L’atleta romanesa Elena Daniela Cirlán, guanyadora de la «261 Women’s Marathon»‏

8 marzo 2015 | Por lorenzo | Categoria:

Ganadoras Maratón - copia Foto Ganandoras 10 km y 42km - copiaVanessa Veiga ha estat la vencedora de la prova de 10 quilòmetres 

Més de 1.000 dones arribades de 23 països han participat en l’única marató per a dones que se celebra a Europa 

Palma, 8 de març de 2015.- El batle de Palma, Mateo Isern, acompanyat pel director general d’Esports, Daimà Vich, ha assistit avui al Parc de la Mar al lliurament de premis de la segona edició de la «261 Women’s Marathon», únic marató de dones que se celebra a Europa i que, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, ha reunit més de 1.000 dones procedents de 23 països a Palma.

A l’acte també ha estat present Kathrine Switzer, ànima mater de «261 Women’s Marathon». Switzer va ser la primera dona en córrer una marató a Boston el 1967, quan va desafiar la prohibició imposada fins llavors a les corredores femenines i obrint el camí per a les milers d’atletes que vindrien després. Així mateix, han assistit al lliurament de premis, la responsable de la delegació de Balears de la Funcació Vicente Ferrer, Isabel Pizá i el director de la revista Runner’s, Alejandro Calabuig.

La prova atlètica també ha tingut una vessant solidària, ja que dóna suport la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia. L’actriu i presentadora Usun Yuun ha corregut la distància de 10 km com a ambaixadora d’aquesta Fundació, que destinarà les aportacions realitzades per les atletes al seu programa nutricional.

La corredora romanesa, Elena Daniela Cirlán amb un temps de 2 hores i 51 minuts ha estat la guanyadora de la marató, mentres que la vencedora de la prova de 10 quilòmetres amb un temps de 36,34 minuts, ha estat na Vanessa Veiga. Altres atletes d’elit, com Laura Benguria i la mallorquina Marga Fullana, també han participat en aquesta prova.

En aquesta carrera, les participants han pogut triar entre córrer els 42 quilòmetres de la marató o la prova de 10 quilòmetres. L’itinerari s’ha traçat a primera línia de mar al llarg de tot el recorregut. Les atletes que corrien la prova de 10 quilòmetres, s’han dirigit des del Parc de la Mar cap a l’est i des d’allà de tornada cap a la línia de sortida/meta, al mateix Parc de la Mar.

Les que han realitzat el recorregut de la marató s’han dirigit cap a l’oest fins a arribar a Porto Pi, on ha girat per tornar cap al mar, per l’altre costat de l’avinguda Gabriel Roca, i fins al punt de sortida/meta. Aquest tram del circuit, d’aproximadament 10 quilòmetres, ha estat recorregut tres vegades.

Les corredores han contat, al llarg de tot l’itinerari, amb zones d’avituallament cada 5 quilòmetres.

Milers d’aficionats han seguit el recorregut de les participants d’aquesta prova atlètica que obre el calendari de carreres esportives de gran atracció turística que integren «Passion for Running», el nou producte turístic de la Fundació Turisme Palma de Mallorca 365.
Premsa Ajuntament de Palma

Ganadoras Maratón - copia

 

 

 

 

 

La atleta rumana Elena Daniela Cirlán, ganadora de la “261 Women’s Marathon”

 

Vanessa Veiga ha sido la vencedora de la prueba de 10 kilómetros

 

Más de 1.000 mujeres llegadas de 23 países han participado en la única marathón para mujeres que se celebra en Europa

 

 

Palma, 8 de marzo de 2015.- El alcalde de Palma, Mateo Isern, acompañado por el director general de Deportes, Daimà Vich, ha asistido hoy en el Parc de la Mar a la entrega de premios de la segunda edición de la “261 Women’s Marathon”, único maratón de mujeres que se celebra en Europa y que, coincidiendo con el Día Internacional de la Mujer, ha reunido a más de 1.000 mujeres procedentes de 23 países en Palma.

 

En el acto también ha estado presente Kathrine Switzer, alma mater de “261 Women’s Marathon”. Switzer fue la primera mujer en correr un marathon en Boston en 1967, cuando desafió la prohibición impuesta hasta entonces a las corredoras femeninas y abriendo el camino para las miles de atletas que vendrían después. Asimismo, han asistido a la entrega de premios, la responsable de la delegación de Baleares de la Funcación Vicente Ferrer, Isabel Pizá y el director de la revista Runner’s, Alejandro Calabuig.

 

La prueba atlética ha tenido también una vertiente solidaria, puesto que presta apoyo  la Fundación Vicente Ferrer en la India. La actriz y presentadora Usun Yuun ha corrido la distancia de 10 km como embajadora de esta Fundación, que destinará las aportaciones realizadas por las atletas a su programa nutricional.

La corredora rumana, Elena Daniela Cirlán con un tiempo de 2 horas y 51 minutos ha sido la ganadora del maratón, mientras que la vencedora de la prueba de 10 kilómetros con un tiempo de 36,34 minutos, ha sido Vanessa Veiga. Otras atletas de élite, como Laura Benguria y la mallorquina Marga Fullana, también han participado en esta prueba.

En esta carrera, las participantes han podido elegir entre correr los 42 kilómetros de la maratón o la prueba de 10 kilómetros. El itinerario se ha trazado en primera línea de mar a lo largo de todo el recorrido. Las atletas que corrían la prueba de 10 kilómetros, se han dirigido desde el Parc de la Mar hacia el este y desde allí de vuelta hacia la línea de salida/meta, en el mismo Parc de la Mar.

 

Las que han realizado el recorrido de la maratón se han dirigido hacia el oeste hasta llegar hasta Porto Pi, donde ha girado para volver hacia el mar, por el otro lado de la avenida Gabriel Roca, y hasta el punto de salida/meta. Este tramo del circuito, de aproximadamente 10 kilómetros,  ha sido recorrido tres veces.

 

Las corredoras han contado, a lo largo de todo el itinerario, con zonas de avituallamiento cada 5 kilómetros.

 

Miles de aficionados han seguido el recorrido de las participantes de esta prueba atlética que abre el calendario de carreras deportivas de gran atracción turística que integran “Passion for Running”, el nuevo producto turístico de la Fundación Turismo Palma de Mallorca 365.

 

 

Comentarios cerrados