Sports de ca Nostra

Conversa amb Antonio Rubio Abril, nou entrenador de l’Escolar

Antonio%20RubioEl passat dia 25 van començar els entrenaments de l’Escolar de Primera Regional de cara a la temporada 2016-2017, amb el nou entrenador al capdavant.

El cos tècnic està format per Antonio Rubio (34 anys), entrenador; Kiko Macarro, segon entrenador; Miquel Bordoy, delegat i Fernando Martínez, preparador físic, que seran els encarregats de conduir al primer equip de Capdepera.

Per conèixer el nou tècnic de l’Escolar, dialogàrem amb ell. La seva família, que viu a Cala Millor, la conformen Soledad, la seva esposa, Melena, de 4 anys i Clara de 2 anys, les seves filles. Treballa d’administratiu en una companyia hotelera del seu poble, és un estudiós del futbol i posseeix el títol d’entrenador nacional.

Com a jugador, va començar en el Badia, infantil, cadet i juvenil, i acabà jugant amb el primer equip de Son Servera, on va coincidir amb el gabellí Kiko Macarro, i on pujà de Primera Regional a Preferent. Amb 19 anys, sent jugador de Serverense, se li va oferir l’oportunitat d’entrenar un equip benjamí i es va adonar que aquesta activitat li agradava, de manera que les quatre temporades següents va continuar entrenant del mateix equip aleví mentre continuava jugant amb el Serverense. Tot seguit, va entrenar dues temporades l’equip amateur (filial del Serverense), per després donar el salt a l’equip de Preferent. Va estar aturat dos anys que aprofità per a treure’s el títol nacional. Entrenà una temporada un equip infantil del Manacor, on va coincidir amb Palmer, jugador de Capdepera. Després el Serverense li oferí un projecte de coordinació i entrenar un equip juvenil, però a mitja temporada la directiva va trobar no necessari el treball de coordinador. L’últim equip que entrenà a Son Servera va ser l’equip juvenil a Divisió d’Honor. Finalment, passà a entrenar el Cala Millor, equip que pujà de Segona a Primera Regional.

Ara havia pensat agafar-se un any sabàtic, però va rebre una convidada de Toni Fajardo, president de l’Escolar, per mitjà del preparador físic Fernando Martínez, amb el qual havia coincidit en el Serverense. La proposta li va semblar interessant i acceptà el repte d’entrenar l’Escolar.

-– Quants d’entrenaments feis, a la setmana?

-– En pretemporada, quatre i un partit.

-– Per què els entrenaments a les deu de la nit?

-– Hem fet un pla de treball de tots els jugadors i és l’hora en què més jugadors podem reunir.

-– I què passa amb els jugadors que no poden entrenar a aquesta hora?

-– Al jugador que no pot venir a entrenar, pel seu treball de temporada, li preparam un pla de treball perquè entreni pel seu compte, de manera que en incorporar-se al grup no es trobi endarrerit.

-– El jugador que no s’entrena amb el grup té les mateixes possibilitats de ser alineat que els que sí que entrenen en grup?

-– És un tema molt complicat, nosaltres valoram l’esforç que fa el jugador pel seu compte i també apreciam en un percentatge elevat l’entrenament presencial.

-– Amb quants jugadors comptes?

-– De moment són devers 16. N’hi ha molts que s’han oferit per a entrenar. Ja veurem si n’afegim algun més.

-– Què t’ha demanat, la directiva?

-– L’objectiu és mirar de millorar els resultats de la temporada passada, en què es va estar a punt de descendir,

-– Vols afegir alguna cosa?

-– Sóc nou en aquest club i és important escoltar la gent. Els resultats vendran amb el treball de tots.

CAPVERMELL.ORG

Los comentarios están cerrados.