Sports de ca Nostra

Satisfacció i agraïment als OlímpicsIB

GOVERN BALEARUn cop finalitzats els setze dies de celebració dels Jocs de Rio de Janeiro, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, agraeixen la representació i els èxits de cada un dels 15 esportistes de les Illes Balears que han fet carrera olímpica al Brasil, igualant el rècord de participació balear d’Atenes 2004 i sumant dels millors resultats en la seva història.
Els 15 balears a Rio han estat els atletes Caridad Jerez (Palma) i David Bustos (Palma), els nedadors Melani Costa (Palma), Joan Lluís Pons (Sóller) i Marc Sánchez (Palma), el triatleta, Mario Mola (Palma), el tennista Rafel Nadal (Manacor), els jugadors de bàsquet Rudy Fernández (Palma), Àlex Abrines (Palma), Sergi Llull (Maó) i Alba Torrens (Binissalem), els piragüistes Marcus Cooper (Oxford) i Sete Benavides (Pollença), el regatista Mateo Sanz (Formentera) i el boxejador Youba Sissokho (Dakar). Cal destacar que, per primera vegada en la història, Formentera ha estat representada en uns jocs olímpics, per part de Mateo Sanz.
Les Illes Balears tornen de Rio havent aconseguit resultats històrics molt positius. De 15 esportistes, la delegació balear ha sumat 6 medallistes: 2 ors per a Rafa Nadal en dobles masculins i Marcus Cooper, 1 medalla de plata per a Alba Torrens, i 3 bronzes per a Rudy Fernández, Àlex Abrines i Sergi Llull. Però els èxits olímpics de les Balears han anat més enllà, amb 5 diplomes olímpics per a David Bustos, Joan Lluís Pons, Mario Mola, Rafa Nadal i Sete Benavides.
Reconeixements
A tots i cada un dels esportistes olímpics, el Govern de les Illes Balears els vol retre una merescuda benvinguda, després de tornar de Rio, amb un acte que se celebrarà el pròxim dimarts 30 al Palma Arena, i on estarà representat el món esportiu, entre els quals també els paralímpics que a partir del 7 i fins al 18 de setembre representaran les Illes; tots ells mallorquins: l’atleta Joan Munar i els regatistes Sergi Roig i Violeta del Reino. A més, els acompanyaran els ex olímpics de les Illes i els tècnics balears que han tingut una funció tècnica als Jocs tant en representació de la delegació olímpica de les Illes com d’altres països.
Cal recordar que cada un dels olímpics -i paralímpics- han partit cap a Rio havent rebut la insígnia OlímpicsIB, una distinció que el Govern de les Illes Balears els ha fet en reconeixement de l’esforç i carrera esportiva per arribar a la fita olímpica.
Alguns dels olímpics són part dels 148 beneficiaris del total de 450.000 euros en ajudes per a esportistes destacats que atorga la Direcció General d’Esports i Joventut amb la finalitat de donar suport als esportistes de les Illes Balears perquè puguin millorar els seus mitjans d’entrenament i l’accés a les competicions enguany. Es tracta de Joan Munar, Marc Sánchez, Joan Lluís Pons, Sete Benavides, Youba Sissokho, Marcus Cooper, Mario Mola, Melani Costa i Caridad Jerez.
Precisament, la majoria dels olímpics han estat vinculats en algun moment de la seva carrera esportiva al Centre de Tecnificació de les Illes Balears (CTEIB), que gestiona la Fundació per a l’Esport Balear, que depèn de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports. Els olímpics que han passat per les seves instal·lacions o per alguns dels seus programes de tecnificació són: David Bustos, Caridad Jerez, Youba Sissokho, Joan Lluís Pons, Melani Costa, Sete Benavides, Rafel Nadal, Mario Mola i Mateo Sanz.
Durant els dies de competició dels esportistes de les Illes Balears, el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, ha participat activament en els actes de suport que s’han celebrat en els diferents municipis d’on provenen els olímpics per fer el seguiment de les proves a través de pantalles gegants: des de Sóller, per seguir la prova de Joan Lluís Pons, el primer esportista balear que va competir; al Port de Pollença, per donar suport a Sete Benavides des del seu club, fins a Peguera, per seguir Mario Mola, i Binissalem, per animar la competició d’Alba Torrens.

Los comentarios están cerrados.