ATLÈTIC BALEARS-ATLÉTICO SAGUNTINO (1-1)

27 noviembre 2016 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol de 2B

 

img_4617Partido correspondiente a la jornada número 16 de la liga de 2ª División B en su grupo 3º. Buena entrada en Son Malfeirt. 1.200 espectadores. En los prolegómenos del partido se rindió un sentido homenaje al jugador de baloncesto recientemente fallecido, José Ortiz. El capitán del Atlético Baleares le entregó un ramo de flores a su mujer, Mamen, quien lo recogió con uno de sus mejores amigos, Andreu Llistó. 25 familiares de José Ortiz quisieron estar en Son Malferit para ver in situ como la afición baleárica aplaudía al gran capitán del Imprenta Bahía. Se guardó un minuto de silencio en su memoria.

 

Un respetuoso minuto también dirigido a las 6 mujeres fallecidas este 2016 en las islas por violencia de género a manos de sus parejas o ex parejas, peor cifra registrada desde 2003. Para homenajearlas y sensibilizar a toda la sociedad y erradicar esta lacra, los 18 jugadores convocados lucieron en sus camisetas el nombre de Lucía, Lisa, Celia,  Victoria, Xue Saura y Ada Graciela. El minuto de silencio también fue para la abuela del jugador Biel Guasp, recientemente fallecida.

 

La directora de l’Institut de la Dona, Rosa Cursach, asistió al partido. En los próximos días, el club y dicho organismo del Govern, presentaran la inclusión del Atlético Baleares en el Pacto Social contra la violencia machista.

 

CRÓNICA

 

En la primera parte, el Atlético Baleares fue el equipo que mejor controló el partido y el balón. Suyas fueron las mejores ocasiones con dos cabezazos primero de Vallori y luego de Rubén Jurado a centro de David Sánchez y Marcel, respectivamente, que se marcharon alto por poco. El Saguntino tuvo la mejor ocasión de la primera parte un remate en el área pequeña que paró un seguro Aulestia. Manu lanzó una vaselina alta en el minuto 37 desde la frontal tras un rechace córner. Cuando parecía que el partido iría al descanso con empate a 0, en una contra, el lateral derecho Gámez condujo, levantó la cabeza desde 25 metros y al ver adelantado a Aulestia hizo una vaselina muy colocada para adelantar al equipo visitante justo en el último minuto de la primera parte.

 

En la segunda parte, el conjunto de Ziege lo intentó todo, apretando y los cambios de Xisco y Tete se notaron. Fruto de la presión del equipo local, en un centro de banda, Simon fue objeto de penalty. La pena màxima la transformó con clase Xisco Hernández en el minuto 66.

 

En el minuto 74, el árbitro consideró penalty un saltó de Esteban con el delantero Esteve del Saguntino. Aulestia adivinó el lanzamiento logrando una gran parada ante Rafa Gimeno.

 

El último cuarto de hora de partido no se movería el marcador, volcado el Atlético Baleares y siendo el Saguntino peligroso a la contra. Empate a uno final, que deja a los balearicos a un punto de playoff, a la espera de los resultados del domingo por la tarde.

 

Ziege

 

El entrenador del Atlético Baleares, Christian Ziege, consideró en rueda de prensa que «esta categoría es muy igualada. Queríamos ganar pero sumamos un punto que hubiéramos podido perder por penalti. La primera parte hemos tenido el control total. La Copa Federación del miércoles no molesta, siempre queremos la victoria”.

 

Ficha técnica.

 

Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. Joan Vich (12. Tete 61’), 3. Vallori, 4. David Sánchez, 5. Manu Farrando, 6. Esteban ©, 7. Marcel (17. Xisco Hernández 61’), 8. Kike López, 9. Simon (18. Malik 73’), 10. Fullana, 11. Rubén Jurado.

 

Atlélico Saguntino: 1. Lluna, 2. Gámez ©, 3. Rafa Gimeno, 4. Trilles, 5. Óscar López, 6. Salinas (16. Beni 84’), 7. Isaac, 8. Vidal, 9. Esteve (18. Boix 78’), 10. Lois y Néstor.

 

Árbitro: Alexander González González (comité tinerfeño): amonestó con tarjeta amarilla a los locales: Joan Vich, Vallori, David Sánchez y Esteban a los visitantes Rafa Gimeno, Trilles, Óscar López, Salinas, Vidal, Lois y Beni.

 

img_4614 img_4615 img_4616 img_4618

 

 

 

COMUNICADO DE PRENSA/ CRÓNICA CD. ATLÉTICO BALEARES-ATLÉTICO SAGUNTINO

 

EMPAT A UN ENTRE L’ATLÈTIC BALEARS I L’ATLÈTIC SAGUNTÍ Fitxa tècnica. Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. Joan Vich (12. Tete 61 ‘), 3. Vallori, 4. David Sánchez, 5. Manu Farrando, 6. Esteban ©, 7. Marcel (17. Xisco Hernández 61’), 8. Kike López, 9. Simon (18. Malik 73 ‘), 10. Fullana, 11. Rubén Jurat. Atlélico Saguntino: 1. Lluna, 2. Gámez ©, 3. Rafa Gimeno, 4. Trilles, 5. Óscar López, 6. Salines (16. Beni 84 ‘), 7. Isaac, 8. Vidal, 9. Esteve (18 . Boix 78 ‘), 10. Lois i Néstor. Àrbitre: Alexander González González (comitè de Tenerife): va amonestar amb targeta groga als locals: Joan Vich, Vallori, David Sánchez i Esteban als visitants Rafa Gimeno, Trilles, Óscar López, Salines, Vidal, Lois i Beni. Incidències Partit corresponent a la jornada número 16 de la lliga de 2a Divisió B en el seu grup 3r. Bona entrada a Son Malfeirt. 1.200 espectadors. En els prolegòmens del partit es va retre un sentit homenatge al jugador de bàsquet recentment mort, José Ortiz. El capità de l’Atlètic Balears li va lliurar un ram de flors a la seva dona, Mamen, qui el va recollir amb un dels seus millors amics, Andreu Llistó. 25 familiars de José Ortiz van voler estar a Son Malferit per veure in situ com l’afició baleàrica aplaudia al gran capità del Impremta Badia. Es va guardar un minut de silenci en la seva memòria. Un respectuós minut també dirigit a les 6 dones mortes aquest 2016 a les illes per violència de gènere a mans de les seves parelles o exparelles, pitjor xifra registrada des de 2003. Per homenatjar-i sensibilitzar a tota la societat i eradicar aquesta xacra, els 18 jugadors convocats van lluir a les samarretes el nom de Lucía, Lisa, Cèlia, Victòria, Xue Saura i Ada Graciela. El minut de silenci també va ser per l’àvia del jugador Biel Guasp, recentment morta.

La directora de l’Institut de la Dona, Rosa Cursach, va assistir al partit. En els propers dies, el club i l’organisme del Govern, presentaren la inclusió de l’Atlètic Balears en el Pacte Social

 

CRÒNICA A la primera part, l’Atlètic Balears va ser l’equip que millor va controlar el partit i la pilota. Seves van ser les millors ocasions amb dos cops de cap primer de Vallori i després de Rubén Jurat a centre de David Sánchez i Marcel, respectivament, que van marxar alt per poc. El Saguntí va tenir la millor ocasió de la primera part una rematada a l’àrea petita que va parar una assegurança Aulestia. Manu va llançar una vaselina alta al minut 37 des de la frontal després d’un rebuig córner. Quan semblava que el partit aniria al descans amb empat a 0, en una contra, el lateral dret Gámez va conduir, va aixecar el cap des de 25 metres i al veure avançat a Aulestia va fer una vaselina molt col·locada per avançar l’equip visitant just en l’últim minut de la primera part. A la segona part, el conjunt de Ziege ho va intentar tot, estrenyent i els canvis de Xisco i Tete es van notar. Fruit de la pressió de l’equip local, en un centre de banda, Simon va ser objecte de penal. La pena màxima la va transformar amb classe Xisco Hernández al minut 66. Al minut 74, l’àrbitre va considerar penal 1 saltar d’Esteban amb el davanter Esteve del Saguntí. Aulestia va endevinar el llançament aconseguint una gran aturada davant Rafa Gimeno.

L’últim quart d’hora de partit no es mouria el marcador, bolcat l’Atlètic Balears i sent el Saguntí perillós a la contra. Empat a un final, que deixa els balearicos a un punt de playoff, a l’espera dels resultats de diumenge capvespre.

 

Ziege

 

L’entrenador de l’Atlètic Balears, Christian Ziege, considerà en roda de premsa que “aquesta categoria és molt igualada. Volíem guanyar però sumam un punt que haguéssim pogut perdre pel penal. La primera part hem tengut el control total. La Copa Federació de dimecres no molesta, sempre volem la victòria”.

Comentarios cerrados