbol que és capaç constantment de fer coses distintes als altres en positiu l’has de fermar. El Mallorca s’ho ha de mirar perquè no li passis el mateix que amb Marco Asensio, l’has de fermar perquè Brandon és el clàssic jugador capaç de fer coses que no fan els altres; rompre una defensa, lluitar, tècnicament tenir un bon regat, tenir gol i tots aquests conceptes fan que jo li doni aquesta valoració. Estic segur que Brandon anirà a un equip de Primera si el Mallorca no el ferme be. Recordaràs que fa dos dies el R. Madrid se’n va dur a Marco Asensio per dos reals i si l’haguessin de vendre ara valdria… jo no ho sé.

No podem deixar de banda el Formentera. Què ha suposat el que ha fet el Formentera per la Federació?
– És un gran logro. Jo vaig ser a Formentera i estic molt satisfet de l’alegria de la gent. Son coses que no se poden produir quasi mai en la vida. El Formentera tira tira ha anat cresquen i crec que ja ha arribat a dalt de tot, podria jugar a Segona B, però jugat un setzens de nal de Copa contra un Sevilla que és un dels equips que poden fer campió de lliga és un fet important pel nostre futbol, ha donat alegria a molta de gent i a tota Espanya s’ha parlat del Formentera.

Formentera no és una excepció, la Penya Santa Eulari és un dels pots equips nacional que no coneixen la derrota o cial, recordar també l’èxit del Binissalem,… la tercera balear passa pels seus millors moments?
– Està en un bon moment, però no d’ara. Fa uns dos anys o tres que estem classi cant equips de cada illa per jugar la promoció d’ascens a segona B. Això vol dir que hi ha un equilibri que dona una millora a tot. Ja no hi ha golejades sovint. Avui en dia qualsevol pot posar en problemes a qualsevol. A la darrera jornada del 2016 varem veure com el Son Cladera va empatar dins la Penya Santa Eulàlia, que baix el meu punt de vista és el millor. Només ens falta anar a les lliguetes amb la millor il·lusió del mon i amb la mentalitat clara que podem pujar i no pensar que jugant la lligueta ja hem aconseguit lo que podíem aconseguir.

La darrera pregunta és la més difícil: te solució el Mallorca?
-Estic molt preocupat. M’afecta molt. El Mallorca és l’equip referent d’aquesta comunitat i dugui tants d’anys dins aquesta situació preocupa molt. Quan se va prendre la decisió de canviar l’entrenador, a jo no m’agrada que canvien entrenadors però, probablement vaig pensar que podia ser un bon asunto. Esperava que aquests dos partits a fora abans de l’aturada nadalenca com mínim n’haguéssim guanyat algun, però o ha estat així. Estic molt preocupat perquè quan entres dins una dinàmica quan canvies d’entrenador , d’un més passiu com era un Vázquez a un més actiu com Olaizola i no han estat capaços d’aixecar-ho algo passa.

 

FFIB

Los comentarios están cerrados.