Sports de ca Nostra

La Palma de Mallorca Marathon convertirà Ciutat en la capital del running‏

Marató1José Hila: “És un aconteixement esportiu, però a la vegada és un repte per a molta gent que s’hi inscriu com a un objectiu de superació personal. El nostre repte ara és consolidar aquesta nova etapa”.

 

Palma, 15 d’octubre de 2015.- El batle de Palma, José Hila, ha presentat avui la Palma de Mallorca Marathon, juntament amb el director de la cursa David Thompson, Isabel Pizà, de la Fundació Vicente Ferrer i Marga Portells, directora insular d’Esports del Consell de Mallorca. Hila ha assegurat que “aquesta ha esdevingut una cita multitudinària que molts de corredors tenen marcada al calendari durant tot l’any”. El batle ha destacat que “és un aconteixement esportiu, però a la vegada és un repte per a molta gent que s’hi inscriu com a un objectiu de superació personal”.

 

José Hila ha destacat el caràcter turístic i desestacionalitzador d’aquesta prova i ha recordat que “prenem enguany el relleu de la TUI Marathon, que durant 11 anys ha estat un autèntic èxit de  participació.  El nostre repte ara és consolidar aquesta nova etapa. Fer que sigui, més que mai, una festa del running, de l’esport a l’aire lliure i de la participació”.

Marató2

L’Ajuntament s’ha implicat en aquest esdeveniment, amb la feina coordinada de l’IME, Policia, Infraestructures, Emaya, Mercapalma i la Fundació de Turisme Palma de Mallorca 365 “perquè sigui un èxit, juntament amb el conjunt de patrocinadors, col·laboradors, corredors i públic”.

 

L’organització espera que un total de 9.000 runners de diferents països recorrin els carrers de Palma en una cita “molt esperada”, com ha assegurat Hila. “Són molt mesos de preparació per arribar a aquest dia. És un dia molt especial, tant pels que vénen a competir i a participar com per als espectadors” ha afirmat, i ha destacat el caràcter solidari d’aquesta cita.

 

A la presentació també han assistit la tinent de batlia d’Educació i Esports, Susanna Moll; la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, el director general d’Esports, Sergio Rodríguez i la directora insular d’Esports del Consell de Mallorca, Margalida Portells.

 

El batle ha destacat el paper de Palma com a escenari d’esdeveniments esportius internacionals i la Palma Marathon “té un innegable valor, que facilita el nostre objectiu turístic: l’afluència de visitants més enllà dels mesos d’estiu”. Milers de participants vénen d’arreu per a córrer per un recorregut molt atractiu pel centre històric de la ciutat. La Palma Marathon “és un gran aparador per a donar a conèixer els millors atractius de la nostra ciutat a corredors de tot el món” ha afirmat Hila.

 

L’organitzador de la prova, David Thompson ha destacat que entre els participants hi haurà representació de fins a 45 països arreu del món i que espera que quan marxin “ho facin amb la sensació de voler tornar”.

 

Cita solidària

 

Palma de Mallorca Marathon i la Fundació Vicente Ferrer s’uneixen en un projecte solidari per intentar garantir la integració social d’infants amb discapacitat intel·lectual de l’Índia rural mitjançant l’esport. El repte d’aquesta unió és aconseguir 5.400 € per poder ajudar a dos nens a participar en el projecte educatiu i esportiu de la fundació a Bathalapalli, i intentar que tornin a representar el seu país en un futur als Special Olympics.

 

Palma Marathon i l’Obra Social La Caxia aportaran 3.000 € i convidarà a tots els corredors i acompanyants a ajudar a aconseguir la resta a través de les seves donacions que es podran realitzar a través del web de l’esdeveniment (www.palmademallorcamarathon.com) en la Fira del Corredor o la Palma Kids Run.

 

Proves per a majors i infants

 

Durant el diumenge 18 d’octubre serà possible participar en la marató (42.195 metres), o prendre part a la mitja marató (21.097 metres) o en la cursa de 10 km, ideal per iniciar-se al món de l’atletisme popular.

 

Així mateix, el dissabte des de les 17h s’espera la participació de 2.000 infants en la prova Obra Social «La Caixa» Palma Kids Run.

 

A més, el divendres al matí se celebra la Breakfast Run perquè els participants de diumenge deixin anar els nervis i s’acostin a l’obertura de l’Expo Marathon, ubicada al Parc de la Mar, als peus de la Catedral d’11 a 19 hores el divendres i el dissabte.

 

Hi haurà quatre punts d’animació durant el recorregut, davant de la discoteca Pachá al Passeig Marítim, a la plaça de Santa Eulàlia, a la plaça del Rei Joan Carles I (plaça de les tortugues) i a la Plaça Major, amb Dj ‘s, xeremiers, batucada, bandes de rock …

 

Així mateix, els atletes tindran la possibilitat de fer visites turístiques guiades de forma gratuïta, així com descomptes en l’entrada a Es Baluard o accés a la Fundació Pilar i Joan Miró.

 

De forma paral·lela, hi haurà també un concurs fotogràfic de la Palma Kids Run, una rifa solidària, i un acte en el qual es pintarà el cartell de la cursa infantil sobre l’asfalt anomenat «Drawing façs for Índia» amb l’artista Joan Bennàssar i la Fundació Vicente Ferrer. L’atleta internacional Isabel Macías serà la padrina de la Fundació Vicente Ferrer i estarà present a la cursa de 10km i en els actes previs.

 

 

Los comentarios están cerrados.