Sports de ca Nostra

El Govern treballarà per la regulació professional del sector esportiu a les Illes

12742762_10153267652421059_957134067241928511_nEl director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, ha participat aquest dimarts en les III Jornades d’Estudis TAFAD (Grado de Técnico Superior en Animació de Actividades Físicas y Deportivas), que s’han celebrat a la sala d’acte del poliesportiu Prínceps d’Espanya.

Gonyalons ha obert aquestes jornades, amb una ponència titulada “Regulació Professional a Balears”, on ha volgut remarcar la necessitat de comptar amb professionals qualificats dins del sector esportiu i els avantatges que açò suposa per la societat. “Una de les nostres prioritats és treballar per la regulació professional del sector esportiu a les Illes Balears”, ha assegurat.

En aquest sentit, la Direcció General d’Esports i Joventut està treballant diverses vies, com la feina conjunta amb el COLEF, amb qui es signarà en breu un conveni de col·laboració, especialment per treballar en el tema de la regulació professional del sector. També amb el COLEF es convocarà una reunió amb els grups parlamentaris, per informar sobre la situació actual de la regulació i poder traçar un full de ruta per anar cap a aquesta regulació.

En aquests moments, Balears no té cap tipus de regulació dins del sector esportiu professional, ja que l’Estatut d’Autonomia no ho contempla i l’Estat no té tampoc cap tipus de regulació que es pugui aplicar a la comunitat. De fet, les Illes i Galícia són les dues úniques comunitats autònomes que es veuen en aquesta situació. Gonyalons té clar que “treballarem també en aquest sentit per veure quines vies tenim per poder assumir les competències en la regulació del sector professional del sector esportiu.” A més curt termini, la direcció General d’Esports i Joventut i el COLEF treballaran conjuntament a nivell normatiu per poder assegurar una formació específica mínima a les persones que treballin en l’àmbit de l’esport escolar.

El director general, Carles Gonyalons, remarca que “perquè l’activitat física sigui saludable, segura i de qualitat, ha d’estar dirigida per professionals qualificats, amb una formació que en garanteixi les seves capacitats i competències. Per això es fa tan necessària la regulació dins d’aquest sector.”

Los comentarios están cerrados.