Sports de ca Nostra

El director general d’Esports i Joventut visita la residència dels esportistes de tecnificació

12105782_10153314391981059_6342261953870993589_nEl director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació Balear per l’Esport, Joan Noguera, han visitat aquesta setmana la residència Reina Sofia, on s’allotgen 42 esportistes de tecnificació d’Eivissa, Menorca i d’alguns pobles de Mallorca.
L’objectiu de la trobada ha estat conèixer de primera mà com és la vida d’aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, que conviuen a la residència en el temps que dura la seva estada al centre de tecnificació.

“Per nosaltres és molt important conèixer el dia a dia i quines són les necessitats dels joves esportistes que conviuen a la residència, perquè volem que s’hi trobin el més a gust possible”, ha dit Gonyalons. En aquest sentit, els residents han fet una sèrie de peticions al director general i al gerent de la Fundació Balear per l’Esport, Joan Noguera, els quals ja treballen per donar resposta a aquestes inquietuds.

El director general també els hi ha parlat de la feina que s’està fent en matèria de la regulació de la figura d’esportista d’alt nivell mitjançant decret. Aquest text, suposa per als joves esportistes una sèrie d’avantatges, com la compatibilitat de la vida acadèmica i esportiva, accedir a ajudes econòmiques per a esportistes destacats o facilitats per integrar-se a la vida laboral. El decret també comporta algunes responsabilitats i obligacions, com ser representants de la terra fora de les Illes Balears, ser un mirall de conducta per altres joves i la promoció dels valors, no només en l’àmbit esportiu, sinó també en el seu dia a dia, posant en pràctica aquests valors, per exemple, en la convivència a la residència.

Los comentarios están cerrados.