Sports de ca Nostra

Gala Olímpics IB, l’acte d’homenatge Conselleria de Transparència, Cultura i Esports , 20:00 hrs.Palma Arena

GOVERN BALEARFrancina Armengol presideix avui la Gala Olímpics IB, l’acte d’homenatge que la conselleria de Transparència, Cultura i Esports ha organitzat per a celebrar els triomfs olímpics dels esportistes de les Illes Balears i acomiadar els esportistes paralímpics, que competiran entre el 7 i 18 de setembre.

Els 15 balears a Rio han estat els atletes Caridad Jerez (Palma) i David Bustos (Palma), els nedadors Melani Costa (Palma), Joan Lluís Pons (Sóller) i Marc Sánchez (Palma), el triatleta, Mario Mola (Palma), el tennista Rafel Nadal (Manacor), els jugadors de bàsquet Rudy Fernández (Palma), Àlex Abrines (Palma), Sergi Llull (Maó) i Alba Torrens (Binissalem), els piragüistes Marcus Cooper (Oxford) i Sete Benavides (Pollença), el regatista Mateo Sanz (Formentera) i el boxejador Youba Sissokho (Dakar). Cal destacar que, per primera vegada en la història, Formentera ha estat representada en uns jocs olímpics, per part de Mateo Sanz.

Les Illes Balears tornen de Rio havent aconseguit resultats històrics molt positius. De 15 esportistes, la delegació balear ha sumat 6 medallistes: 2 ors per a Rafa Nadal en dobles masculins i Marcus Cooper, 1 medalla de plata per a Alba Torrens, i 3 bronzes per a Rudy Fernández, Àlex Abrines i Sergi Llull. Però els èxits olímpics de les Balears han anat més enllà, amb 5 diplomes olímpics per a David Bustos, Joan Lluís Pons, Mario Mola, Rafa Nadal i Sete Benavides.

Cal recordar que cada un dels olímpics -i paralímpics- han partit cap a Rio havent rebut la insígnia OlímpicsIB, una distinció que el Govern de les Illes Balears els ha fet en reconeixement de l’esforç i carrera esportiva per arribar a la fita olímpica.

Alguns dels olímpics són part dels 148 beneficiaris del total de 450.000 euros en ajudes per a esportistes destacats que atorga la Direcció General d’Esports i Joventut amb la finalitat de donar suport als esportistes de les Illes Balears perquè puguin millorar els seus mitjans d’entrenament i l’accés a les competicions enguany. Es tracta de Joan Munar, Marc Sánchez, Joan Lluís Pons, Sete Benavides, Youba Sissokho, Marcus Cooper, Mario Mola, Melani Costa i Caridad Jerez.

Precisament, la majoria dels olímpics han estat vinculats en algun moment de la seva carrera esportiva al Centre de Tecnificació de les Illes Balears (CTEIB), que gestiona la Fundació per a l’Esport Balear, que depèn de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports. Els olímpics que han passat per les seves instal·lacions o per alguns dels seus programes de tecnificació són: David Bustos, Caridad Jerez, Youba Sissokho, Joan Lluís Pons, Melani Costa, Sete Benavides, Rafel Nadal, Mario Mola i Mateo Sanz.

Hora: 20:00 h.
Lloc: Palma Arena

Francina Armengol preside hoy la Gala Olímpicos IB, el acto de homenaje que la consellera de Transparencia, Cultura y Deportes ha organizado para celebrar los triunfos olímpicos de los deportistas baleares y despedir a los deportistas paralímpicos, que competirán entre el 7 y el 18 de septiembre.

Los 15 baleares en Río han sido los atletas Caridad Jerez (Palma) y David Bustos (Palma), los nadadores Melani Costa (Palma), Joan Lluís Pons (Sóller) y Marc Sánchez (Palma), el triatleta, Mario Mola (Palma), el tenista Rafel Nadal (Manacor), los jugadores de baloncesto Rudy Fernández (Palma), Álex Abrines (Palma), Sergi Llull (Maó) y Alba Torrens (Binissalem), los piragüistas Marcus Cooper (Oxford) y Sete Benavides (Pollença), el regatista Mateo Sanz (Formentera) y el boxeador Youb Sissokho (Dakar). Cabe destacar que, por primera vez en la historia, Formentera ha estado representada en unos juegos olímpicos, por parte de Mateo Sanz.

Las Illes Balears vuelven de Río habiendo conseguido resultados históricos muy positivos. De 15 deportistas, la delegación balear ha sumado 6 medallistas: 2 oros para Rafa Nadal en dobles masculinos y Marcus Cooper, 1 medalla de plata para Alba Torrens, y 3 bronces para Rudy Fernández, Alex Abrines y Sergi Llull. Pero los éxitos olímpicos de Baleares han ido más allá, con 5 diplomas olímpicos para David Bustos, Joan Lluís Pons, Mario Mola, Rafa Nadal y Sete Benavides.

Hay que recordar que cada uno de los olímpicos -y paralímpicos- han ido a Rio habiendo recibido antes la insignia OlímpicsIB, una distinción que el Govern de les Illes Balears les ha hecho en reconocimiento del esfuerzo y carrera deportiva para llegar a la meta olímpica.

Además, algunos de los olímpicos son parte de los 148 beneficiarios del total de 450.000 euros en ayudas para deportistas destacados que otorga la Dirección General de Deportes y Juventud con el fin de apoyar a los deportistas de las Illes Balears para que puedan mejorar sus medios de entrenamiento y el acceso a las competiciones este año. Se trata de Joan Munar, Marco Sánchez, Joan Lluís Pons, Sete Benavides, Youb Sissokho, Marcus Cooper, Mario Mola, Melani Costa y Caridad Jerez.

Precisamente, la mayoría de los olímpicos balears de Rio han estado vinculados en algún momento de su carrera deportiva al Centro de Tecnificación de las Illes Balears (CTEIB), que gestiona la Fundación para el Deporte Balear y depende de la Conselleria de Transparencia, Cultura y Deportes. Los olímpicos que han pasado por sus instalaciones o por algunos de sus programas de tecnificación son: David Bustos, Caridad Jerez, Youb Sissokho, Joan Lluís Pons, Melani Costa, Sete Benavides, Rafael Nadal, Mario Mola y Mateo Sanz.

Govern de les Illes Balears

Los comentarios están cerrados.