L’IME avalua les diferents possibilitats energètiques per encalentir les piscines de Son Hugo‏

12 noviembre 2015 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

L’InstitReunió SON HUGOut Municipal d’Esports (IME) està avaluant les diferents alternatives d’energia renovable per donar una solució energètica a Son Hugo. Es tracta de establir un sistema per encalentir l’aigua de la piscina exterior durant tot l’any, la piscina interior, i la climatització del recinte. Cal una solució global perquè les actuals calderes de gas fa anys que han superat la seva vida útil i té una despesa energètica desmesurada. A més, és il·legal utilitzar-les per encalentir la piscina exterior, que només es pot climatitzar amb renovables.

 

Avui mateix, la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, i tot l’equip directiu de l’IME, s’han reunit amb una empresa d’enginyeria per avaluar la seva proposta, que combina l’energia geotèrmica i la solar per encalentir tot el recinte. També s’estan reunint amb altres empreses per analitzar altres propostes, que inclouen la biomassa com a sistema.

 

Moll ha destacat que “donarem una solució a Son Hugo, tant si comptam amb els fons europeus que sol·licitam com si no, per això no descartam cap possibilitat”.

 

L’actual sistema, del tot ineficaç, és de calderes de gas atmosfèric, i no de condensació. Inclús tancant la piscina exterior, la seva despesa és equivalent a 4 hotels de 300 habitacions. Mediambientalment també és insostenible, les seves emissions de CO2

 

Reunió amb els clubes de natació 

 

A la reunió també ha estat present el president de la Federació Balear de Natació, Raúl García, que ha conegut de primera mà la proposta. Demà, la regidora d’Esports i el gerent de l’IME mantindran una trobada amb els clubes de natació La Salle, Voltors, el CN Palma i els Mastbal, per explicar-los els avenços que s’estant duent a terme en aquest sentit i presentar-los la proposta de reorganització d’espais a les piscines, per oferir-los un espai d’entrenament més racional, respectant la temporada de cursets, atesa l’obligació de l’IME de foment i promoció de l’esport i el seu ús social.

 

A més, també s’els donaran a conèixer als clubes els resultats de les anàlisis de clor, que s’han realitzat en divendres, el dia de més concentració i a l’hora de més ocupació, i han resultat favorables. L’IME continuarà fent aquestes proves de clor de forma periòdica.

 

Gabinet de Comunicació
Ajuntament de Palma

Comentarios cerrados