2.200 mil persones corren al parc de Sa Riera pel dret de les dones a practicar esport en igualtat‏

6 marzo 2016 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Foto3La Cursa Popular, de 5 km, obre el programa PALMADONA 2016, dedicat en exclusiva a la dona i l’esport i que conté esdeveniments esportius, exposicions, tallers, jornades i conferències.

Hila: “Volem potenciar i premiar l’esport femení, donant-li el protagonisme que es mereix”.

Palma, 6 de març de 2016.- Més de 2.200 participants, més de 1.500 dones i al voltant de 600 homes, han pres part avui a la Cursa Popular PALMADONA 2016, que sobre una distància de 5 kilòmetres, s’ha celebrat al parc de Sa Riera. El batle, José Hila, i la tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll, han estat els encarregats de donar la sortida després que s’hagi fet la lectura de la Declaració de Brighton entre les esportistes Esther Morales i Marta Lliteres, Sergio Rodriguez, director general d’esports i Susanna Moll.

El límit inicial que s’havia fixat en 2 mil participants, s’ha hagut d’ampliar davant l’alta demanda que hi ha hagut per a participar en la prova.

La Cursa Popular forma part de les activitats organitzades en el marc del PALMADONA, un programa dedicat en exclusiva a dona i esport, i que ve a complir un dels objectius que s’ha marcat el nou equip de govern, com és “el de potenciar i premiar l’esport femení, donant-li el protagonisme que es mereix”, ha afirmat el batle José Hila.

PALMADONA serĂ  tot un programa, de durada aproximada d’un mes, dedicat a la dona i l’esport des de diferents Ă mbits: esdeveniments esportius, exposicions, tallers, jornades i conferències…

PALMADONA també es fa seus els objectius recollits a la Declaració de Brighton, que s’ha llegit abans de l’inici de la cursa. La Declaració de Brighton va ser aprovada el 1994 per 280 delegats de 82 països presents a la I Conferència Internacional sobre Dona i Esport, que va tenir lloc al Regne Unit amb el suport del COI i reclama que institucions, organitzacions governamentals i no governamentals, en interès de la igualtat, del desenvolupament i de la pau, es comprometin a:

– Assegurar a totes les dones l’oportunitat de participar en l’esport en un ambient segur, que els doni suport i que conservi els drets, la dignitat i el respecte de l’individu.

– Incrementar la participaciĂł femenina en l’esport a tots els nivells i en totes les funcions i rols.

Garantir que els coneixements, les experiències i els valors de les dones contribueixen al desenvolupament de l’esport.

– Fomentar el reconeixement de la participaciĂł femenina en l’esport com a contribuciĂł a la vida de tots, al desenvolupament de la comunitat i a la construcciĂł de nacions sanes.

– Animar les dones a reconèixer el valor intrĂ­nsec de l’esport i la seva contribuciĂł al desenvolupament personal i a una vida sana.

Gabinet de ComunicaciĂł
Ajuntament de Palma

Foto1 Foto2

Comentarios cerrados