Sports de ca Nostra

MARCUS COOPER TENYÍ EL MUNICIPI DE SANTANYÍ DE L’OR OLÍMPIC QUE VA LLUI AMB SATISFACCIÓ Y PORTO PETRO

DSCF3618Marcus Cooper tardarà molt de temps en oblidar l’horabaixa del divendres 26 d’agost. A las cinc de l’horabaixa pujava al moll del Nàutic de Portopetro a un cotxe rotulat «Enhorabona campió Marcus cooper medalla d’or k1 1000 Rio2016», seguit ber un autobús descapotable a on hi havia els palistes i directius del Nàutic Portopetro. Travessà la porta Murada i arriba a la plaça de Santanyí acompanyat per la policia municipal que amb les seves sirenes donaven ambient de festa. Unes dos centes persones l’esperaven i només baixar del cotxe l’ovacionaren mentre la banda municipal tocava la balanguera. Abans d’arribar a l’entrada tingué que passà per baix d’un grapat de pales que aguantaven els seus companys de club, com si passàs baix el pal·lio dels campions.

Pujà al saló d’actes de l’Ajuntament de Santanyí a on el regidor d’esports repassà els principals èxits del palista de Cala d’Or i acontinuació el batle de Santanyí anuncia a Cooper «la decisió del ple de l’Ajuntament d’iniciar els tràmits per concedir la medalla d’or de la vila de Santanyí a Marcus Cooper».

Marcus a les tres recepcions va manifestar que per ell és un orgull pertanya a Cala d’Or, al municipi de Santanyí i al Nàutic de Portopetro, «és un orgull se el primer esportista del terme de Santanyí que va uns Jocs Olímpics rient va afegir- i també ser el primer esportista olímpic que guany un or olímpic i per jo és un plaer poder dedicar-lo a tot el municipi i  a tota la gent què el viu amb jo, què el gaudeix , que ha estat content, que m’ha donat ànims, me sent molt arropat i molt agraît, gràcies per haver remat amb jo, esper aconseguir més èxits pel nostre terme», va anar manifestant a Santanyí, Cala d’Or i Portopetro, augmentant la cara d’emoció així com anava avançat l’horabaixa.

Marcus sortí a la balconada de l’Ajuntament mentre sonava per megafonia el «we are the champions» a on els seus incondicionals i admiradors li cridaven Marcus, Marcus.

La caravana havia de continuar i Marcus baixa a la plaça per seguir el recorregut sense temps de poder satisfer a tots els que esperaven fer-se una fotografia amb ell.

Després de passar per s’Alqueria Blanca i Calonge a on la gent estava preparada per aplaudir-lo i ovacionar-lo, com quan passa una etapa de la Challenge, arribà al seu poble: Cala d’Or a on l’esperava una multitut a la Plaça Eivissa. L’escola de ball de Cala d’Or el rebé amb una demostració dels seus balls.

A continuació Xavi Marroig de la Federació de les Illes Balears de Piraigua simulà una carrera de piraigua a on a cada carrer hi situà ells llocs que representa Marcus Cooper i repassà els principals èxits de la seva brillant carrera esportiva. Bárbara Xamena batlessa de Cala d’Or va mostrar el seu orgull «er la manera com va guanyar la final, arribant al límit el seu esforç en els darrers segons».

El fi de festa estava preparat al Nàutic de Portopetro. Creuar Marcus els principals carrers saludant en el cotxe descapotable mentre davant anava la banda municipal de música i darrera l’autobús amb els seus companys que contínuament anaven animant la festa. Unes cinc centes persones omplien la seu social del club. Només arribà quan era entrevistat per la televisió fou banyat per el champgne de varies botelles obertes per els seus amics.

Pep Rigo, president del Nàutic Portopetro recordà que de les set medalles d’or d’Espanya tres foren a piragüisme, recordan’sen  de tots el que han fet feina per el club. Juan José de Salabert recordà que “fa quasi deu  anys la directiva llavors encapçalada per Llorens va fitxà un entrenador quasi professional, en Joel Badia, que  per jo és el pare de Marcus, la resta li hem donat suport”

Uns representants de l’Associació de veïns de Portopetro entregaren un ram de flors a Marcus i a continuació Marrcus firmà al llibre d’honor del club i rebé una representació de la torre de Portopetro de lrs mans del president qui a continuació anuncià que l’escola nàutica si Marcus acceptava passaria a denominar-se “Escola nàutica esportiva Marcus Cooper Walz”. Acabà la festa amb un refrigeri mentre a una pantalla se veien les imatges de la participació de Cooper a Rio i també com es va viure la final al club, mentre Marcus se fotografiava pràcticament amb tots els assistents una rera l’altra.

Foren presents Margalida Portells Directora Insular d’esports, Ruth Mateu Consellera de Transparència, Cultura i Esports, Juan José de Salabert, president de la FIBP, Xavi Ramis, director de ports de les Illes Balearss, Llorenç Galmés, batle de Santanyí, Miquel Sunyer, president de l’Associació de clubs Nàutics, Pep Rigo, president del Nàutic de Portopetro i Miquel Vidal, regidor d’esports.

Maties Adrover
Fotos Xisca Roig

DSCF3543 DSCF3558 DSCF3578 DSCF3602DSCF3743DSCF3758DSCF3763DSCF3805

 

 

Los comentarios están cerrados.