Sports de ca Nostra

Les Barridiades comencen aquest dissabte 3 d’octubre amb la novetat d’esports adaptats per a infants amb discapacitat‏

20151001 Presentació Barridiades i Nordic WalkingLa nova temporada s’inicia a Son Gotleu i cada setmana serà a un barri diferent 

L’IME també ofereix cada mes classes gratuïtes de Nordic Walking

La tinent de batlia d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll ha presentat avui la nova temporada de les Barridiades 2015, que comença el dissabte 3 d’octubre al Parc d’Orson Welles, al barri de Son Gotleu.

 

La novetat d’aquesta edició és que s’oferenixen tres esports adaptats per a infants amb discapacitat: vòlei, goal ball i bitlles. Maria Carmen Soler, presidenta del Consell Territorial de la ONCE ha destacat la importància d’aquesta proposta “que motiva més si cal als nins amb discapacitat a practicar esport, una manera molt bona d’inclusió de tots els infants de la ciutat de Palma”.

 

Les Barridiades es realitzen cada dissabte de 10.30 a 13.30h en un barri diferent i ofereixen bàdminton, atletisme, futvòlei, hoquei, futbet, tennis, cotxes amb pedals; un circuit d’iniciació a la psicomotricitat per als més petits, així com un circuït d’educació vial supervisat pels policies locals d’educació viaria.

 

Moll ha explicat que l’objectiu de les Barridiades és “fomentar la pràctica lúdic- esportiva i els hàbits saludables entre infants i joves. Intentam inculcar també valors com l’esportivitat, la tolerància, la integració, l’educació i la convivència”. L’IME ha prioritzat aquells barris on es necessita més dinamització per les seves característiques, o a on hi ha més població amb risc d’exclusió social.

 

Les Barridiades generen una gran acceptació entre les famílies. Entre gener i juny de 2015 hi han participat un total de 4.618 nins, la majoria entre els 6 als 12 anys. Per nacionalitats un 74% eren espanyols, un 4% senegalesos, un 6% nigerians, 9% marroquins i un 7% d’altres nacionalitats. Un 12% del total de participants eren infants i joves derivats dels centres de serveis socials.

 

Programació de les Barridiades: 3 d’octubre, Son Gotleu, Parc d’Orson Welles; 10 d’octubre, Sant Jordi, Plaça del Bisbe Planas; 17 d’octubre, Cal Capiscol, Carrer de l’Orquídia; 24 d’octubre, L’Aranjassa, Plaça de Sant Josep Guasp; 31 d’octubre, La Soledat Nord; Plaça de Sant Francesc Xavier; 7 de novembre, Son Costa, rc de la Fertilitzadora; 14 de novembre, La Indioteria, Pl. de Miquel Riera i Perelló; 21 de novembre, El Rafal Vell, Plaça de Josep Maria Llompart; 28 de novembre, Son Cladera, Plaça de les Cales de Mallorca; 19 de desembre, Sant Jaume, Plaça de Can Cavalleria.

 

Nordic Walking gratuit cada mes

 

Per altra banda, aquest dissabte 3 d’octubre l’IME també ofereix a la plaça de S’Escorxador a les 10h una classe gratuïta d’iniciació a la tècnica del Nordic Walking per a totes les edats. El programa es completa el 7 de novembre, al Parc de la Bonanova, i el 5 de desembre al Parc de Son Gibert d’El Viver. Susanna Moll ha destacat que “és una activaitat molt beneficiosa per a tots els nivells de condició física”. Eduardo Gaviño, responsable de Nordic Walking Mallorca, ha assegurat que moltes persones que realitzen l’activitat gratuïta de l’Institut Municipal d’Esports, després, s’animen a continuar fent nordic walking pel seu compte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programació

 

La programació és la següent:

DATA BARRI LLOC

 

3 d’octubre Son Gotleu Parc d’Orson Welles
10 d’octubre Sant Jordi Plaça del Bisbe Planas
17 d’octubre Cal Capiscol Carrer de l’Orquídia
24 d’octubre L’Aranjassa Plaça de Sant Josep Guasp
31 d’octubre La Soledat Nord Plaça de Sant Francesc Xavier
07 de novembre Son Costa Parc de la Fertilitzadora
14 de novembre La Indioteria Pl. de Miquel Riera i Perelló
21 de novembre El Rafal Vell Plaça de Josep Maria Llompart
28 de novembre Son Cladera Plaça de les Cales de Mallorca
19 de desembre Sant Jaume Plaça de Can Cavalleria

 

 

Metodología.

 

Una de les característiques principals de Barridiades és la capacitat per adaptar-se a les condicions de l’espai de cada barri.

 

Els participants s’han d’inscriure quan arriben a l’activitat, aportant el seu nom, edat, i altaria, posant aquestes dades a una fitxa, d’aquesta manera els monitors tindran la informació necessària per dur l’activitat a terme.

 

A la finalització de l’activitat es lliura un Diploma Esportiu a cada participant.

 

Dades d’interès.

 

Durant l’any 2015 han participat un total de 4.618 nins de gener a juny, la majoria entre els 6 als 12 anys.

 

En quant a la participació per nacionalitats podem comentar que un 74% han estats espanyols, un 4% senegalesos, un 6% nigerians, 9% marroquins i un 7% d’altres nacionalitats.

 

Podem afegir que un 12% del total de participants eren infants i joves derivats dels centres de serveis socials.

 

Hem trobat molta acceptació i implicació per part dels pares, mares, padrins, padrines,…que participaven a aquesta activitat amb els seus fills, i que ens han comentat lo positiu de poder fer activitats com aquestes: entretingudes, divertides, saludables, gratuïtes i a l’abast de tots.

Link àudio roda de premsa.
Link vídeo roda de premsa.
Gabinet de Comunicació
Ajuntament de Palma

Los comentarios están cerrados.