Entrevista a Guillem Llaneras para Mitiks de se Curva

22 diciembre 2015 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol Regional

llaneras-nicoGuillem Llaneras Saez, 41 anys. Casat amb dues filles. Entrenador, tècnic superior esportiu i empresari de professió. Ja des de ben jove amb 18 anys es va fer càrrec del seu primer equip al C.E. Esporles, el prebenjamí. Ha passat, a més, per clubs com el CIDE, Penya Arrabal, C.E. Montuïri, At. Balears, Juventud Sallista i C.E. Constància.

En aquests dos darrers equips ha aconseguit dos ascensos. Amb el juvenil del Sallista l’ascens a Divisió d’Honor, i amb el primer equip del C.E. Constància va aconseguir l’ascens a 2ªB més de 24 anys després siguent el segon de Nico López. El campionat lliguer d’aquell any reflectia en un total de 38 partits una sola derrota, uns números de fàbula.

En primer lloc vull donar-vos les gracies per la feina desinteressada que feis pel club, tant en el suport a l’equip en cada partit, com en la divulgacio de l’informació per les xarxes socials.

1- Després de la teva etapa com a segon del mister inquer Nico López, els aficionats la recordam com una de les millors temporades del conjunt inquer dels darrers anys. Tan sols amb una derrota us vàreu proclamar campions de tercera i tot seguit va arribar l’anhelat ascens a la Segona Divisió B ni més ni manco que 24 anys després. Com valores l’exitosa campanya la qual tu vares viure tan d’aprop?

Va ser una temporada perfecte, amb un planter de jugadors amb una qualitat humana i esportiva excepcional. De la mà del meu íntim amic Nico López l’equip va anar de menys a mes en el transcurs de les jornades, aconseguint en el darrer minut el gol de l’ascens en l’agonic playoff de campions contra el Villarobledo. Sempre estaré agraït a Nico López per haver vingut a cercarme per entrenar al Juvenil del Sallista quan entrenava el Regional Preferent de la Penya Arrabal.

Els ascensos a Divisió d’honor amb el Juvenil i a 2ªB amb el constancia sense dubte son dels records més importants de la meva carrera esportiva.

Amb el juvenil del Sallista va aconseguir un importantíssim ascens a Divisió d’Honor

2- Sabem que els jugadors i cos tècnic juguen en un categoria sempre difícil com és la tercera Balear. Tot just cobrant i per quasi amor al futbol; però no per això menys important és l’escut que representa el nostre club, i encara que juguem a tercera el nostre equip és un històric del futbol balear i en temps enrere fins i tot del futbol nacional. Per tant, creus que els jugadors actuals són conscients d’això?

I tant!!!  Els jugadors són molt conscients del club que representen i ho donen tot per la camiseta i l’escut que duen. Jo els veig entrenar a diari i l’afició i el club es poden sentir orgullosos dels jugadors que tenen ja que per implicació no serà. Una altre cosa es que l’esforç no tengui recompensa merescuda.

3- Ens agradaria saber fins a on pensa que pot arribar l’equip a nivell classificatori amb els jugadors actuals, perquè ha anat vegent com ha progressat l’equip desde que s’iniciés la temporada en aquesta Tercera Balear, que en els darrers anys,a tornat tant disputada i emocionant.

També seria un honor saber la seva opinió sobre quin sera l’equip revel·lació enguany desde la seva opinio com a professional encara que ja portem quasi la meitat de competició. I quins equip diries que estaràn al play-off i al descens a preferent al final del campionat?

L’equip no te límits, el nostre objectiu es estar entre els vuit primers, el nostre desig estar entre els 4 primers i el nostre somni tornar a ser campions i ascendir a 2ªB.

L’equip revel-lació com així està demostrant L’Alcudia. Els equips de play-off per mi seràn Formentera, Penya Esportiva, Mallorca B i la quarta posició per un d’aquests equips,: Mercadal, Poblense, Binissalem, Alcudia, San Rafael, i per descontat el Constancia. En quan als equips que puguin baixar a preferent no ho tenc gens clar, encara falta molta lliga.

4- Quina creus que és la parcel·la en la qual es podria millorar? (No només futbolística, també de caire social, precidencial, etc.)

Tot és millorable sempre, pero si el club vol tornar a jugar a 2ªB s’ha de construir una estructura més sòlida a totes les parcel-les del club. Per desgràcia la part econòmica manda.

5- Històricament la ciutat de Inca i més en concret el nostre equip sempre s’ha declarat antimallorquinista. Sabem que són altres temps i en bona mesura aquest sentiment s’ha perdut però encara hi ha molta gent que ho sent, com és el nostre cas. Què opines de l’equip vermell, cada un és l’equip que vol ,no matarem a ningú jaja, però no està de més que mentres es defensin uns colors es xerri obertament d’un etern rival, i mes si és per defensar-ho, les comparacions són odioses i sabem que no seria exactament el mateix, però què pensarien per exemple, els aficionats bètics si el seu entrenador parlés bé del seu etern rival el Sevilla, segurament el seu treball duraria el que dura la roda de premsa.Quina opinió es mereix al respecte?

Sempre que la rivalitat es quedi en el pla esportiu hem pareix molt be, hi ha clubs que ens desperten mes simpaties que altres. Però també pens que si volem que la nostra societat avançi hem de ser capaços de deixar el passat enrera, hem d’aprendre d’un cop que l’odi i els rencors no ens porten en lloc. Si el que volem es caminar envant amb pas ferm no podem anar mirant enrera.

6- Quina és la seva filosofia i que li agradaria plasmar al terreny de joc? Darrere d’un gran entrenador sempre hi ha un grup de persones en la qual després d’un llarg camí sempre han servit com a exemple per millorar i arribar a ser competitiu en el camp.Quines persones li han servit a vostè com a guia futbolísticament xerrant?

Dos grans amics
Nico López ha sigut un dels mestres de Guillem Llaneras. Ells dos, juntament amb els jugadors i cos tècnic foren els protagonistes de l’ascens a 2ªB amb el primer equip, en una temporada en la que tan sols es va perdre un partit.

No tenc un model de joc marcat com entrenador, el defineixo en funció de les caresteristiques dels jugadors amb els que compt. Malgrat tot hi ha un denominador en comú el treball defensiu de l’equip  ha de ser excel·lent.

Nico López, Jaume Vives, Andreu Llistó, Miquel Grimalt, Toni Mercant, Rume, Son part de les persones que m’han transmès molt del futbol.

7- Hi haurà novetats en el mercat hivernal? Quina o quines posicions en la plantilla t’agradaria reforçar?

Sí hi haura novetats, les baixes de Pese per motius laborals i Fede per lesió de llarga durada ens obliguem a fitxar de 2 a 3 jugadors. Un d’ells ja el tenim entre nosaltres entrenant es Toni Lopez, ex jugador del Llosetense, Binissalem i enguany a les files del Montuiri, el club està a l’espera de la baixa del Montuiri. Jugador que pot jugar en banda i com a davanter.

Per altre banda el club està treballant amb la possibiltat d’incorpora un altre davanter més, pero de moment les opcions del mercat son inasumibles economicament.

8- Pregunta obligada a tots els entrevistats, i vostè no podia ser menys. Que li sembla la situació actual del Nou camp d’Inca, i com viu el problema des de dintre? Afecta d’alguna manera en l’entrenament i preparació dels partits la situació pèsima de l’estadi?

Com a jugador un dels partits que més esperaves era jugar contra el Poblense o contra el Constància per poder jugar dins els seus camps d’herba natural. És molt trist veure el camp a on varem aconseguir l’ascens amb un metro d’herba i esper i desig que entre tots es posin d’acord per mantenir el Nou Camp d’herba natural, sería l’actiu mes important del club i de la ciutat.

9- Quin missatge t’agradaria transmetre al’afició del nostre equip que asisteix cada cap de setmana als partits que jugam a casa? I quin motiu donaria a la gent que ha deixat de venir o no ha vengut mai a veure els partits com a local per que s’animassin un altre cop a venir o començassin a asisitir-hi?

Llaneras en la seva etapa a l'At. Balears
Llaneras en la seva etapa a l’At. Balears

A l’ afició donarli les gracies pel seu suport constant, que no dubtin de l’equip, els jugadors s’estan esforçant molt per millorar i si es té la paciència necessaria en breus temporades es podrà tornar a veure un Constancia a 2ªB.

Per desgràcia l’aficionat del Constancia ja té una edat, i cada any en queden menys. El que hem de fer a través del club es intentar engrescar els joves de la ciutat per tornar a tenir una afició forta. Anar al camp hauria d’esser una festa. S’han de promoure reclams per captar l’atenció dels mes joves.

10- Comentari final sobre lo que vulgui

Vull aprofitar l’ocasio per agraïr a la directiva presidida per Biel Burguera , Mateu Rosselló, Biel Alsina i Bernat Pascual  l’oportunitat que m’han donat per entrenar un dels clubs mes grans de les Illes Balears, esper estar a l’altura del repte i aconseguir els objectius.

Tambe vull agrair l’implicació del meu cos tecnic que son els que m’han d’aguantar a diari, a Pep vanrell 2º Entrenador i prep fisic, Pau ent de porters, Ana Fisio, Bernadi i Baltasar delegats, a Paco Planes i la seva dona com a encarregats del material i a Rafel Palou i Kiko Oliva com a Coordinadors.

Pero sobretot i per damunt de tothom a la meva dona Valeria i a les meves filles Neus i Aina, que acepten i respecten la meva afició a entrenar equips de futbol inclòs sabent que ens lleva molt de temps d’estar junts.

Força Mitiks i Amunt Constància!!!!!

www.mitiksdesacurva.com

Comentarios cerrados