19 octubre 2015 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol Regional

IMG_8603C.E. Constància: Sergio Sanz, Juan C Murillo, Oscar Navarro (Menut, min. 62), Bernat Rossello, Francisco Gari, Jose Bueno, Gabriel Gili (Ignasi Dalmendo, min. 65), Jose Contreras (Biel Burguera, min. 78), Chus Seco, Paco Plata y Onofre Riera.

C. de F. San Rafael: Carlos Hortal, Manuel Aparicio, David Yeste, Gady D Randazzo, Enric Tarres, Ivan Morales, Juan Luque, Elias J Siligato (Alfonso López, min.65), Diego A. Gomez-Pantoja, Antonio J. Archidona y Cristian Cruz (Adrián Carboneras, min. 77)

Gols: 0-1 Elías J Siligato (min. 45+)

Inesperada i dolorosa derrota del C.E. Constància a Inca en un partit marcat pel domini del nostre equip però un domini sense gaires clares ocasions. Malgrat disposar de la possessió no es va saber arribar a l’àrea rival i les innumerables pilotes per alt no han tengut el premi que altres jornades hem obtingut. Tot i l’actuació arbitral que en la segona part va ser deplorable no és ni molt manco una excusa per encaixar aquesta derrota. Quan es guanya ho fa l’equip i quan es perd també. La resta són excuses de mal perdedor.

S’inicia el partit com deim amb un bon domini del nostre equip. Davant teniem el San Rafel que venia de guanyar al Binissalem i es mostrava a priori com un equip ben ordenat i sobretot ben compactats al darrera sense deixar massa espais. Si bé no va mostrar molta intenció d’anar a pel partit sabedor de la seva condició de visitant i de no favorit, amb poca cosa l’equip eivissenc es va emportar els tres punts d’Inca.

El nostre equip, com sempre, va basar la seva aportació ofensiva en gran part amb pilotades des del darrera. I també com sempre, Chus Seco a la punta d’atac intentant baixar pilotes per crear perill en segones jugades o bé obrint a banda. Unes bandes que ahir no varen tenir la profunditat i agressivitat suficients com per servir bones pilotes cap al centre.

En una primera part amb un domini gairebé estèril els 40 primers minuts es succeïren sense gaires ocasions clares llevat de les que va disposar al minut 38 i fins en tres ocasions el C.E. Constància. Fins aleshores domini però sense crear massa futbol ni ocasions. Disposavem d’arribades, córners i centrades però sense arribar a concretar en ocasions reals de perill.

El San Rafel feia el seu partit sense oblidar la línea de defensa, que havia aconseguit neutralitzar totes les oportunitats de perill que s’havien produït. Fins que ja casi en el temps d’afegit d’aquesta primera part i en una centrada llarga de la defensa rival, és refusada per l’equip blanc-i-negre amb la mala sort que enlloc de rebutjar la pilota i treure el perill de la nostra àrea el que fa es intentar posar una passada per montar el contra-atac que acaba al pit del rival Elias, que dintre de l’àrea i amb un barret espectacular es desfà del defensa i sense que la pilota caigui l’empala i posa l’1-0 al marcador que seria el resultat definitiu.

Excessiu premi per a un equip que havia vengut a Inca a veurer-les venir i que es troba davant al marcador gràcies a un error nostre.

Així doncs s’arriba al descans i molt havien de canviar les coses perquè el nostre equip obtingués claretat a l’atac i així poder disposar d’ocasions de vertader perill i no només simples arribades com havia estat fins al moment, tret de les tres ocasions consecutives que hem parlat abans. Un altre cop mostram un pobre bagatge ofensiu com a conseqüència de l’excés de pilotades des de la línia del darrere.

La segona part el San Rafel ja s’oblida de lo que és atacar i com a equip inferior jugant a fora casa i amb el marcador a favor comencen tot tipo d’artimanyes per intentar fer correr el rellotge.

Jugadors que demanen les assistències fins a tres vegades, el porter rival perdent temps de manera deliberada repetitivament i l’àrbitre sense immutar-se… El típic escenari d’aquests casos però amb un àrbitre molt permissiu.

De mentres, nosaltres intentavem oferir alguna cosa més que en la primera part però ni així. El mig del camp avui format per Plata, Contreras i Bueno ha dominat la possessió però no ha convertit aquesta en ocasions clares ni en bones pilotes. La majoria després d’un parell de passades al mig i a la defensa eren repel·lides cap a la zona d’atac on Chus Seco lluita però no només es pot confiar en això. Les bandes avui no s’han mostrat molt incisives malgrat s’ha intentat no s’ha aconseguit. Si bé tantes aturades al joc degut a l’actitud de l’equip rival tampoc han ajudat gens en aconseguir continuïtat en el joc.

Amb els canvis del míster Guillem Llaneras, s’ha intentat aportar més dinamita amb Menut i Dalmedo però tampoc hem pogut aprofitar per al manco, empatar. Dalmedo avui reapareixia després d’una lesío que l’ha tengut apartat de l’equip casi tres setmanes. També ha sortit Burguera per Contreras per disputar els deu darrers minuts de l’encontre.

Uns darrers minuts on s’ha viscut molta tensió degut a un succeït de decisions arbitrals que no ens han afavorit gens. En una d’elles Biel Burguera rep una planxa d’un jugador del San Rafel i aquest li clava els tacs de la bota però sorpresivament ens assenyala falta en contra. Com aquesta unes quantes més, el que ha fet que l’afició avui present a Inca s’encalentís i s’ha despedit a l’arbitre sota unes grans protestes per part dels aficionats inquers.

Però com també hem dit, això no és el motiu perquè els tres punts marxin cap a Eivissa. D’aquest problema ens n’hem d’encarregar nosaltres i demanar-nos com podem millorar per poder oferir alguna cosa més sobretot a l’atac. Si bé de mig camp cap enrera gairebé tot el que podem dir sigui bò, l’insistència amb la que s’inteta atacar amb pilotes llargues comença a ser excessiva i es nota en la falta d’ocasions i de jugades o bé per banda o bé pel centre. No es crea joc i s’intenta més aprofitar les situacions de les segones jugades o les jugades per alt. Les bandes també no han tengut avui sort però sí es pot dir que són molt més aprofitables.

Una llàstima encaixar aquesta primera derrota d’aquesta manera però el futbol és futbol i qui marca més gols guanya.

Veurem la setmana que ve si hi ha hagut alguna millora al difícil partit que jugarem a fora camp contra el Montuïri que també ve de guanyar al Binissalem per 1-2. El partit es disputarà el proper diumenge a les 17:00 hores.